οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες φαίνεται να πρωτοξεκίνησαν το 776 π.Χ. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές πηγές που τοποθετούν αρκετά προς τα πίσω την χρονολόγηση της πρώτης και αρχικής διοργάνωσης.

Σε αυτούς τους αρχαίους αγώνες δεν αγωνίζονταν βάρβαροι (μη Έλληνες), δούλοι, ιερόσυλοι, φονιάδες, αλλά, ούτε διεξάγονταν από τέτοιους. Δεν αγωνίζονταν ούτε οι γυναίκες καθώς αυτές λάμβαναν μέρος σε άλλα αντίστοιχα αγωνίσματα. Την οργάνωση και την εποπτεία των αγώνων είχαν οι Ηλείοι ελλανοδίκες. Κάθε είδους εχθροπραξίες σταματούσαν τότε και αναστέλλονταν οι θανατικές ποινές. Οι αθλητές αγωνίζονταν γυμνοί και βραβεύονταν με ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς.

Το 393 μ.Χ (μέσα σε μία μεγάλη προσπάθεια που ήδη γινόταν από παλαιότερα χρόνια για τον αφελληνισμό των Ελλήνων, την θρησκευτική τους ισοπέδωση, το “ες έδαφος φέρειν”, την απαγόρευση του “ελληνίζειν”, την υποχρεωτική επιβολή του χριστιανισμού και όλα αυτά επί ποινή θανάτου), ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’, απαγόρευσε την συνέχιση των Ολυμπιακών Αγώνων διότι ήταν ειδωλολατρικές, αφού διοργανώνονταν προς τιμήν του Δία, θεό των θεών και των ανθρώπων.

Η αναβίωσή των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε από τον Γάλλο Βαρόνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν και τον Έλληνα Δημήτριο Βικελάτο το 1896 στην Αθήνα.

Όμως… βλέπετε κάποια ομοιότητα του τότε με το σήμερα; Καμία.

Αντίθετα, όλοι καπηλεύονται το Ολυμπιακό Ιδεώδες και το χρησιμοποιούν ακόμα και για την χειραγώγηση, αν όχι κατάργηση, της μάζας αλλά και του δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, σύμφωνα με το άρθρο 19, της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (και, φυσικά, αναφερόμαστε στον πρόσφατο αποκλεισμό της αθλήτρια Βούλας Παπαχρήστου).

Επιπλέον… Προς τμήν τίνος θεού γίνονται σήμερα οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Κι αν ακόμα ψιλιαζόμασταν πως κάτι ύποπτο συνέβαινε κάθε τετραετία που διεξάγονταν (ειδικά τις τελευταίες), στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο, μπορούμε να αντιληφθούμε πάρα πολλά και να συμπληρώσουμε τα διάφορα κενά του παζλ (αν είχαμε)….

Δυστυχώς, οι πραγματικοί Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, έχουν απαγορευθεί από τον Θεοδόσιο και η απαγόρευσή τους ισχύει ακόμη και στις μέρες μας. 

Οι σύγχρονοι νεοταξίτικοι Ολυμπιακοί Αγώνες των επικυρίαρχων, μόνο κατ’ ευφημισμό ονομάζονται έτσι. 

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Θα έπρεπε να λέγονται, ίσως, Μασονικοί Αγώνες ή Αθλητικοί Αγώνες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, καθώς τα αγωνίσματα δεν γίνονται πια προς τιμή του του Ολύμπιου Δία, αλλά προς τιμή κάποιου άλλου θεού ή προς τιμή κάποιων που πιστεύουν ότι είναι θεοί και πράττουν αναλόγως…

diadrastika / Image by Inspired Images from Pixabay