Σπόρος της Ζωής. Το σύμβολο του περιέχει τα μυστικά του σύμπαντος κόσμου και φυλάσσεται από υπερφυσικά πλάσματα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Σπόρος της Ζωής είναι ένα αρχαίο σύμβολο μεγάλης πνευματικής και θρησκευτικής σημασίας. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου και χρησιμοποιήθηκε από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς – θεωρητικά – άγνωστους μεταξύ τους.

Οι αρχαίες θρησκείες χρησιμοποίησαν μια φόρμα με επτά κύκλους για να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούσαν Σπόρο της Ζωής. Όταν πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται, ενεργούν ως βασικό συστατικό του σχεδιασμού για εκείνο που είναι γνωστότερο ως “Flower of Life”, δηλαδή, “Λουλούδι της Ζωής”.

Το Λουλούδι της Ζωής έχει από καιρό θεωρηθεί ως μοντέλο του Σύμπαντος, το οποίο περιέχει τη βάση για το σχεδιασμό κάθε ατόμου, τη μοριακή δομή, τον τρόπο ζωής και όλα όσα υπάρχουν. Για πολλούς, το Λουλούδι της Ζωής είναι ένα αντικείμενο μυστηρίου που μπορεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά του Σύμπαντος, καθώς πιστεύεται ότι περιέχει ένα αρχείο πληροφοριών για όλα τα έμβια όντα.

Έτσι, το Λουλούδι της Ζωής είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ισχυρά αρχαία σύμβολα που βρέθηκαν παντού σε όλο τον κόσμο.

Όπως είναι γνωστό, ο αριθμός 7 είναι ένας μυστικός αριθμός του Σύμπαντος και ένας από τους πιο ιερούς αριθμούς.

Ο αριθμός 7 παίζει σημαντικό ρόλο στην ιερή γεωμετρία. Το Λουλούδι της Ζωής, σχηματίζεται από επτά κύκλους που τοποθετούνται με συμμετρία των έξι και τον έβδομο στο κέντρο, σχηματίζοντας ένα πρότυπο κύκλων. Η δημιουργία του είναι απλή, αλλά οι κρυφές έννοιες μέσα του είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες.

Λόγω του ιερού αριθμού 7, πιστεύεται ότι το αρχαίο σύμβολο του Σπόρου της Ζωής θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τις επτά ημέρες της Δημιουργίας κατά τις οποίες ο Θεός δημιούργησε τη Ζωή και διαμόρφωσε το Σύμπαν.

Το σύμβολο του «Σπόρου της Ζωής» περιέχει τα μυστικά του σύμπαντος κόσμου

Ξεκινώντας από τον πρώτο κύκλο (ή σφαίρα σε τρισδιάτατη απεικόνιση) και προσθέτοντας έναν για κάθε επόμενη ημέρα, φτάνουμε στους επτά και ο καθένας περιέχει τη χάραξη του σύμπαντος να διαμορφώνεται πλήρως. Πιστεύεται επίσης ότι η συνείδηση ​​του Δημιουργού υπάρχει μέσα στο σύνολο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το Λουλούδι της Ζωής χρησιμοποιείται σε όλες τις θρησκείες και μπορεί να εντοπιστεί σε πολλές πρωτότυπες τοποθεσίες, αρχαίες αλλά και σύγχρονες, όπως για παράδειγμα στον αρχαίο ναό του Όσιρη στην Άβυδο της Αιγύπτου, αλλά και στην Απαγορευμένη Πόλη της Κίνας.

Σε κάποιους αρχαίους πολιτισμούς το Λουλούδι της Ζωής απεικονίζεται σε μορφή σφαίρας, που θυμίζει το πλέγμα που περιβάλει τον πλανήτη και έμμεσα το αναφέρει ο Σωκράτης, όταν περιέγραψε την Γη, στο έργο του Πλάτωνα “Φαίδων”.

Στην Κίνα, υπάρχει στην παράδοσή τους ένα ζευγάρι από μυθικά υπερφυσικά λιοντάρια που συνήθως βρίσκονται έξω από αυτοκρατορικές πύλες, φτιαγμένα από πέτρα.

Το αρσενικό λιοντάρι έχει κάτω από τα νύχια του αυτή τη σφαίρα ενώ το θηλυκό ένα κύβο. Το ζευγάρι των λιονταριών που έχουν μία τρομακτική και αποτρεπτική όψη, υπάρχει για να προστατεύει το κτίριο από επιβλαβείς πνευματικές επιρροές και επιβλαβείς ανθρώπους που μπορεί να αποτελέσουν μία απειλή.

Όπως πέρα από το διακοσμητικό στοιχείο, οι μυστικές πτυχές που κρύβει τόσο το λιοντάρι όσο και η σφαίρα με το Λουλούδι της Ζωής, φαίνεται να έχει ασύλληπτες προεκτάσεις που το σύγχρονο ανθρώπινο μυαλό δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί.

Σήμερα, πολλοί εξακολουθούν να φορούν ένα κρεμαστό κόσμημα που αντιπροσωπεύει το Λουλούδι της Ζωής καθώς έχει παραμείνει ένα ισχυρό αρχαίο σύμβολο μεγάλης πνευματικής σημασίας.

diadrastika