Γνωστά αρχαία Μνημεία δείχνουν άλλο Βόρειο Πόλο και ξαναγράφουν την Ιστορία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στις μέρες μας, ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης κινείται προς τη Ρωσία, ενώ παράλληλα η ισχύς του μαγνητικού πεδίου της Γης μειώνεται γρήγορα. Αυτό, θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας απόδειξης μετατόπισης των μαγνητικών πόλων που υποδηλώνει ότι πιθανόν ο άξονας περιστροφής της Γης, θα μετατοπιστεί προκειμένου να παραμείνουν ευθυγραμμισμένος με το μαγνητικό πεδίο.

Αυτές οι μετατοπίσεις πόλων έρχονται σε έναν περιοδικό κύκλο επαναλαμβανόμενων και προβλέψιμων κατακλυσμών που εξελίσσονται, ενδεχομένως, με τεράστιους σεισμούς και τσουνάμι, με μαζικές εξαφανίσεις ξηράς σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη και υψόμετρα και οδηγούν στην καταστροφή πολλών ειδών ζωής αλλά και πολιτισμών, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν προκύψει από διάφορες προσομοιώσεις σε υπολογιστές της NASA καθώς και άλλων οργανισμών.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ γρήγορα, με απίστευτους ρυθμούς, αρχίζουν ραγδαίες βροχοπτώσεις μέχρι που στο τέλος, τα πάντα παγώνουν απότομα. Η πιο δημοφιλής εικόνα που θα μπορούσαμε να φέρουμε στο μυαλό μας και περιγράφει ένα τέτοιο γεγονός, είναι το κατεψυγμένο μαμούθ που βρέθηκε στην Σιβηρία με “ζωντανή” τροφή, ακατέργαστη από τα υγρά του στομάχου του. Φανταστείτε πόσο γρήγορα επιδεινώθηκε η θερμοκρασία!

Ο William Ferrand έγραψε κάποτε σε ένα άρθρο με τίτλο “Κατεψυγμένα Μαμούθ και Σύγχρονη Γεωλογία” ότι ένα φαινομενικό παράδοξο παραμένει το γεγονός ότι το κλίμα στη βόρεια Σιβηρία ήταν θερμότερο από ό,τι σήμερα, σε κάποια περίοδο στα τέλη των Παγετώνων, όταν το κλίμα αλλού στη Γη ήταν πιο δροσερό από ό,τι σήμερα.

Η θεωρία της μετατόπισης των πόλων, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ορισμένα αρχαία μνημεία πάνω στην Γη τα οποία υπάρχουν στις μέρες μας, αλλά και ορισμένες θρυλικές πόλεις ή χώρες που σήμερα θεωρούνται μυθικές ή “χαμένες” πόλεις, υπήρξαν πολύ πριν τον λεγόμενο Μεγάλο Κατακλυσμό, ή ακόμα και όταν ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος βρίσκονταν σε άλλη θέση από την σημερινή.

Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, η Ατλαντίδα, η Λεμουρία καθώς και άλλες, όχι τόσο διάσημες περιοχές, να υπήρξαν πριν από την σημερινή θέση των πόλων και να χάθηκαν εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών μιας μετατόπισις τους; Μία μελέτη δείχνει ότι η Γη Κάποτε Γύρισε Ανάποδα.

Θα μπορούσαν κάποια πασίγνωστα αρχαία μνημεία που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, θεωρούνται μόλις λίγων χιλιετιών, να προϋπήρχαν από τον λεγόμενο Μεγάλο Κατακλυσμό, ή ακόμα και πριν κάποια μετατόπιση των πόλων, δηλαδή, πολύ πριν από τον τρέχοντα προσανατολισμό του πλανήτη;

Είναι πιθανό, για παράδειγμα, η Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο που ενσωματώνει μέσα της τόσα πολλά μυστήρια να μην έχει κατασκευαστεί περίπου το 2.500 π.Χ.; Ο συγγραφέας Robert M. Schoch στο βιβλίο του Forgotten Civilization: The Role of Solar Outbursts in Our Past and Future βοήθησε στην απόρριψη αυτού του υποτιθέμενου χρονικού πλαισίου.

Ο Schoch είναι διάσημος για την θεωρία της Σφίγγας ότι υπήρχε χιλιάδες χρόνια παλαιότερα από ό,τι επιμένει η συμβατική αρχαιολογία, καθώς απέδειξε ότι η διάβρωση στη Σφίγγα οφείλεται σε μαζικές βροχοπτώσεις, όταν το κλίμα εκεί ήταν ακόμη υγρό και βροχερό, τουλάχιστον 10 έως 15 χιλιάδες χρόνια πριν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Η Σφίγγα της Αιγύπτου είναι ηλικίας 800.000 χρόνων, υποστηρίζει μελέτη

Το 1994 το συγκρότημα ναών του Gobekli Tepe στην σημερινή Τουρκία έχει οριστικά χρονολογηθεί ότι είναι τουλάχιστον έντεκα έως δώδεκα χιλιάδων ετών από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, ενώ φαίνεται ότι ευθυγραμμίζεται παράξενα 15 με έξι μοίρες ανατολικά του Βορρά. Τι σημαίνει αυτό; Ας δούμε πρώτα μερικά παραδείγματα.

Ο Thomas Mills έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Stonehenge If This Was East (Stonehenge, αν αυτό ήταν ανατολικά), όπου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διάταξη των λίθων έχει νόημα μόνο εάν ήταν ευθυγραμμισμένες με τον ουρανό, τότε που ο Βόρειος Πόλος βρισκόταν στο Hudson Bay του Καναδά.

Το Baalbek είναι μια τοποθεσία στον Λίβανο, με τα μεγαλύτερα πέτρινα μπλοκ ογκόλιθων στον κόσμο. Μερικοί από αυτούς, οι οποίοι ζυγίζουν πάνω από 400 τόνους, φαίνονται να ευθυγραμμίζονται σωστά μόνο αν ο Βόρειος Πόλος ήταν ανατολικά στη Νορβηγική Θάλασσα.

Πολλές τοποθεσίες στον κόσμο, ανάμεσά τους και το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ υποστηρίζεται ότι έχουν προσανατολισμό δυτικά του σημερινού Βορρά επειδή αρχικά ήταν ευθυγραμμισμένα με κάποιον προηγούμενο Βόρειο Πόλο, όχι με τον σημερινό.

Πολλά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία και ναοί βρίσκονται σε μια ευθυγράμμιση, σε ένα νοητικό δαχτυλίδι που περιβάλλει τη Γη: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου ευθυγραμμίζεται με το Machu Picchu, τις γραμμές Nazca, το Νησί του Πάσχα, την Περσέπολις, το Mohenjo Daro την αρχαία πρωτεύουσα της κοιλάδας του Ινδού, με ένα περιθώριο λάθους μικρότερο από το ένα δέκατο μιας μοίρας του γεωγραφικού πλάτους.

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάποια σύμπτωση σε όλα αυτά και ότι αυτό το “δαχτυλίδι” πάνω στο οποίο έχουν κατασκευαστεί αυτά τα πολύ αρχαία ιερά μνημεία αποτελεί έναν παλιό ισημερινό της Γης, τότε που ο Βόρειος Πόλος ήταν κοντά στα σύνορα της Νοτιοανατολικής Αλάσκας και του Γιούκον, πριν από περίπου 39.000 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η τέλεια ευθυγράμμιση αρχαίων μνημείων στην Γη που δεν μπορεί, ίσως, να είναι τυχαία

Όλες οι παραπάνω ενδείξεις, αν τις συγκεντρώσουμε μαζί, θα μπορούσαν, ίσως, να οδηγήσουν σε ένα παράδοξο συμπέρασμα που δεν θα συμφωνούσε καμία αρχαιολογική υπηρεσία. Ποιο είναι αυτό; Τα μνημεία αυτά θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί πριν την σημερινή θέση των Πόλων. Δηλαδή, σε έναν προηγούμενο άξονα της Γης, σε έναν άλλο Βόρειο Πόλο. Αν όλα αυτά μπορούσαν να ισχύουν, τότε γνωστά αρχαία Μνημεία δείχνουν άλλο Βόρειο Πόλο και ξαναγράφουν την Ιστορία

Κι αν, μάλιστα, είμαστε αρκετά τολμηροί και ανοιχτόμυαλοι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα ακόμα άλμα υπόθεσης: ότι κάποια από τα παραπάνω ή άλλα αρχαία μνημεία, όπως και αρχαίοι πολιτισμοί και γεγονότα, συνέβησαν όταν η Γη ήταν κάποτε ανάποδα.

Διαβάστε επίσης: Η Αργοναυτική Εκστρατεία έγινε όταν η Γη ήταν ανάποδα, σύμφωνα με ενδείξεις.

Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και να δείτε οπτικό υλικό της συναρπαστικής θεωρίας ότι γνωστά αρχαία μνημεία υπάρχουν από τότε που ο Βόρειος Πόλος της Γης βρισκόταν σε εντελώς άλλο σημείο του πλανήτη:

What We Need To Know About Ancient Cataclysms

diadrastika.com

Image by Anja from Pixabay