γατάκια σε καλάθι
Image by Klanneke from depositphotos

Το φιλικό τρικ που κρατάει μακριά τις γάτες του γείτονα από τον κήπο μου

Αν και όλοι μας αγαπάμε τα ζώα, δεν μας αρέσει να έρχονται οι γάτες των άλλων στον κήπο μας και να κάνουν την ανάγκη τους. Ευτυχώς, υπάρχει ένα χρήσιμο και φιλικό προς τα ζώα κόλπο που θα σας βοηθήσει!

Μυρωδιές

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποθαρρύνετε τις γάτες να έρθουν στον κήπο σας, και οι οποίοι δεν είναι βλαβεροί προς αυτές αλλά έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, στις γάτες δεν αρέσουν συγκεκριμένες μυρωδιές κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να τις κρατήσετε μακριά.

Μπορείτε να λατρεύετε τις γάτες αλλά να μην τις αφήνετε να κάνουν την ανάγκη τους στο κήπο σας. Μπορείτε να το επιτύχετε χρησιμοποιώντας κάποιο από τα κόλπα που θα δείτε στην συνέχεια. Μάλιστα, τα περισσότερα είναι οικονομικά και μπορείτε να το αγοράσετε στο σουπερμάρκετ.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια όταν τα αντικρίζουν ξαφνικά μπροστά τους

Στις γάτες δεν αρέσει η μυρωδιά από ξύδι και φλούδες από εσπεριδοειδή, επομένως, μπορείτε να κρατήσετε μακριά τις γάτες από την αυλή σας σχετικά εύκολα, βάζοντας απλά μπολ με ξύδι ή φλούδες από εσπεριδοειδή σε διάφορα μέρη γύρω από τον αυλή σας (συγκεκριμένα στα μέρη εκείνα που επισκέπτεται συχνά η γάτα). Η γάτα σίγουρα θα μείνει μακριά  από αυτά τα μέρη.

Ένα ακόμα πράγμα που δεν αντέχουν οι γάτες είναι το πιπέρι καγιέν. Επομένως ίσως θα άξιζε τον κόπο να ρίξετε λίγο από το πιπέρι αυτό στα μέρη εκείνα που επισκέπτεται συχνά η γάτα. Βεβαία αυτό μπορεί να κάνει την γάτα να φτερνίζεται ασταμάτητα, κάτι που μπορεί να μας κάνει να την λυπηθούμε.

Αν δεν έχετε κάποια από αυτά στο σπίτι, και δεν θέλετε να πάτε στο σουπερμάρκετ, μπορείτε να δοκιμάσετε σκόρδο, αλεσμένο καφέ ή τσίλι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Για ακόμα περισσότερες συμβουλές πρέπει να δείτε το παρακάτω βίντεο:

How to Keep Cats Out of Your Garden

readbakery.com/gr / Image by Klanneke from depositphotos.com