Image by fyletto from depositphotos

Λεονάρντο Ντα Βίντσι Δημιούργησε έναν Δορυφορικό Χάρτη Χωρίς τη Χρήση Δορυφόρου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένας από τους πιο διάσημους για τη δουλειά του και το έργο του. Η Μόνα Λίζα είναι, ίσως, το διασημότερο πορτρέτο στον πλανήτη.

Αλλά, όπως, ίσως θα ξέρετε ήταν πολύ περισσότερο από ένας ζωγράφος. Ήταν μαθηματικός, συγγραφέας, ιστορικός, μηχανικός, εφευρέτης – για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα ταλέντα του. Ήταν πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του.

Ανάμεσα σε όλα εκείνα που έφτιαξε και δημιούργησε ήταν και ένας χάρτης που μοιάζει με μια πραγματική δορυφορική εικόνα, το 1502, δηλαδή αιώνες πριν οι πρώτες πραγματικές δορυφορικές φωτογραφίες της Γης να υπάρξουν, περί το 1959!

Ωστόσο, αυτός ο χάρτης του da Vinci δεν είναι στιγμιότυπο από έναν δορυφόρο, ούτε καν από ένα αεροπλάνο! Πώς κατάφερε και έφτιαξε με το χέρι ένα τόσο λεπτομερές και ακριβέστατο σχέδιο, σε μια εποχή πολύ πριν οι χάρτες της Google ή οι εναέριες πτήσεις να υφίσταται;

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δημιούργησε επίσης το πολυβόλο, ένα ρομπότ-ιππότη, το πρωτότυπο από κάτι που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς καθημερινά: το αυτοκίνητο και πολλά άλλα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω για να μάθετε και να δείτε λεπτομέρειες από αυτές τις ανεκτίμητες εφευρέσεις του, καθώς και μερικές ακόμα:

Leonardo da Vinci Created a Satellite Map Without the Use of a Satellite

diadrastika / Image by fyletto from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.