Αεροπλάνο εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται 10 λεπτά αργότερα κατά την ώρα της προσγείωσης

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Περίπου 40 χρόνια πριν, ένα επιβατικό αεροπλάνο εξαφανίστηκε όταν κατέβαινε για προσγείωση στο αεροδρόμιο National Airport, σήμερα γνωστό ως Washington Ronald Reagan Airport. Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν γρήγορα, υποθέτοντας ότι το αεροπλάνο είχε κάπως αποκλίνει από την πορεία του και πιθανώς συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο.

Όταν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στο διάδρομο προσγείωσης, ξαφνικά, το αεροπλάνο επανεμφανίστηκε πάνω από αυτά. Είχαν περάσει δέκα λεπτά και το αεροπλάνο επανεμφανίστηκε στο σημείο όπου είχε εξαφανιστεί. Τα ρολόγια στο αεροπλάνο και τα ρολόγια των επιβατών έδειχναν μία καθυστέρηση 10 λεπτών, επίσης.

Το παράδοξο είναι πως για τους ανθρώπους στο αεροπλάνο, αυτά τα 10 λεπτά δεν είχαν περάσει. Καθώς κοίταζαν προς το διάδρομο προσγείωσης και καθώς κατέβαινε το αεροπλάνο, ξαφνικά, είδαν να εμφανίζεται μια ομάδα οχημάτων έκτακτης ανάγκης, από το πουθενά.

Αυτό το υποτιθέμενο περιστατικό διερευνήθηκε από τον Martin Caidin (1927-1997). Ο Καϊντίν ήταν εμπειρογνώμονας αεροπορίας και αεροναυπηγικής, ο οποίος συχνά συμβουλευόταν τη NASA δεδομένης της εκτεταμένης γνώσης του για την ιστορία του διαστημικού οργανισμού. Ήταν επίσης συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Ένα από τα πιο διάσημα έργα του ήταν το “Cyborg”, το οποίο αργότερα προσαρμόστηκε για την τηλεόραση ως “The Six Million Dollar Man”, γνωστός στη Λατινική Αμερική ως “The Nuclear Man”.

Πριν από το θάνατό του, ο Caidin μοιράστηκε ανέκδοτες λεπτομέρειες της έρευνάς του με τον εμπειρογνώμονα παραψυχολογίας Loyd Auerbach. Ο Auerbach δήλωσε στο The Epoch Times ότι άνδρες με κοστούμια – όχι οι “άντρες με τα μαύρα”, είπε με χαμόγελο, αλλά άντρες με κοστούμια – γρήγορα εμφανίστηκαν στο διάδρομο, επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και πήραν τον έλεγχο της κατάστασης.

Εάν αυτό το προσωρινό άλμα στον χρόνο συνέβη πραγματικά, ποια θα ήταν η εξήγηση; “Αυτή η ιδέα προσωρινών διακοπών (του χρόνου) δεν είναι πραγματικά παραφυσική”, δήλωσε ο Auerbach. “Θα μπορούσε να είναι στο φυσικό επίπεδο. Η γενική ιδέα είναι ότι φαίνεται πως ο χρόνος ρέει. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε καν τι ώρα είναι. Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι σχετικός με την εμπειρία», είπε.

Για παράδειγμα, οι αλλαγές στην ταχύτητα μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σε πολύ ασυνήθιστες περιστάσεις και ο χρόνος δεν επηρεάζεται πολύ. Ο Caidin είχε τεκμηριώσει ένα ακόμα πολύ πιο λεπτό προσωρινό άλμα, είπε ο Auerbach. Ένα ατομικό ρολόι που βρίσκεται στο νησί Kwajalein βρέθηκε ανεξήγητα να είναι εκτός συγχρονισμού με άλλα ατομικά ρολόγια για μερικά δευτερόλεπτα.

Ο Auerbach έδωσε μαθήματα χρόνου στο Πανεπιστήμιο John F. Kennedy και συγκεκριμένα μελέτησε τις πραγματικές δυνατότητες ταξιδιού στο χρόνο καθώς και τα διαλείμματα χρόνου. Μερικές από τις θεωρίες που έχει βρει να σχετίζονται με χρονικά διαλείμματα είναι οι βαρυμετρικές θεωρίες και οι σκουληκότρυπες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αλλά είπε, οι σκουληκότρυπες θεωρούνται μικροσκοπικές – αν υπάρχουν και δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι ότι υπάρχουν. Έτσι οι θεωρίες σχετικά με τις σκουληκότρυπες απέχουν πολύ από την εξήγηση της εξαφάνισης ενός αεροπλάνου. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει προσωρινά άλματα, αλλά αυτές οι περίεργες ιστορίες συχνά αποθαρρύνονται, δήλωσε ο Auerbach.

«Μερικές από αυτές (τις περιπτώσεις) θα μπορούσαν να είναι αληθινές – και σίγουρα με έναν μη παράξενο και υπερφυσικό ή παραφυσικό τρόπο. Θα μπορούσαν να είναι απλώς ένα γεγονός της φύσης».

diadrastika / Image by Lars_Nissen from Pixabay