Ο άνθρωπος δεν είναι από τη Γη. Εξελίχθηκε αλλού

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι ο άνθρωπος γήινος; Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι δεν ανήκετε σε αυτή τη Γη; Ότι δεν είστε από αυτόν τον πλανήτη; Ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι για εσάς; Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι έχουν νιώσει παράξενα ή έχουν κάνει στον εαυτό τους παρόμοιες ερωτήσεις. Ο Ellis Silver, στο βιβλίο του Οι άνθρωποι δεν είναι από τη Γη: μια επιστημονική αξιολόγηση των στοιχείων (Humans are not from Earth: a scientific evaluation of the evidence) προτείνει και εξηγεί για ποιους πιθανούς λόγους ο άνθρωπος όπως τον ξέρουμε σήμερα και τις τελευταίες χιλιετίες, μπορεί να μην είναι από εδώ, αλλά να ήρθε από κάπου αλλού. Στη συνέχεια θα δούμε ποιες είναι οι ενδείξεις εκείνες που τον έκαναν διατυπώσει αυτή την υπόθεση.

Ο Αμερικανός οικολόγος και περιαυτολόγος Έλις Σίλβερ, διαβεβαιώνει ότι ο στόχος του βιβλίου του είναι να αναπτύξει μια δημιουργική συζήτηση και να προκαλέσει υποψίες, με βάση την επιστημονική εργασία σχετικά με τις διαφορές μεταξύ ανθρώπων και άλλων ειδών στη Γη. Δίνει, λοιπόν, επιχειρήματα που βασίζονται στην ανθρώπινη φυσιολογία η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει και τόσο πολύ με το περιβάλλον στο οποίο ζει. Μπορεί ο άνθρωπος να τα καταφέρνει, αλλά μετά από προσπάθεια. Αυτό δείχνει ότι μάλλον δεν έχει εξελιχθεί, ούτε ακόμα προσαρμοστεί σύμφωνα με το περιβάλλον και τις συνθήκες του, όπως συμβαίνει με άλλα είδη.

«Πολλοί από εμάς έχουμε τεράστια δυσκολία να βρούμε τον δρόμο μας σε άγνωστες περιοχές, χωρίς πινακίδες, χάρτες, πυξίδες, δορυφόρους ή προφορικές οδηγίες. Αν βρισκόμασταν στη θάλασσα ή στη μέση μιας ερήμου, αν δεν είχαμε κανένα από αυτά τα πράγματα να μας καθοδηγήσουν, αν δεν υπήρχαν ορόσημα μπροστά μας, αν δεν μπορούσαμε να δούμε τον ουρανό, αν χάναμε όλα αυτά τα εφόδια, θα είχαμε χαθεί απελπιστικά. Αυτό θα ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα στο παρελθόν: χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να έχουν πεθάνει», γράφει σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του.

Αυτή η σοβαρή έλειψη προσανατολισμού και κατεύθυνσης προς ένα ορισμένο σημείο από ένα άλλο, δείχνει ότι ο άνθρωπος ακόμα δεν μπορεί να συντονιστεί με την αόρατη καθοδήγηση που του προσφέρει ο ίδιος ο πλανήτης στον οποίο ζει. Ποιά είναι αυτή; Τα πουλιά και τα ζώα, τόσο της ξηράς όσο και της θάλασσας, δεν χρειάζονται τίποτα από αυτά για να ταξιδέψουν ή να αποδημήσουν. Δεν χρειάζονται πινακίδες ή πυξίδες, ούτε ψάχνουν για τον Ήλιο ή τον πολικό αστέρα τις νύχτες. Χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της Γης, αλλά και τα επιχθόνια ενεργειακά πεδία της (που σήμερα κάποια ονομάζουμε Ley lines, κάποια άλλα δίκτυα Hartmann, κλπ).

Αυτή η αδυναμία θα μπορούσε να είναι μια αρκετά ισχυρή ένδειξη, ανάμεσα σε πολλές άλλες, ότι ο άνθρωπος δεν είναι από εδώ, αλλά τοποθετήθηκε και ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί όπως θα έπρεπε μετά από τόσους εκατοντάδες αιώνες. Ίσως, γιατί το εσωτερικό του σύστημα πλοήγησης είναι για κάποιον άλλο πλανήτη και δεν είναι συμβατό για αυτόν που ζει τώρα. «Η Γη καλύπτει περίπου τις ανάγκες μας ως είδος, αλλά ίσως όχι τόσο έντονα όσο νόμιζε όποιος μας έφερε εδώ αρχικά», δήλωσε ο Σίλβερ σε συνέντευξή του στο Yahoo news.

Οι πιθανότητες ο άνθρωπος να εξελίχθηκε αλλού

Ας δούμε τώρα μερικές ακόμα από τις υποθέσεις που προτείνει ο Silver. Ο άνθρωπος θαμπώνεται από τον Ήλιο και δεν μπορεί να δει καθαρά. Επίσης, δεν τον αντέχει – υπό την έννοια να είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε αυτόν – για μέρες ή εβδομάδες. Ούτε μπορεί να εκτίθεται σε ακτίνες UV για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο καρκίνος του δέρματος καραδοκεί. Προβλήματα όπως η θερμοπληξία είναι ένα σημάδι ότι η ανθρωπότητα δεν ανήκει στη Γη. Ένα άλλο επιχείρημα είναι αυτό των χρόνιων ασθενειών . Τα προβλήματα της μέσης ή των μυών θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι ότι ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί αρχικά σε έναν κόσμο με χαμηλότερη βαρύτητα.

Διαβάστε επίσης: Σπάνιο Νόμισμα ίσως μας «Μιλά» για την Καταγωγή των Ελλήνων

Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον τοκετό, θα μπορούσε να είναι μία βασική αν όχι κορυφαία ένδειξη κακής προσαρμογής στη Γη, παρέα με την έλλειψη προσανατολισμού. Η γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να ξεγεννήσουν. Ωστόσο, κανένα άλλο είδος που προέρχεται από τη Γη δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Ίσως, εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε πως όταν ο Θεός διώχνει τον άνθρωπο από τον Παράδεισο γνωρίζει ήδη ότι οι γυναίκες θα γενούν με πόνους. Θα μπορούσε, άραγε, να υπονοείται ότι ο Παράδεισος να είναι ένας πλανήτης και ο άνθρωπος να εκδιώχθηκε σε έναν άλλο; Επίσης, το γεγονός ότι τα κεφαλάκια των μωρών είναι μεγάλα συγκριτικά με το σώμα τους, τόσο που οι γυναίκες έχουν πρόβλημα στη γέννα, ενισχύει ακόμα περισσότερο την υπόθεση ο άνθρωπος να προέρχεται από άλλο πλανήτη. Είναι σαν ο εγκέφαλος των βρεφών να αναπτύχθηκε ξαφνικά και απότομα αλλά όχι σε παράλληλη εξέλιξη με το γυναικείο σώμα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Silver επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο ότι ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου ανθεκτικός σε ασθένειες. Ο άνθρωπος είναι χρόνια ασθενής. Δεν υπάρχει άτομο στον κόσμο 100% υγιές. Κανένα άλλο είδος στη Γη δεν είναι τόσο ευάλωτο σε τόσες πάρα πολλές ασθένειες, όσο ο άνθρωπος. Πρέπει επίσης να επισημανθούν τα 223 επιπλέον γονίδια του ανθρώπου, τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλο πλάσμα. Και, προφανώς, δεν υπάρχει «κρίκος που λείπει» για να ολοκληρωθεί η ανθρώπινη εξελικτική αλυσίδα.

Αρκετά από τα προβλήματά μας ως είδος είναι απλώς επειδή τα εσωτερικά μας ρολόγια εξελίχθηκαν για να ζουν σε 25ωρο και όχι 24ωρο. Παραδόξως, στην πραγματικότητα, υπάρχει μια επιστημονική μελέτη που υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. Αλλά η Γη έχει μόνο 24 ώρες την ημέρα. Και αυτό το πρόβλημα εντοπίστηκε σε όλη τη γνωστή εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αν αυτό θα μπορούσε να ισχύει τότε, ίσως, ένας πιθανός πλανήτης προέλευσης να είναι ο Άρης όπου η μέρα του πλησιάζει αρκετά τις 25 ώρες, με 24 ώρες και 37 λεπτά. Επιπλέον έχει μικρότερη βαρύτητα σε σύγκριση με της Γης (Άρης: 3,721 m/s², Γη: 9,807 m/s²). Ωστόσο έχουν γίνει και άλλες προτάσεις για άλλους πλανήτες εκτός ηλιακού μας συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Λουκρήτιος. Ποιοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι

Η ανθρωπότητα

«Η ανθρωπότητα», εξηγεί στη συνέντευξή του, «υποτίθεται ότι είναι το πιο πολύ ανεπτυγμένο είδος στον πλανήτη, αλλά είναι εκπληκτικά ακατάλληλο και δεν είναι καλά εξοπλισμένο για το περιβάλλον της Γης: (Ο άνθρωπος) πλήττεται από το φως του Ήλιου, έχει μια έντονη αντιπάθεια για τα φυσικά (ωμά) τρόφιμα, έχει υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών και άλλα. Επιπλέον, υπάρχει μια αίσθηση σε πολλούς ανθρώπους ότι δεν ανήκουν εδώ ή ότι κάτι “απλά δεν είναι σωστό”».

«Αυτό υποδηλώνει – τουλάχιστον για μένα – ότι η ανθρωπότητα μπορεί να έχει εξελιχθεί σε διαφορετικό πλανήτη και να έχουμε μεταφερθεί εδώ ως ένα πολύ ανεπτυγμένο είδος. Ένας λόγος για αυτό, που συζητήθηκε στο βιβλίο, είναι ότι η Γη μπορεί να είναι ένας πλανήτης φυλακής – αφού φαίνεται να είμαστε ένα φυσικά βίαιο είδος – και είμαστε εδώ μέχρι να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε μόνοι μας». Άραγε, να είναι ο άνθρωπος σε ένα τόπο εξορίας; Θα μπορούσε, σε περίπτωση που εκδιώχθηκε ή δραπέτευσε από κάπου ασύμφορα και εδώ βρήκε σχετικά ικανοποιητική επιβίωση.

«Το βιβλίο μου “Οι άνθρωποι δεν είναι από τη Γη” δημοσιεύτηκε, κυρίως, για να μετρήσει την αντίδραση των αναγνωστών και να προκαλέσει σκέψη, ιδιαίτερα σε εκείνους που ίσως δεν είχαν σκεφτεί πριν μια τέτοια πιθανότητα», εξηγεί ο Silver και παραδέχεται ότι «λίγα πράγματα στο βιβλίο του μπορούν να αποδειχθούν – μπορούν μόνο να υποτεθούν ή να προκαλέσουν υποψίες. Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αρκετά αδιαμφισβήτητα στοιχεία για να καταστήσουν χρήσιμη την περαιτέρω μελέτη».

Αν θα μπορούσε πράγματι μια περαιτέρω μελέτη να επιβεβαιώσει τις υποθέσεις και τις προτάσεις του Silver, τότε θα πρέπει με κάποιον άλλο τρόπο να βρεθούν απαντήσεις για το πως βρέθηκε ο άνθρωπος στη Γη. Τον έφεραν εξωγήινοι; Για ποιο λόγο; Αναμείχθηκε με άλλα πρωτεύοντα της Γης; Με ποιά; Σας αφήνουμε να τα σκεφτείτε όλα με την ησυχία σας

Διαβάστε επίσης: Το Σιδερένιο Γένος γεννήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ώστε «θεοί και άνθρωποι θνητοί έχουν την ίδια καταγωγή»

diadrastika / Image by Reimund Bertrams and OpenClipart-Vectors from Pixabay, photoshoped