Φωτεινός Σταυρός πάνω από μοναστήρι

Ένας φωτεινός σταυρός που εμφανίστηκε πάνω από μοναστήρι, δεν ήταν ό,τι πιο φυσιολογικό να δουν οι πιστοί που έφτασαν σε αυτό. -d-

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 1925, χιλιάδες πιστών, μέλη του “Συλλόγου των Ορθοδόξων”, σωματείου προσκείμενου στο Παλαιό Ημερολόγιο, συγκεντρώθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, προκειμένου να παρευρεθούν στην ολονυκτία για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Διαβάστε επίσης: Το πείραμα για τον Χριστιανικό Σταυρό που «τάραξε» πιστούς και μη

Από τις 9 το βράδυ, περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα είχαν ήδη συγκεντρωθεί στον χώρο εντός και εκτός του Ναού. Έπειτα από δύο ώρες, στον χώρο κατέφτασαν και άνδρες της Χωροφυλακής, με σκοπό την τήρηση της τάξεως.

Οι Χωροφύλακες, μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος, έμελλε να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες ενός εξωπραγματικού περιστατικού. Στις έντεκα και μισή περίπου, ακριβώς επάνω από τον Ναό και με κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά, εμφανίστηκε στον ουρανό ένας φωτεινός λευκός Σταυρός, του οποίου η λάμψη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε εξαφάνιζε εντελώς τη λάμψη των άστρων, καταυγάζοντας τον Ναό και ολόκληρο τον περίβολό του, σαν γιγαντιαίος ηλεκτρικός προβολέας.

Η οριζόντια γραμμή του ουρανίου αυτού Σταυρού έκλινε προς τα δεξιά, ενώ προς τα κάτω, μέρος της κάθετης γραμμής σχημάτιζε έναν μικρότερο Σταυρό, διά της παρεμβολής μιας άλλης, μικρότερης οριζόντιας γραμμής. Το ουράνιο φαινόμενο ήταν συνεχώς ορατό επί μισή ώρα και κατόπιν, άρχισε να σβήνει αργά.

Το τι επακολούθησε στη συνέχεια, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό και αδύνατο να περιγραφεί με την ανθρώπινη αφήγηση. Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι, γονυπετείς και με δάκρυα στα μάτια από την ιερή συγκίνηση, άρχισαν να ψέλνουν και να δοξολογούν τον Κύριο με ένα στόμα και μια καρδιά. Τα μέλη τους έτρεμαν και η ψυχή τους αναριγούσε.

Η αγρυπνία τελείωσε στις τέσσερις τα ξημερώματα, οπότε και όλος εκείνος ο ανθρώπινος χείμαρρος, μέσα σ’ ένα μοναδικό κλίμα ευφορίας και βαθιάς κατάνυξης, ξεχύθηκε προς την πόλη, συζητώντας σε κάθε βήμα το πρωτοφανές θαύμα που βίωσε.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 28/09/1925

strangepress.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.