Οι Ψυχές της Ανάληψης
Image by Raggedstone from depositphotos

Οι Ψυχές της Ανάληψης. Τα 3 κύματα των εθελοντών ψυχών που ενσαρκώθηκαν στη Γη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είστε εξοικειωμένοι με την έννοια που αφορά τις Ψυχές της Ανάληψης; Έχετε ακούσει ποτέ για τα τρία κύματα εθελοντικών ψυχών που λέγεται ότι ενσαρκώθηκαν στη Γη; Σύμφωνα με τη διάσημη υπνοθεραπεύτρια και συγγραφέα Dolores Cannon, αυτές δεν είναι απλές έννοιες, αλλά μια πραγματικότητα που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.

Ψυχές της Ανάληψης

Αρχικά, ας εμβαθύνουμε στην ιδέα σχετικά με τις Ψυχές της Ανάληψης. Πρόκειται για άτομα που πιστεύεται ότι ήρθαν στη Γη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να βοηθήσουν στην παγκόσμια αλλαγή της συνείδησης.

Λέγεται ότι διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης και είναι εδώ για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της ανθρωπότητας προς μια νέα εποχή φώτισης και πνευματικής αφύπνισης. Αυτές οι ψυχές συχνά περιγράφονται ως ηλικιωμένες, σοφές και έχουν μια βαθιά αίσθηση σκοπού.

Τρία κύματα ψυχών εθελοντών

Σύμφωνα με την Dolores Cannon, υπήρξαν τρία κύματα ψυχών εθελοντών που επέλεξαν να ενσαρκωθούν στη Γη σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία.

Το πρώτο κύμα λέγεται ότι ήρθε στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, σε μια εποχή που ο κόσμος ακόμη αντιμετώπιζε τον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επικείμενη απειλή του Ψυχρού Πολέμου. Αυτά τα άτομα είχαν την αποστολή να θέσουν τις βάσεις για την πνευματική αφύπνιση που επρόκειτο να έρθει.

Το δεύτερο κύμα έφτασε στις δεκαετίες του 1970 και του 80, καθώς ο κόσμος συνέχισε να αντιμετωπίζει κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές. Αυτές οι ψυχές ήταν εδώ για να αφυπνίσουν περαιτέρω και να εμπνεύσουν άλλους, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική παγκόσμια αλλαγή στη συνείδηση.

Το τρίτο και τελευταίο κύμα λέγεται ότι έφτασε στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα μιας νέας χιλιετίας. Αυτά τα άτομα πιστεύεται ότι διαθέτουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης και είναι εδώ για να χρησιμεύσουν ως φάροι φωτός, καθοδηγώντας την ανθρωπότητα προς μια νέα εποχή ειρήνης, αρμονίας και πνευματικής φώτισης.

Συμβαίνουν όλα αυτά στην πραγματικότητα;

Τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε πόσο πιθανό είναι να συμβαίνουν όλα αυτά στην πραγματικότητα.

Αν και η έννοια των Ψυχών Ανάληψης και των εθελοντικών ψυχών μπορεί να φαίνεται τραβηγμένη σε κάποιους, υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο, κυρίως, προσωπικών μαρτυριών που υποδηλώνουν το αντίθετο. Τι σημαίνει αυτό;

Τι θα ήταν λάθος

Είναι αλήθεια ότι πολλά γεγονότα και φαινόμενα συμβαίνουν γύρω μας, πολλά από τα οποία είναι πέρα ​​από την επίγνωση ή την κατανόησή μας. όμως θα ήταν λάθος να τα απορρίψουμε και να τα προσπεράσουμε επειδή δεν τα καταλαβαίνουμε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιπλέον, οι ατομικές μας οπτικές και η περιορισμένη πρόσβαση σε πληροφορίες μπορεί να οδηγήσουν σε μια στρεβλή αντίληψη του κόσμου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε και να κατανοήσουμε μόνο ένα κλάσμα του τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο και θα πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε σαρωτικές δηλώσεις για το σύνολο της πραγματικότητας.

Με σκεπτικισμό

Ενώ ίσως είναι αλήθεια ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένες εμπειρίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη Αναληφθέντων Ψυχών και εθελοντικών ψυχών, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε τέτοιους ισχυρισμούς με σκεπτικισμό. Η προσωπική μαρτυρία, από τη φύση της, είναι υποκειμενική και επιρρεπής σε προκατάληψη.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε όλη την ιστορία όπου οι άνθρωποι πίστευαν ειλικρινά σε υπερφυσικά ή ασυνήθιστα φαινόμενα, για να ανακαλύψουν αργότερα ότι οι πεποιθήσεις τους ήταν αβάσιμες. Είναι ζωτικής σημασίας η εφαρμογή κριτικής σκέψης και επιστημονικής αυστηρότητας κατά την αξιολόγηση τέτοιων ισχυρισμών.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξετάσουμε εναλλακτικές εξηγήσεις για τα υποτιθέμενα στοιχεία και την προσωπική μαρτυρία που υποστηρίζουν την ύπαρξη Αναληφθέντων Ψυχών και εθελοντικών ψυχών. Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι πολύπλοκη και οι άνθρωποι συχνά αναζητούν νόημα και σκοπό στη ζωή.

Μια αίσθηση άνεσης

Είναι πιθανό η πίστη στις Αναληφθείσες Ψυχές και στις εθελοντικές ψυχές να παρέχει στα άτομα μια αίσθηση άνεσης ή σιγουριάς, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν τα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής. Αυτή η ψυχολογική πτυχή θα μπορούσε να συμβάλει στον αυξανόμενο όγκο αποδεικτικών στοιχείων και προσωπικών μαρτυριών, χωρίς απαραίτητα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτών των υπερφυσικών εννοιών.

Δυστυχώς, η έννοια των Αναληφθέντων Ψυχών και των εθελοντικών ψυχών φαίνεται να στερείται στοιχείων πόσο μάλλον και επιστημονικής απόδειξης. Μερικές φορές, το περιγράφεις μία εμπειρία δεν είναι αρκετό αν δεν παρουσιάζεται και κάποιο ίχνος που να το υποστηρίζει.

Οι έκτακτοι ισχυρισμοί απαιτούν έκτακτα αποδεικτικά στοιχεία και μέχρι στιγμής, τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζονται υπέρ αυτών των ιδεών είναι ελλιπή για να τεκμηριωθεί η εγκυρότητά τους. Είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ γνήσιων φαινομένων και ευσεβών πόθων, ψυχολογικών προκαταλήψεων ή ακόμη και εσκεμμένης εξαπάτησης.

Συμπερασματικά

Αν και όλα όσα διαδίδονται μπορεί να περιέχουν κάποιες αλήθειες, δυστυχώς, χωρίς ισχυρά εμπειρικά στοιχεία και ενδελεχή εξέταση εναλλακτικών εξηγήσεων, είναι πρόωρο να αποδεχτούμε αυτές τις ιδέες ως έγκυρες.

Παρ’ όλα αυτά, η ανθρώπινη περιέργεια και η δίψα για τη γνώση μας πρέπει να συνεχίσουμε την έρευνα και να εξετάσουμε κάθε δυνατότητα με ανοιχτό μυαλό, διασφαλίζοντας πάντα ότι οι μέθοδοι μας παραμένουν ριζωμένες στην κριτική σκέψη. Μόνο έτσι μπορούμε να προσεγγίσουμε την αλήθεια, αποφεύγοντας την παγίδα της επιστημονικής περιχαράκωσης και των αβάσιμων υποθέσεων.

Συμπερασματικά, η ιδέα του Ascension Souls και των τριών κυμάτων των εθελοντικών ψυχών είναι μια συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα και προβληματική ιδέα που κερδίζει έδαφος στην πνευματική κοινότητα.

diadrastika / Image by Raggedstone from depositphotos.com