Άνθρωποι εξαφανίζονται όταν Πύλες ανοίγουν ξαφνικά, μπροστά τους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Alexis και ο Paul κάνουν έναν περίπατο λίγο έξω από την πόλη στο Εθνικό Πάρκο, το οποίο έχει την φήμη εξαφάνισης ανθρώπων, κατά το παρελθόν. Δεν προχωρούν πολύ στο εσωτερικό. Κάποια στιγμή πλησιάζουν σε δύο ξεχωριστούς κορμούς ψηλών δέντρων με απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ τους, ενώ τα κλαδιά τους ενώνονται και σχηματίζουν σαν αψίδα μεταξύ τους.

Ο Πολ ανοίγει τα χέρια του λέγοντας στην Αλέξις, πως εκεί είναι ένα φοβερό σημείο για να καθίσουν. Τότε, το αριστερό του χέρι ακούμπησε κάτι που δεν φαινόταν. Του φάνηκε πως άγγιξε κάτι που θύμιζε ιστό αράχνης. Τρόμαξε και τράβηξε το χέρι του αμέσως. Η Αλέξις πίστεψε πως την πείραζε, πως της έκανε πλάκα. Εκείνος επέμενε και προσπάθησε διστακτικά να εντοπίσει το σημείο, στον άδειο αέρα. Εκείνη, γελώντας του λέει “Κόψε τις μ@λ@κίες. Να, δεν υπάρχει τίποτα!” κι αμέσως, ασυναίσθητα πήγε και στάθηκε στο ίδιο περίπου σημείο και μόλις έκανε ένα βήμα, εξαφανίστηκε.

Διαβάστε επίσης: Μυστηριώδεις Αόρατες Πύλες στη Γη. Είναι Αληθινές;

Μερικές μέρες αργότερα, η ίδια κοπέλα, η Αλέξις, είχε βρεθεί σε μία άλλη ήπειρο, χωρίς να ξέρει πως βρέθηκε εκεί, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τίποτα, χωρίς να την έχει απαγάγει κάποιος, χωρίς να έχει πάρει κάποιο μεταφορικό μέρος, χωρίς κάποιος να την έχει οδηγήσει εκεί. Αυτοί που την βρήκαν, την πήγαν στην αστυνομία. Τίποτα από αυτά που τους είπε δεν έπεισε την αστυνομία. Αντίθετα, πίστεψαν πως είχαν να κάνουν με μία τρελή. Όταν ειδικοί γιατροί άρχισαν να την εξετάζουν, διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά, αλλά δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι ήταν αυτό, αφού η Αλέξις φαινόταν και ήταν σωματικά και ψυχικά υγιής.

Το παραπάνω ήταν μία φανταστική ιστορία η οποία βασίζεται σε κάποιες πολύ περίεργες πληροφορίες και υποθέσεις που παρέχει ο David Paulides, ύστερα από έρευνες για την σειρά βιβλίων του Missing 411, σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Coast to Coast AM, οι οποίες αντλούνται από ευρήματά του σχετικά με μερικές από τις πιο περίεργες περιπτώσεις αγνοουμένων που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και τις οποίες ο ίδιος ερεύνησε, όπως ισχυρίζεται.

Ο David Paulides, είναι πρώην αστυνομικός και έχει περάσει περισσότερα από είκοσι χρόνια έρευνας, κυρίως, σε θέματα που έχουν να κάνουν με εξαφανίσεις ανθρώπων, σε εθνικά πάρκα και αλλού, κάτω από πολύ περίεργες και μυστηριώδεις συνθήκες οι οποίες παραμένουν ανεξήγητες και ανεξιχνίαστες. Με αυτές τις εξαφανίσεις ασχολείται σε μία σειρά βιβλίων που ονομάζονται Missing 411, η οποία έχει εξεταστεί από μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες έρευνας και διάσωσης, δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους της Βόρειας Αμερικής.

Όμως, αυτή την φορά, σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Coast to Coast AM με τον George Noory, πηγαίνει το θέμα των εξαφανίσεων, μερικά βήματα πάρα πέρα, καθώς πολλοί σκεπτικιστές θα του καταλόγιζαν πως έχει περάσει στο επίπεδο της επιστημονικής φαντασίας, αφού αυτά τα πράγματα που λέει δεν γίνονται, δεν υφίστανται, ούτε υπάρχουν πειστήρια ή αποδείξεις για τις υποθέσεις που κάνει.

Ωστόσο, ακόμα και σαν μία sci-fi ιστορία, ή σαν σενάριο για μία ταινία θα μπορούσε να έχει άμεσο ενδιαφέρον, αν την βλέπαμε σε σίριαλ π.χ. στο Netflix, η το HBO ή οπουδήποτε αλλού και αρκετοί τηλεθεατές θα αναρωτιόνταν, “μήπως συμβαίνουν τέτοια πράγματα και μας τα κρύβουν;”

Ο David Paulides, ανάμεσα σε διάφορα πιθανά σενάρια που ρίχνει στο τραπέζι ότι μπορεί να έχουν προκαλέσει την εξαφάνιση κάποιων ανθρώπων, όπως π.χ. έγκλημα, απαγωγή, εμπόριο ανθρώπων, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξετάζει και την υποθετική περίπτωση να χάθηκαν κάποιοι ύστερα από την εμφάνιση ενός UFO. Ναι, οι οπαδοί τέτοιων θεωριών θα μπορούσαν άνετα να την δεχτούν, αλλά τι γίνεται αν οι άνθρωποι αυτοί εξαφανίζονται μέσα σε “Πύλες”;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι γίνεται αν ένα άτομο, με κάποιο τρόπο, κατά λάθος, μπει σε μία Πύλη και βγει σε μια άλλη διάσταση; Ζούμε σε ένα παράξενο Σύμπαν, που δεν γνωρίζουμε τόσο καλά. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Κι αν περνούν σε μια πύλη προς κάποια άλλη διάσταση και έχουν φύγει και δεν έχουν ιδέα πως να επιστρέψουν πίσω;

Είναι, άραγε δυνατό, στην πραγματικότητα, να υπάρχουν περιοχές όπου οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς επειδή αυτές οι συγκεκριμένες περιοχές, σε κάποιο ακριβές σημείο τους, είναι επιρρεπείς στον αυθόρμητο σχηματισμό Πυλών; Δηλαδή, οι Πύλες αυτές να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς κάποια φανερή αιτία; Μπορεί να τις ενεργοποιεί κάτι που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε; Και τι γίνεται μετά; Όποιος μπει μέσα… πάει… ταξιδεύει κάπου αλλού.

Οι πύλες αυτές, σύμφωνα με πολλά βιβλία φαντασίας, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, συνδέονται με άλλα σημεία, σε άλλα μέρη, σε άλλο χρόνο και χώρο. Μερικά από αυτά συνδέονται με άλλα απομακρυσμένα μέρη, ακόμα και πέρα από την Γη. Άλλοι ταξιδεύουν πίσω ή μπροστά στο χρόνο, όπου μπορεί να ισχύουν τελείως διαφορετικές φυσικές συνθήκες.

Ωστόσο, τίποτε άλλο, προς το παρόν, δεν φαίνεται πιο λογικό για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις, χωρίς ίχνη, από την απίθανη περίπτωση του να μπήκαν σε κάποια Πύλη, ή να τους ρούφηξε κάποιο UFO. Ενδεχομένως να υπάρχει, αλλά προς το παρόν αυτή η λογική εξήγηση τους διαφεύγει.

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας διαδίδουν πως υπάρχουν κάποια είδη μυστικής τεχνολογίας που μπορούν να ενεργοποιήσουν και να ανοίξουν αυτές τις Πύλες, ή ακόμα και να τις δημιουργήσουν, οπότε όποιος περάσει μέσα τους, εξαφανίζεται από το σημείο και εμφανίζεται “κάπου αλλού”. Κατά συνέπεια, οι εξαφανίσεις ανθρώπων να είναι κάποιο πείραμα καλής λειτουργίας αυτών των μηχανημάτων. Υπήρχε και ένα βίντεο με τίτλο “David Paulides Missing 411 & The Spontaneous Formation of Portals” που αναφερόταν σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πλέον έχει κατέβει.

diadrastika.com / Image by Alexander Antropov from Pixabay