μεγάλη κουζίνα

11 αντικείμενα στο σπίτι που βρωμίζουν χωρίς να το καταλάβουμε και συχνά παραβλέπουμε οπότε γίνονται βλαβερά για την υγεία μας

Οι περισσότεροι ξέρουμε πως να κρατάμε το σπίτι σε γενικές γραμμες καθαρό. Ορισμένα αντικείμενα ομως θέλουν συχνή αντικατάσταση.

Το σφουγγάρισμα, σκούπισμα και το ξεσκόνισμα πολλες φορές δεν είναι αρκετό. Ορισμένα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά γίνονται πολύ γρήγορα εστίες μικροβίων. Παρακάτω σας εχουμε ορισμένες συμβουλες για το κάθε πότε θα είναι καλό να αλλάζετε τα αντικείμενα.

Λούφα

Συνήθως το απολεπιστικό σφουγγάρι το κρατάμε πολύ παραπανω από ότι κάνει. Μελέτες δείχνουν πως πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε 3 εβδομάδες.

Πετσέτες μπάνιου

Τις πετσέτες μπάνιου τις αλλάζουμε συνήθως μια φορά ανά 2-3 μέρες. Μελέτες ομως συνιστούν πως πρέπει να γίνετε αλλαγή κάθε 3-4 χρίσεις. Αυτό λόγο του ότι μπορούν πολύ εύκολα να αποκτήσουν μούχλα.

Χαλάκια μπάνιου

Κάθε 2 εβδομάδες, θα πρέπει να τα αερίζετε ή να τα αντικαθιστάτε εντελώς. Είναι φορείς πολλών μικροβίων.

Οδοντόβουρτσες

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι οδοντόβουρτσες είναι κάτι που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Οι οδοντίατροι συνιστούν πως πρέπει να αλλάζονται ανά 2-3 μήνες.

Σεντόνια κρεβατιού

Αν σκέφτεστε τα κύτταρα του δέρματος και τον ιδρώτα που συσσωρεύεται σε αυτά κάθε νύχτα είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί είναι καλή ιδέα να τα αλλάζετε με ένα νέο σύνολο, κάθε 1 εβδομάδα.

Στρώματα

Το άνετο κρεβάτι σας χρειάζεται κατάλληλη φροντίδα. Κάθε 2-3 μήνες καλό θα ηταν να το τινάζατε.

Μαξιλαροθήκες

Αν έχετε ακμή ή άλλα προβλήματα με την επιδερμίδα σας, ίσως φταίνε τα μικρόβια που βρίσκονται στις μαξιλαροθήκες. Καλό είναι να αλλάζονται ανά 1 εβδομάδα χρήσης.

Μαξιλάρια

Πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας περίπου κάθε 2 χρόνια.

Σάκοι για τα άπλυτα ρούχα

Τοποθετείτε τα καθαρά και τα λερωμένα ρούχα σε σάκους; Αν ναι, μεταφέρετε τα μικρόβια και τη βρωμιά στα καθαρά ενδύματα.

Πινέλα του μακιγιάζ

Κάθε 2 χρόνια θα πρέπει να αντικαθιστάτε το σετ σας με ένα νέο.

Σφουγγαράκια της κουζίνας

Τα πιάτα σας δε θα είναι τόσο καθαρά, αν πλένονται με το ίδιο σφουγγάρι για 1-2 εβδομάδες. Προσκολλούνται όλα τα μικρόβια σε αυτό και μεταφέρονται στα σκεύη που πλένετε.

enimerotiko.gr / Image by user32212 from Pixabay