Αστρονομικός χάρτης με Έψιλον, ηλικίας 100.000 ετών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ερευνητές, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν και να αποκαλύψουν κάποια πιθανά μυστικά στη γεωμορφολογία συγκεκριμένων περιοχών της Βοσνίας, βρέθηκαν μπροστά σε κάτι που άφησε άπαντες άφωνους. Γενικότερα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εξ αρχής ότι ο Βόσνιος Semir Osmanagich, επιχειρηματίας και συγγραφέας, και η ομάδα του εργάζονται πάνω στην απόδειξη των πυραμιδικών συμπλεγμάτων στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα οποία η επιστημονική κοινότητα δεν τα αναγνωρίζει ως τέτοια, ενώ για τον ίδιο δεν έχει την καλύτερη άποψη καθώς σχεδόν κάθε προσπάθειά του χαρακτηρίζεται ως ψευδοαρχαιολογικό έργο. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει και, με κάθε τρόπο, προσπαθεί να αποδείξει τα λεγόμενά του, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιστήμονες απέρριψαν άμεσα τους ισχυρισμούς του για τις λεγόμενες βοσνιακές πυραμίδες και την πρότασή του ότι συμπλέγματα φυσικών λόφων στην κεντρική Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι οι μεγαλύτερες ανθρωπογενείς αρχαίες πυραμίδες στη Γη.

Αφού, λοιπόν, ό,τι αγγίζει αυτός ο άνθρωπος αμφισβητείται, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το εύρημα μέσα στα πλαίσια ενός ιδεατού κόσμου, κατευθείαν μέσα από τον Σύμπαν των Υποθέσεων. Κάποιοι άντρες από την ομάδα του Osmanagich, όπως και ο ίδιος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν αινιγματικό λίθο που εντοπίστηκε στην κοιλάδα του Visoko κοντά στις σήραγγες Ravne. Έστω, λοιπόν, ότι είναι αυθεντικός και επάνω του, έχει χαραγμένα κάποια αινιγματικά σχέδια.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας, ενδεχομένως, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα σύμβολα οπότε και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αντιπροσωπεύουν έναν πιθανό αστρονομικό χάρτη. Η επιστημονική κοινότητα, προφανώς, θα έχει απορρίψει αυτό που θα είχε ενδιαφέρον στον απλό καθημερινό κόσμο μας, αλλά και στο Σύμπαν των Υποθέσεων: ότι τα σύμβολα θα μπορούσαν να είναι ο πυρήνας ενός αρχαίου συστήματος γραφής που χαράχτηκε από έναν άγνωστο πολιτισμό που έζησε στην κοιλάδα του Visoko. Αναφερόμαστε σε έναν άγνωστο πολιτισμό, διότι η υποθετική έρευνα όπως θα δείτε φτάνει πολλά χρόνια πίσω και δεν είναι εύκολο να προσδιορίσει κανείς ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός.

Διαβάστε επίσης: Αρχαίοι Πέτρινοι Δίσκοι Δείχνουν Μυστηριώδες Άστρο

Η αινιγματική πέτρα με τα παράξενα σχήματα και σύμβολα, διαιρείται σε τέσσερα τεταρτημόρια από δύο τεμνόμενες γραμμές. Προσέξτε το σημείο αφετηρίας των δύο γραμμών στο κάτω μέρος της πέτρας, από όπου είναι πολύ πιθανόν ο άγνωστος πολιτισμός να ήθελε να αναπαράξει την ουράνια σφαίρα ως εξής: η κατακόρυφη γραμμή να είναι το Ουράνιο Πλάτος, ενώ η οριζόντια γραμμή να είναι το Ουράνιο Μήκος.

ΒΡΕΘΗΚΕ ένας ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ με ΕΨΙΛΟΝ, ηλικίας 100.000 ετών

Η πέτρα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα μισής σφαίρας, ένα υποθετικό γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Η επιλογή έγινε λαμβάνοντας υπόψη το μήνυμα που οι άγνωστοι δημιουργοί του ήθελαν να μεταδώσουν. Ο πιθανός στόχος τους ήταν να αναπαράγουν τον ουρανό πάνω από το Visoko, σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, καθορίζοντας τη θέση των αστερισμών σε σχέση με το γεωγραφικό πλάτος τους. Γι’ αυτό η πέτρα έχει ημισφαιρικό σχήμα, γιατί είναι μια απεικόνιση του ουρανού.

Η κάθετη και οριζόντια γραμμή που διασταυρώνονται στη μέση και σχηματίζουν ένα σταυρό, στον πέτρινο χάρτη, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα, έδωσε στους ερευνητές την δυνατότητα να αναγνωρίσουν πιθανούς αστερισμούς όπως είναι ο Σείριος, ο Μονόκερος, ο Ωρίωνας και το Τόξο του Ωρίωνα, ο Ταύρος, οι Ιχθείς και ένα μέρος του Κήτους.

ΒΡΕΘΗΚΕ ένας ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ με ΕΨΙΛΟΝ, ηλικίας 100.000 ετών

Στο αριστερό τεταρτημόριο υπάρχει ένα αρχετυπικό σύμβολο που προβλημάτισε πολύ τους ερευνητές. Υπάρχει ένα χάραγμα που παραπέμπει αρκετά στο γράμμα “Ε”, το οποίο εμφανίζεται τρεις φορές διαδοχικά. Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και να αποκλειστεί, ότι στους πιο αρχαίους πολιτισμούς, το «Ε» είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο, να συμβολίζει την έννοια της ζωής. Οι τριπλές διαδοχικές εμφανίσεις του μπορεί να υποδηλώνουν τρεις διαφορετικές θέσεις του Ήλιου καθώς διασχίζει την εκλειπτική. Σε συνδυασμό με την Σελήνη, δείχνουν μία πιθανή Έκλειψη Ηλίου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΒΡΕΘΗΚΕ ένας ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ με ΕΨΙΛΟΝ, ηλικίας 100.000 ετών

Αν, τέλος πάντων, όλα αυτά τα υποθετικά πράγματα θα μπορούσαν να ισχύουν στο Σύμπαν των Υποθέσεων και όχι στον πραγματικό όπου δρα η επιστημονική κοινότητα, τότε θα πρέπει να τεθεί ένα ερώτημα: Πότε χαράχτηκε αυτή η πέτρα χρονολογικά; Για να το μάθουμε αυτό θα έπρεπε να περαστούν όλα τα στοιχεία του πέτρινου χάρτη στον ουρανό εκείνης της εποχής. Αυτό μπορούσε να γίνει χρησιμοποιώντας το λογισμικό Starry Night Pro. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η χαραγμένη αστρονομική διαμόρφωση του αινιγματικού λίθου δεν εμφανίστηκε ποτέ στον ουρανό του Visoko τα τελευταία 100.000 χρόνια. Άραγε, είναι όλες οι υποθέσεις λάθος; Ίσως, όχι. Μπορεί να συμβαίνει κάποιο από τα εξής σφάλματα:

Α) Αν ο άξονας της Γης ήταν διαφορετικός, τότε η ημερομηνία που έβγαλε το πρόγραμμα είναι από υπερβολική έως λάθος. Β) Το Visoko, το μέρος όπου βρέθηκε, μπορεί να μην ήταν το μέρος όπου παρατηρήθηκε ο ουρανός. Γ) Αυτοί που χάραξαν το χάρτη να έζησαν πολύ πριν από 100.000 χρόνια.

Η παρακάτω εικόνα είναι μια αστρονομική διαμόρφωση που ανήκει στο 82.250 π.Χ., όταν οι αστερισμοί που απεικονίζονται στην πέτρα στερεώθηκαν στον ουρανό πάνω από το Visoko. Όμως, ο συσχετισμός ανάμεσα στον λίθινο χάρτη και του λογισμικού δεν είναι ακριβής. Έτσι, λοιπόν, μέσα στα πλαίσια του Σύμπαντος των Υποθέσεων, επιλέγουμε το ενδεχόμενο πως ο πετρογλυφικός χάρτης ξεπερνάει τα 100.000 χρόνια – χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις άλλες επιλογές, αλλά και χωρίς να μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε, όπως δεν μπορούμε και αυτήν. Σύμφωνα με όλα αυτά, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

ΒΡΕΘΗΚΕ ένας ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ με ΕΨΙΛΟΝ, ηλικίας 100.000 ετών

Ας μας επιτρέψουν οι σκεπτικιστές να κάνουμε μερικές υποθέσεις ακόμα, ή μάλλον να θέσουμε μερικές υποθετικές ερωτήσεις επιπλέον. Ακόμα κι αν οι ημερομηνίες είναι περίπου σωστές, με κάποια απόκλιση της τάξεως των 10 ή 20.000 χρόνων… Ποιος έδωσε στους κατοίκους εκεί στο Visoko, το Ελληνικό σύμβολο-γράμμα Ε; Μπορεί να θεωρηθεί αυτό το Ε, ως ελληνικής προέλευσης; Μπορεί να υπήρχαν Έλληνες πριν 100.000 χρόνια; Μπορεί να υπήρχαν αρκετά νοήμονες ώστε παρακολουθούν και να καταγράφουν τις κινήσεις των άστρων και των αστερισμών; Για ποιο λόγο να το έκαναν αυτό; Και, τέλος, ποια μπορεί να είναι – αν υπάρχει – η σχέση της “έννοιας της ζωής” με τον συμβολισμό στο Δελφικό Έψιλον, όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα που, ανάμεσα σε πολλές άλλες δίνεται και η έννοια της Φύσης, δηλαδή της Ζωής; Μπορεί όλα αυτά μαζί να συνδέονται; Πάντως, στον Σύμπαν των Υποθέσεων και των Ιδεατών Προσεγγίσεων, θα μπορούσαν να συνδέονται. Άνετα.

diadrastika