Πότε Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός; Ποιά Αλήθεια μας ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Πότε Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός; Ποιά Αλήθεια μας ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Το θέμα της γέννησης του Ιησού Χριστού είναι μεγάλο και έχει προβληματίσει πολλούς που έχουν ασχοληθεί με αυτό. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ – ή, αν υπήρξε, δεν ήταν αυτό που μας παρουσιάζουν. -d-

Κατά τον Ματθαίο ο Ιησούς γεννήθηκε την εποχή της βασιλείας του Ηρώδη του μεγάλου(2.1).Ο Ηρώδης όμως πέθανε το 4 ή 5 π.Χ.

Κατα τον Λουκά ο Ιησούς γεννήθηκε την περίοδο της απογραφής που έγινε με διαταγή του αυτοκράτορα Αυγούστου,τη χρονιά που διοικητής της Σηρίας ήταν ο Κυρήνιος(2.1-7). Ιστορικά η απογραφή αυτή είναι πραγματικό γεγονός. Ο Φλάβιος Ιωσήφ το επιβεβαιώνει στο βιβλίο του Ιουδαϊκές Αρχαιότητες στους τόμους XVII και XVIII.

Συγκεκριμένα,αναφέρει οτι η απογραφή έγινε μετά την καθαίρεση του Αρχέλαου,του γιού του Ηρώδη,τον ένατο χρόνο της βασιλείας του (δηλαδή 4 π.Χ+9 χρόνια=4 ή 5 μ.Χ). Αυτές οι διαφορές δείχνουν οτι ο Ιησούς του Ματθαίου ήταν τουλάχιστον 12 χρονών όταν γεννήθηκε ο Ιησούς του Λουκά(!!!!!).

Με βάση όμως την ημερομηνία σταύρωσης,η οποία,σύμφωνα πάντα με τα Ευαγγέλια και όχι άλλη πηγή της εποχής, έγινε το 33 ή 34 μ.Χ. ο Ιησούς θα έπρεπε να ήταν 39-40 χρονών, σύμφωνα με τον Ματθαίο, ή 28-29 σύμφωνα με τον Λουκά.

Ο Άγιος Ειρηναίος, όμως, μαθητής του Αποστολικού Πατέρα Αγίου Πολύκαρπου, ο οποίος έζησε με τους Αποστόλους, βεβαιώνει, με βάση τις μαρτυρίες του δασκάλου του, αλλά και των Πρεσβυτέρων του (των πρώτων εβδομήντα μαθητών που χειροτονήθηκαν απ’τους Αποστόλους) οτι ο Ιησούς όταν θανατώθηκε, ήταν πάνω απο 50 χρονών. Σύμφωνα δηλαδή με τον Ειρηναίο, ο Ιησούς πρέπει να γεννήθηκε το 16 ή το 17 π.Χ.

Το σημαντικό στις συγκρίσεις αυτές είναι οτι άλλες, πολύ πιο αξιόπιστες απο τα Ευαγγέλια, χριστιανικές πηγές επιβεβαιώνουν τον Αγιο Ειρηναίο, που σημαίνει οτι ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

Nicole Stathatou

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.