Το «θαμμένο» χέρι στην έρημο
Image by xura from depositphotos

Το «θαμμένο» χέρι στην έρημο

Σχεδόν κάθε πόλη έχει μνημεία κάποιου είδους-πολεμικά μνημεία, τα αγάλματα των ανθρώπων που θυσιάστηκαν, ή τα κομμάτια της τέχνης που ανατίθεται για να γιορτάσουν μια βαρυσήμαντη εθνική επαίτιο, παραδείγματος χάριν. Μερικές φορές αναγνωρίζουμε τα ονόματα πάνω τους. Συχνά δεν το καταφέρνουμε.

Τα περισσότερα από αυτά τα μνημεία έχουν γίνει μέρος του τοπίου, που  περπατάμε και μόλις και μετά βίας τα παρατηρείτε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μνημεία που ποτέ δεν μπορεί να εξασθενίσουν στο παρασκήνιο, είτε επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλα, πολύ εντυπωσιακά, ή επειδή είναι απλά περίεργα.

Το «θαμμένο» χέρι στην έρημο

Το «θαμμένο» χέρι στην έρημο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του πλανήτη. Το τεράστιο γλυπτό που παριστάνει μια παλάμη στραμμένη προς τον ουρανό έχει χαρακτηριστεί ως «εξωγήινο μνημείο», λόγω του μεγέθους, αλλά και της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται.

«Το χέρι» βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής, που θεωρείται το πιο ξηρό σημείο του πλανήτη…

Εγκαινιάστηκε το 1992 και αμέσως προκάλεσε εντύπωση τόσο με το υπερβολικό μέγεθός του όσο και με το σχήμα του. Το περίφημο «Χέρι της Ερήμου» (σ.σ. Mano del Desierto) δεσπόζει στην έρημο Ατακάμα της Χιλής με σκοπό να υπενθυμίζει διαρκώς στον κόσμο τη μοναξιά αλλά και την ανθρώπινη ευπάθεια.

Lab of Top10 / Image by xura from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.