Ο Μαύρος Ιππότης έδωσε ξανά σημεία ζωής

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ο λεγόμενος Μαύρος Ιππότης, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν για αυτόν είναι ένα εξωγήινος τεχνητός δορυφόρος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, εδώ και τουλάχιστον 12.000 με 13.000 χρόνια. Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες, ειδικά της NASA, αρνούνται να αναγνωρίσουν το αντικείμενο ως υπαρκτό, παρά τα όσα έχουν γραφτεί για αυτόν και τις διάφορες αμφιλεγόμενες φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, κατά καιρούς, για να αποδείξουν την ύπαρξή του.

Εκείνο που αξίζει, επίσης, να τονιστεί είναι η υποτιθέμενη και ασυνήθιστη επίστρωση από γραφίτη του δορυφόρου, η οποία δεν επιτρέπει στο αντικείμενο να γίνεται ορατό τη νύχτα, καθώς απορροφά οποιαδήποτε ακτινοβολία. Αυτός ο μυστηριώδης δορυφόρος έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για πολλά χρόνια, με πολλές αντικρουόμενες απόψεις, τόσο ως προς την ύπαρξή του αλλά και ως προς τους λόγους της ύπαρξής του – αν υποθέσουμε ότι είναι πραγματικός.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Μαύρος Ιππότης έχει τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας πριν χιλιάδες χρόνια, ίσως και πριν την καταβύθιση της Ατλαντίδας, προκειμένου να παρακολουθεί την ανθρωπότητα, άγνωστο από ποιούς. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποδειχτεί.

Διαβάστε επίσης: Ο «Μαύρος Ιππότης» και η πρώτη καταγραφή του από την Ελλάδα σε εικόνες

Σύμφωνα με κάποιες υποτιθέμενες διαρροές, οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο τον παρακολουθούν για πάνω από 50 χρόνια τώρα, ενώ φήμες υποστηρίζουν ότι ο Νίκολα Τέσλα ήταν ένας από τους πρώτους που είχε υποκλέψει σήματα από αυτόν.

Πριν μερικά χρόνια, τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με έγγραφα που λέγεται ότι κυκλοφόρησε το Worldleaks, υποστηρίχτηκε ότι ο Μαύρος Ιππότης είχε αρχίσει να εκπέμπει, ένα γεγονός απρόσμενο – αν και είχε συμβεί άλλη μία φορά, το 2006. To Worldleaks, όπως και το πασίγνωστο Wikileaks του Julian Assange, είναι ένας οργανισμός ΜΜΕ ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από διάφορες διαρροές, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του ή πως τις απέκτησε, με συνέπεια αναλόγως με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και τα συμφέροντα που μπορεί να υπάρχουν για αυτές, θεωρείται άλλες φορές είτε ως κατασκευαστής fake news, δηλαδή ψευδών ειδήσεων, είτε ως μέγας ευεργέτης.

Η διαρροή από το Worldleaks – που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας – έλεγε ότι τα σήματα που εξέπεμψε ο Μαύρος Ιππότης μελετήθηκαν από ειδικούς στο FBI και πραγματογνώμονες της NASA. Πολύ γρήγορα, η συνεργασία αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σήματα ήταν παρόμοιου τύπου με εκείνα που λέγεται πως είχε συλλάβει ο Νίκολα Τέσλα. Το θέμα, πολύ γρήγορα, έφτασε σε υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε κανένα νέο. Όμως, μια άλλη περίεργη διαρροή κυκλοφόρησε μετά από λίγους μήνες: Τον Φεβρουάριο του 2018, ο Μαύρος Ιππότης καταρρίφθηκε από κάποιο άγνωστο είδους όπλου, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι μπορεί έδωσαν την εντολή καταστροφής του μαύρου αντικειμένου και από που προερχόταν το σκάφος εκείνο που από μια ορισμένη απόσταση το εξάλειψε.

Πράγματι, εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ, πολύς κόσμος είχε δει μία περίεργη λάμψη στον ουρανό. Μάλιστα, έκανε τη νύχτα μέρα και διαδόθηκε σε πολλά δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου, αλλά ως ένα μετέωρο που φώτισε σαν μέρα, για μερικά δευτερόλεπτα. Όλοι το πίστεψαν. Και γιατί όχι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μόνο κάποιες ουφολογικές ομάδες είχαν αντιρρήσεις και προσπαθούσαν να αποδείξουν στο διαδίκτυο την αλήθεια τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δύο χρόνια μετά, στα μέσα Οκτωβρίου του 2019, το Worldleaks έρχεται να ταράξει τα νερά για μια ακόμα φορά. Όπως πάντα, υποτίθεται πως είχε στη διάθεσή του μία παράξενη πληροφορία η οποία είχε αρχίσει ήδη να κυκλοφορεί στα social media ως μία ακόμα φήμη. Το Worldleaks, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει πως αυτός ο υποτιθέμενος αρχαίος τεχνητός δορυφόρος, ο Μαύρος Ιππότης, πιθανότατα εξωγήινης προέλευσης, εμφανίστηκε ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μαθητές ενός κολεγίου στην Ιταλία, τα οποία παρακολουθούσαν τον ουρανό με ένα τηλεσκόπιο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αστροφυσικής των μαθητών – το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, όπως και του κολεγίου, για να μην στοχοποιηθούν οι μαθητές – επικοινώνησε με ένα γνωστό του στο Βατικανό που είχε πληροφορίες από συνεργάτες στο όρος Graham της Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου είναι εγκατεστημένο το Τηλεσκόπιο Προηγμένης Τεχνολογίας Βατικανού (Vatican Advanced Technology Telescope – VATT), ότι ο λεγόμενος Μαύρος Ιππότης παρατηρήθηκε με ακρίβεια και, το σημαντικότερο, είχε αρχίσει και πάλι να εκπέμπει κάποια σήματα παρόμοια με τα παλαιότερα. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν περιοδικά και φαίνεται να δρομολογούνταν από μια μαθηματική ακολουθία που έδειχνε ότι ο Μαύρος Ιππότης, όχι μόνο ήταν ξανά ζωντανός, αλλά μάλλον διέθετε και κάποιο είδος τεχνητής νοημοσύνης, ή ελεγχόταν από κάποιο είδος ανώτερης ευφυίας.

Το 2006, για κάποιο λόγο, το σκοτεινό αντικείμενο υποτίθεται ότι έστειλε σήματα στη Γη τα οποία δεν μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν. Παρόμοια σήματα επαναλήφθηκαν το 2017 και ξανά το 2019. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει καθόλου να εκπέμπει, σύμφωνα με τις φήμες και τις διαρροές που κυκλοφορούν.

Άραγε, μπορεί αυτοί οι ισχυρισμοί να είναι αληθινοί; Πάντως, αν είναι, τότε γίνεται φανερό πως ο, για πολλούς ανεπιθύμητος διαστημικός γείτονας με την κωδική ονομασία, Μαύρος Ιππότης, ήρθε ξανά στη ζωή και προφανώς, δεν πρόκειται να μας αφήσει, έτσι εύκολα. Εδώ: μπορείτε να δείτε ένα κατά προσέγγιση σχήμα του με αρκετές λεπτομέρειες, όπου υποτίθεται ότι δείχνει το πραγματικό σχήμα του, σε καλλιτεχνική αναπαράσταση.

*Η ιστορία και τα ονόματα είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Foundry Co from Pixabay