Οι παράξενες αναζητήσεις του Χίτλερ

Είναι λες και μερικές πτυχές του ή κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών συνιστούν απλώς ανορθολογικά συστατικά ενός κατά τα άλλα ιστορικού, ψυχολογικού, πολιτικού, πολιτισμικού και κοινωνιολογικού φαινομένου:

από την ανωτερότητα της εξ Ατλαντίδας καταγόμενης άριας φυλής μέχρι κάτι ημιπαράφρονες αρχαιοδίφες σε αναζήτηση του Αγιου Δισκοπότηρου ή τη «θεωρία του κοσμικού πάγου», υπεύθυνη για την ήττα στο ψυχρό Ανατολικό Μέτωπο, η απόσταση είναι ένα παρανοϊκό τσιγάρο δρόμος.

Διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο κρυφός χρηματοδότης του Χίτλερ

Από τον Μαύρο Ηλιο στο μωσαϊκό του κάστρου των SS στο Βέβελσμπουργκ μέχρι την επανεμφάνισή του στα ΑΤΙΑ που απογειώνονταν από την Ανταρκτική, ομοίως. Το ίδιο και η απόσταση από τις μαγικές ιδιότητες της Λόγχης του Λογγίνου μέχρι το βιντεοπαιχνίδι Spear of Destiny, ας μην αποκαλύψουμε όμως άλλα.

Ιδού μερικά μόνο αποτυπώματα της συσχέτισης του ναζισμού με τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό, τον φυλετικό μυστικισμό και με μια ολόκληρη σειρά σκληροπυρηνικών, ακραίων και περιθωριακών θεωριών που επιζούν υπογείως ή υπεργείως ως τις μέρες μας. Παρακολουθήστε το βίντεο από το ελληνικό κανάλι Lab of Datum του YouTube για να μάθετε περισσότερα:

Ηταν το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ του Να Τα Βρει Ελεγε ο Χίτλερ : Ναζί Και Περίεργες Αναζητήσεις.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.