Μυστηριώδη
Image by AI generator from gencraft

Μυστηριώδη “Μπλε Φώτα” εμφανίζονται στους ουρανούς σε όλο τον κόσμο προκαλώντας ανησυχία για την προέλευσή τους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 – Τι συμβαίνει στους ουρανούς σε όλο τον κόσμο; Φαίνεται πως δεν είναι μόνο το τεράστιο κύμα θεάσεων από άγνωστα αντικείμενα που διασχίζουν τους ουρανούς, καθώς ΑΤΙΑ πετούν στον ουρανό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως και σε όλο τον πλανήτη το τελευταίο διάστημα της καραντίνας.

Μυστηριώδη “μπλε φώτα” – που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μία μωβ απόχρωση – εμφανίζονται ανάμεσα στα σύννεφα σχεδόν παντού στον πλανήτη, όπως στους ουρανούς της Ισπανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και άλλων χωρών.

Πολλοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για προβολείς λέιζερ ή φώτα στροβοσκοπικού φωτισμού, αλλά από διάφορους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν φαίνεται να επικρατεί ο ισχυρισμός ότι δεν είναι κάτι σχετικό, δεδομένου ότι δεν κυκλοφορούν άνθρωποι στις πόλεις, καθώς όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους, λόγω καραντίνας.

Στο παρελθόν, παρόμοια σημεία έχουν αποδοθεί σε φώτα και προβολείς που προέρχονταν από κλαμπ και νυχτερινά κέντρα. Όμως, τώρα, τα μαγαζιά και οι εγκαταστάσεις αυτού του τύπου είναι πια σε παύση λειτουργίας.

Το πρώτο βίντεο που σας δείχνουμε παρακάτω προέρχεται από την πόλη της Μαδρίτης στην Ισπανία, όπου παρατηρείται μέρος των νεφών να γίνονται μπλε πάνω στα σπίτια, τη νύχτα. Το μυστηριώδες φαινόμενο με την παράξενη θέαση φαίνεται να παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαρτίου. Από τότε δεκάδες άνθρωποι ανέφεραν ότι βλέπουν κάτι παρόμοιο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους.

Ένα άλλο βίντεο που καταγράφηκε την 1η Απριλίου φαίνεται να δείχνει ακριβώς το ίδιο φαινόμενο, αυτή τη φορά στο Queens της Νέας Υόρκης, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλές αναφορές και δημοσιεύσεις εικόνων και βίντεο σχετικών θεάσεων υπάρχουν στο πολύ γνωστό Reddit. Μπλε φώτα αναδύονται σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι απολύτως σαφές τι ακριβώς είναι αυτά τα φώτα. Ωστόσο πολλοί συνωμοσιογράφοι αλλά και απλοί άνθρωποι προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις μέσα από σχόλια που έγραψαν, όπως “είναι εξωγήινα διαστημόπλοια’, ή “Νομίζω ότι δεν είναι εξωγήινοι, αλλά δοκιμάζονται νέες κυβερνητικές τεχνολογίες” και άλλα παρόμοια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αλλά ένας άλλος χρήστης φαίνεται να έχει μια πιο επιστημονική εξήγηση, χωρίς αυτή να είναι απαραίτητα δεσμευτική. Είπε ότι τα φώτα θα μπορούσαν να εμφανίζονται φυσικά, ως ένα πιεζοηλεκτρικό αποτέλεσμα. Έγραψε: «Εάν οι μεγάλες κρυσταλλικές πλάκες χαλαζία στο φλοιό της γης συμπιέζονται σε μια συγκεκριμένη γωνία, ένα μεγάλο ηλεκτρικό πεδίο δημιουργεί ένα τοπικό ισοδύναμο μιας αύρας στον ουρανό από πάνω. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί πολύ σπάνια (η απαιτούμενη γωνία συμπίεσης είναι συγκεκριμένη) κατά την περίοδο των σοβαρών σεισμών.”

Είναι, ίσως, πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι σχετικό καθώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες επλήγησαν από πολλούς σεισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κυρίως κατά μήκος της δυτικής ακτής. Αντίθετα, η Ισπανία και η Αυστραλία δεν είχαν σεισμούς σε αυτήν την περίοδο, γεγονός που ίσως δημιουργεί ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με την επιστημονική εξήγηση του ηλεκτρικού πεδίου που δημιουργεί αύρες.

Λέγεται, επίσης, ότι ασυνήθιστοι ήχοι και φώτα στον ουρανό που “θεραπεύουν” τον πλανήτη, ακούγονται σχεδόν παντού. Άραγε, θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με παρόμοιους ισχυρισμούς;

Προς το παρόν κανείς δεν έχει καταφέρει να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις

https://www.youtube.com/watch?v=SJBjcCk1WIA&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=eSqQA1-1ppA&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=NzKFyTWpea8&feature=emb_title

diadrastika / Image by AI generator from gencraft