Το Αεροπλάνο που Εξαφανίστηκε το 1954 και Προσγειώθηκε το 1989 (SciFi)

Το Αεροπλάνο που Εξαφανίστηκε το 1954 και Προσγειώθηκε το 1989
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Η ανθρώπινη ιστορία, είναι γεμάτη από διάφορα μυστήρια της αεροπορίας που έχουν εξελιχθεί. Υπάρχουν δεκάδες δεκάδων περιπτώσεις αεροπλάνων που πετούν στον ουρανό, με πολλά απρόβλεπτα που βλέπουν πιλότοι και επιβάτες και άλλες με αεροπλάνα που πέφτουν και συντρίβονται ή χάνονται και εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος πουθενά.

Μια πολύ περίεργη περίπτωση ενός αεροπορικού μυστηρίου είναι και η Πτήση Sandiago 513 που μετέφερε 88 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος όταν ξεκίνησε μια πτήση από το Άαχεν της Γερμανίας στις 4 Σεπτεμβρίου 1954.

Ήταν μία πτήση ρουτίνας, όταν το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, χωρίς ίχνος, κάπου πάνω ​​από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Παρά την εντατική αναζήτηση, δεν βρέθηκαν ποτέ απομεινάρια και η πτήση θεωρήθηκε απλά ως χαμένη στη θάλασσα, με όλους τους επιβαίνοντες να θεωρούνται επίσημα νεκροί.

Δεκαετίες αργότερα, στις 12 Οκτωβρίου 1989, ένα αεροπλάνο φάνηκε στον μπλε ουρανό πάνω από το Port Alegre της Βραζιλίας, όπου έκανε αρκετούς κύκλους μέχρι τη στιγμή να προσγειωθεί, ώσπου να σταματήσει στον διάδρομο προσγείωσης.

Το παράδοξο στην επιτυχή αυτή προσγείωση ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο είδος επικοινωνίας μεταξύ του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και των πιλότων του μυστηριώδους σκάφους. Πλήρης ησυχία. Σαν να υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά χωρίς να υπάρχει.

Μία ομάδα από το προσωπικό του αεροδρομίου πήγε στο μυστηριώδες αεροπλάνο. Καθώς πλησίαζαν, η ομάδα φάνηκε ανήσυχη από το γεγονός ότι το αεροπλάνο-μυστήριο έφερε στο πλάι το λογότυπο της Santiago Airlines, η οποία από το 1956 ήταν εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα, στον πύργο ελέγχου έψαχναν για τα διακριτικά της πτήσης, τα νούμερα και ό,τι άλλο είχαν στη διάθεσή τους από τις πληροφορίες που τους έδινε η ομάδα, για να διαπιστώσουν, τελικά, ότι επρόκειτο για το ίδιο ακριβώς αεροπλάνο που είχε εξαφανιστεί πριν από τρεις δεκαετίες.

Παρά το γεγονός αυτό, το αεροπλάνο φαινόταν να είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, χωρίς να έχει σημάδια γήρανσης και ταλαιπωρίας, ύστερα από τόσο μεγάλο διάστημα, σαν μην πέρασε καθόλου ο χρόνος από πάνω του.

Καθώς κανείς από το πλήρωμα του αεροπλάνου, που στεκόταν εκεί αδρανές, δεν φαινόταν να έχει την διάθεση να ανοίξει τις πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες, οι ειδικοί της ομάδας τις άνοιξαν με τον ειδικό τρόπο για τις έκτακτες ανάγκες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μόλις τις άνοιξαν, αντίκρισαν την φρίκη. Μέσα στο αεροσκάφος δεν υπήρχε ούτε ένας ζωντανός άνθρωπος. Στα καθίσματα κάθονταν οι μακάβριες όψεις σκελετών, με κενά μάτια να κοιτούν την άβυσσο.

Ακόμη και ο πιλότος, Miguel Victor Cury, ήταν ένας σκελετός. Τα αποξηραμένα δάχτυλα του ήταν χωρίς σάρκα, τα οποία, όμως, ακόμα κρατούσαν σφιχτά το πηδάλιο.

Όλοι στην ομάδα έμειναν άφωνοι να αναρωτιούνται πώς το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί χωρίς πιλότο και πως όλοι οι επιβάτες βρίσκονταν σε αυτή την κατάσταση.

Μετά από αυτή τη ζοφερή ανακάλυψη, οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου φαινόταν να προσπαθούν να καταλάβουν πλήρως το όλο θέμα και υπήρξε αρκετή συζήτηση για το τι συνέβαινε.

Ένας ερευνητής που ονομάζεται Dr. Celso Atello είπε ότι η υπόθεση έδειξε μια σαφή περίπτωση πύλης ή σκουληκότρυπας κάποιου είδους, λέγοντας ότι η Πτήση 513 είχε “σχεδόν σίγουρα εισέλθει σε μια χρονική στρέβλωση, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.”

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, το μόνο πράγμα που η κυβέρνηση της Βραζιλίας ήταν πρόθυμη να παραδεχτεί ήταν ότι η πτήση είχε εμφανιστεί από το πουθενά και προσγειώθηκε με ασφάλεια, αλλά εκτός από αυτό αρνήθηκε να προσφέρει περαιτέρω εξηγήσεις ή εικασίες.

Ο συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Roderigo de Manha παρατήρησε αυτή την έλλειψη διαφάνειας και διαμαρτυρήθηκε ότι η κυβέρνηση είχε καθήκον να μοιράζεται αυτά που είχε μάθει στην έρευνα, λέγοντας:

Το κοινό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τα πάντα για αυτό το αεροπλάνο και η κυβέρνηση έχει καθήκον να τους πει. Αν αυτό το αεροπλάνο εισήλθε σε μια χρονική στρέβλωση και υπάρχουν αποδείξεις που το αποδεικνύουν, θα πρέπει να ειπωθεί και να το μάθει ολόκληρος ο κόσμος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μας και να αλλάξουμε την επιστήμη όπως την ξέρουμε. Είναι έγκλημα να διατηρούν πληροφορίες όπως αυτό το μυστικό, ειδικά από τους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πτήση 513 της Santiago Airlines.

*Η παραπάνω ιστορία φαντασίας προέρχεται από την Weekly World News, η οποία όπως αναφέρει και το ellinikahoaxes.gr είναι σατιρική εφημερίδα φανταστικού περιεχομένου. Η ιστορία αυτή αναπαράχθηκε και κυκλοφόρησε ως αληθινή σε πολλές ιστοσελίδες τόσο στο εξωτερικό όσο και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να λογοκρίνεται όπου το πετυχαίνουν όσοι ασχολούνται με την παραπληροφόρηση, όπως για παράδειγμα το snopes.com.

diadrastika / Image by Cock-Robin from Pixabay