Έχουμε Μπει στην Εποχή του Υδροχόου;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουμε ήδη διαβεί το κατώφλι της Εποχής του Υδροχόου, εδώ και δεκαετίες.

Κάποιοι άλλοι, διατυπώνουν την άποψη, ότι τώρα ξεκινάνε όλα…

Τι συμβαίνει, τελικά;

Η Εποχη του Υδροχοου

Η Γη, είναι διαπιστωμένο ότι κάνει 14 ταυτόχρονες κινήσεις.

Μία από αυτές είναι η λεγόμενη μετάπτωση. Δηλαδή ο άξονας της Γης διαγράφει έναν κώνο σε περίπου 25.920 χρόνια γύρω από τον Πόλο της Εκλειπτικής, το λεγόμενο Μέγα Έτος (Ίππαρχος, Πλάτωνας).

Κατά την περιστροφή αυτή βλέπει από ένα ζώδιο περίπου κάθε 2,150 χρόνια. Η περίοδος αυτή είναι γνωστή σαν κοσμικός ή πλατωνικός μήνας.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ στην ΕΠΟΧΗ του ΥΔΡΟΧΟΟΥ;

Το πότε συντελείται αυτή η μετάβαση από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σαφές. Αφενός δεν είναι εμφανή τα σύνορα του ενός ζωδίου από το άλλο, αφετέρου γίνεται πολύ αργά για να υπολογιστεί με ακρίβεια μικρότερη των 50 ετών. Επιπλέον, η έκταση του κάθε ζωδίου στον ουρανό δεν είναι ίδια για όλα τα ζώδια.

Κάποιοι, λοιπόν, θεωρούν ότι μπήκαμε στον Υδροχόο στην δεκαετία του ’50, άλλοι το προσδιορίζουν στα 1962 οπότε και έγινε η Μεγάλη Πλανητική Σύνοδος, σύμφωνα με τον αστρονόμο Κ.Σ. Χασάπη. Άλλοι θεωρούν ότι θα μπούμε το 2396.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κάποιοι άλλοι, δέχονται ότι μία ακριβής ημερομηνία θα μπορούσε να προσδιοριστεί στις 21/12/2012. Γιατί;

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας, αυτό χωρίζεται σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος διαρκεί 52 χρόνια. Ο δεύτερος διαρκεί 5.126 χρόνια. Ο τρίτος και τελευταίος διαρκεί 26.000 χρόνια. Εκείνο που το κάνει ξεχωριστό για το θέμα είναι πως στις 21/12/2012 και οι τρεις αυτοί κύκλοι συμπίπτουν ταυτόχρονα!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ στην ΕΠΟΧΗ του ΥΔΡΟΧΟΟΥ;
Η εικόνα του ουρανού στις 21/12/2012

Μπορούμε να δούμε την εικόνα του ουρανού στις 21/12/2012 (επάνω) και να μας μπερδέψει, αν δεν την δούμε από καλύτερη γωνία (κάτω).

Όπως κι αν έχει, δυστυχώς δεν έχει υπολογιστεί πως ήταν ο ουρανός στην αρχή του κύκλου (πριν 25920 χρόνια περίπου), ώστε να έχουμε κάποια εικόνα για το αν αποτελούσε σημείο αναφοράς το οποίο σήμερα να μπορούσε να μας φανερώσει κάποια πράγματα.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ στην ΕΠΟΧΗ του ΥΔΡΟΧΟΟΥ;

Δεν υπάρχει κάποια σημαντική ευθυγράμμιση πλανητών, όπως εξάλλου συμφωνεί και η NASA, ούτε και υπάρχει κάποια ευθυγράμμιση με το κέντρο του γαλαξία το οποίο, φυσικά, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς.

diadrastika / Image by Inactive_account_ID_249 from Pixabay