Ανακαλύφθηκε πληθυσμός «φάντασμα» στη δυτική Αφρική που έζησε πριν από μισό εκατομμύριο χρόνια

Ανακαλύφθηκε ένας μυστηριώδης αρχαίος «πληθυσμός φάντασμα» που έζησε στην δυτική Αφρική πριν από περίπου μισό δισεκατομμύριο χρόνια. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έκαναν παιδιά με τους σύγχρονους Αφρικανούς και ότι τα γονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στον σύγχρονο άνθρωπο. (Διαβάστε επίσης: Αρχαίος Πολιτισμός προηγμένος από την Ατλαντίδα και την Ελλάδα)

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Advances», αυτός ο «αρχαϊκός πληθυσμός φάντασμα» φαίνεται ότι παρέκκλινε από τους σύγχρονους ανθρώπους πριν οι Νεάντερταλ να απομακρυνθούν από το οικογενειακό δέντρο. (Διαβάστε επίσης: Βίβλος Kolbrin. Αρχαίοι Πολιτισμοί στη Γη πριν τον Αδάμ)

Ο διαχωρισμός εκτιμάται ότι έγινε 360.000 με 1.000.000 χρόνια πριν, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες. Αυτοί οι αρχαίοι άνθρωποι έκαναν παιδιά με τους προγόνους των σημερινών Αφρικανών, την εποχή που οι Νεάντερνταλ αναπαράγονταν με τους προγόνους των σημερινών Ευρωπαίων, γράφουν οι γενετιστές Arun Durvasula και Sriram Sankararaman.

Το DNA από αυτόν τον αρχαϊκό πληθυσμό αποτελεί το 2% έως 19% της γενετικής καταγωγής των σύγχρονων Δυτικών Αφρικανών, προσθέτουν. (Διαβάστε επίσης: Αγρότης ανακάλυψε πέτρινο πέρασμα που τον οδήγησε στα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού, στην Σκωτία)

Οι ερευνητές του UCLA επισημαίνουν ότι «ενώ αρκετές μελέτες έχουν αποκαλύψει βαθιά γενεαλογία στους σύγχρονους Αφρικανούς, η φύση της παραμένει ελάχιστα κατανοητή». Αυτό οφείλεται εν μέρει στα φτωχά αρχεία απολιθωμάτων στην Αφρική και στη δυσκολία ανάκτησης του αρχαίου DNA.

Οι επιστήμονες από την UCLA ξεπέρασαν αυτές τις προκλήσεις για να βρουν το «φάντασμα» της ανθρώπινης φυλής εφαρμόζοντας μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών πάνω στο σύγχρονο DNA. (Διαβάστε επίσης: 27 Πόλεις και Πολιτισμοί που Εξαφανίστηκαν Μυστηριωδώς)

Science Advances και cnn.gr και pronews.gr / Image by 12022868 from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.