Ανέκδοτο: Μία καλλονή πηγαίνει την πάπια της στον κτηνίατρο

Μια πολύ όμορφη γυναίκα έφερε την αγαπημένη της πάπια στον κτηνίατρο του pet shop της γειτονιά της, αφού είχε κλείσει πρώτα ένα ραντεβού μαζί του.

Ο κτηνίατρος της είπε να τοποθετήσει το κατοικίδιο στο ειδικό τραπέζι-κρεβάτι. Η πάπια ούτε στεκόταν, ούτε έκανε κάποια άλλη κίνηση. Ο κτηνίατρος είχε καταλάβει τι συνέβαινε, αλλά για τυπικούς λόγους έβγαλε το στηθοσκόπιο του και το τοποθέτησε στο στήθος του πουλιού.

Μετά από μια στιγμή ή δύο, ο κτηνίατρος κούνησε το κεφάλι του και είπε:

“Λυπάμαι, κυρία, αλλά η πάπια σας, μας έχει αφήσει χρόνους.”

Η όμορφη γυναίκα στεναχωρέθηκε πάρα πολύ αλλά δεν ήθελε να το δεχτεί και να το πιστέψει.

“Είστε βέβαιος;” τον ρώτησε.

“Ναι, είμαι βέβαιος. Το πουλί σας είναι νεκρό”, απάντησε ο κτηνίατρος.

Η γυναίκα, όμως, δεν έλεγε να το πιστέψει.

«Πώς μπορείτε να είστε τόσο σίγουρος;” διαμαρτυρήθηκε εκείνη. “Εννοώ, δεν έχετε κάνει κάποια εξέταση. Μπορεί να είναι σε κώμα ή κάτι τέτοιο. Είναι η αγαπημένη μου πάπια.”

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο κτηνίατρος έβγαλε τα γυαλιά του, τα άφησε στο γραφείο και έφυγε από το δωμάτιο. Επέστρεψε μερικά λεπτά αργότερα με ένα μαύρο Λαμπραντόρ.

Η πανέμορφη γυναίκα κοίταζε με έκπληξη και προσπαθούσε να καταλάβει τι σήμαινε αυτό. Είδε, λοιπόν, τον σκύλο που ο κτηνίατρος τον οδήγησε στην πεθαμένη πάπια να την μυρίζει να την σκουντάει με τη μουσούδα του και στο τέλος που κοίταξε τον κτηνίατρο με λυπημένα μάτια και κούνησε το κεφάλι του. Ο κτηνίατρος χάιδεψε το σκυλί στο κεφάλι και το έβγαλε από το δωμάτιο και εξαφανίστηκε πάλι για λίγο.

Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε με μια γάτα Αγκύρας. Η γάτα πήδηξε στο τραπέζι με την πάπια και προσπάθησε να παίξει μαζί της, αλλά η πάπια δεν ανταποκρινόταν και η γάτα βαρέθηκε, κάθισε στα πίσω πόδια της, κοίταξε τον κτηνίατρο και μετά βγήκε μόνη της από το δωμάτιο.

Τότε ο κτηνίατρος στράφηκε στην πανέμορφη ιδιοκτήτρια της πάπιας και εντελώς τυπικά και αδιάφορα της είπε:

“Λυπάμαι, αλλά όπως σας είπα και πριν, το πουλί σας είναι νεκρό. Το επιβεβαίωσαν δύο ειδικοί, όπως είδατε”.

Ύστερα, ο κτηνίατρος γύρισε στην ταμειακή μηχανή, χτύπησε μερικά πλήκτρα και έβγαλε τον λογαριασμό, το οποίο και παρέδωσε στη γυναίκα.

Η γυναίκα παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό:

“550 ευρώ!”, Φώναξε, “550 ευρώ μόνο για να μου πείτε ότι η πάπια μου είναι νεκρή!”

Ο κτηνίατρος ανασήκωσε τους ώμους του αδιάφορα:

“Λυπάμαι. Εάν το είχατε δεχτεί από την αρχή αυτό που σας είχα πει ότι το πουλί σας είναι νεκρό, ο λογαριασμός θα ήταν στα 50. Αλλά από 250 που παίρνουν στο εργαστήριο του καταστήματος κατοικίδιων, για τον ειδικό σκύλο και την ειδική γάτα, ο λογαριασμός έφτασε τα 550.”

Η όμορφη γυναίκα, ξέχασε αμέσως την στεναχώρια της για την πάπια της και στράφηκε με μίσος στον κτηνίατρο.

“Εκτός από την πάπια είναι νεκρό και το δικό σας πουλί. Σας είδα πως με κοιτάγατε. Σαν να είχατε μπροστά την πεθερά σας. Ούτε καν με προσέξατε, Ούτε τις καμπύλες μου, ούτε το ζουμερό μου…”

“Τι είπατε;” νευρίασε ο κτηνίατρος και βάλθηκε να της αποδείξει ότι το δικό του πουλί δεν ήταν καθόλου νεκρό.

Την έβαλε κάτω και χωρίς εκείνη να αντισταθεί πλακώθηκαν στο κρεβατάκι ζώων. Μόλις ολοκλήρωσαν και πήραν μία ανάσα, την ρώτησε όλο σιγουριά:

“Ε,ε,ε,ε; Πως σου φάνηκε; Το βλέπεις για νεκρό το πουλί μου;”

“Δεν είμαι σίγουρη ακόμα. Πάντως δεν μου φάνηκε και πολύ ζωντανό”

Ξαναπλακώνονται σε διαφορετική στάση αυτή τη φορά, όπου με αρκετή δυσκολία εκείνος κατάφερε να ολοκληρώσει. Αφού πήραν μία ανάσα, την ρώτησε:

“Πως σου φάνηκε, τώρα; Το βλέπεις για νεκρό το πουλί μου;”

“Δεν είμαι σίγουρη ακόμα. Πάντως δεν μου φάνηκε και πολύ ζωντανό. Όμως, κάποιες ενδείξεις φανερώνουν ότι δεν θα καταφέρει και μία τρίτη φορά…”

Την αρπάζει ο κτηνίατρος πάλι και ξαναπλακώνονται ώσπου πλέον εκείνος δεν άντεχε άλλο να συνεχίσει. Αφού πήραν μία ανάσα, την ρώτησε:

“Το βλέπεις για νεκρό το πουλί μου;”

“Όπως είπα και στην αρχή δεν είμαι σίγουρη ακόμα. Αλλά αφού δεν ολοκληρώσατε την τρίτη φορά, σημαίνει ότι είναι νεκρό”.

Σηκώνονται, ντύνονται και τότε εκείνη του λέει:

“Θα πρέπει τώρα να μου πληρώσετε 1000 ευρώ!”

“Τι;” φώναξε εκείνος έτοιμος να πάθει εγκεφαλικό. “1000 ευρώ για να μου πεις αν το πουλί μου είναι νεκρό;”

“Λυπάμαι. Εάν το είχατε δεχτεί από την αρχή αυτό που σας είχα πει ότι το πουλί σας είναι νεκρό, ο λογαριασμός θα ήταν μηδενικός. Ύστερα, όμως, από δύο ειδικές εξετάσεις στο εργαστήριο που διαθέτω και χωρίς να ολοκληρώσετε την τρίτη, ο λογαριασμός ανέβηκε στα 1000 από 500 η κάθε εξέταση!”

dadrastika / Image by NickyPe from Pixabay