Μαγειρική Σόδα για Θεραπεία Καρκίνου: Επικίνδυνη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα θέματα υγείας πρέπει να τα ψάχνουμε από όλες τις πλευρές που μπορεί να έχουν, τόσο αυτές που φαίνονται όσο και εκείνες που δεν φαίνονται. Το ίδιο ισχύει για κάθε σοβαρή ασθένεια αλλά και για κάθε όχι και τόσο σοβαρό θέμα υγείας, διότι αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες περιπέτειες. Το ίδιο ισχύει και ό,τι αφορά το θέμα: Μαγειρική σόδα για θεραπεία καρκίνου.

Ο δρ Simoncini και θεραπεία του, έχουν απομακρυνθεί από την ιατρική κοινότητα, όταν ο γνωστός ογκολόγος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου. Προτίμησε να αξιοποιήσει εναλλακτικές μεθόδους που έχουν να κάνουν με την χορήγηση μαγειρικής σόδας.

Διαβάστε επίσης: Άφθες. Άμεση Αντιμετώπιση με Φυσικές Μεθόδους

Ο ίδιος ισχυρίζεται πολύ σθεναρά ότι έχει αποδείξεις ή ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99% του καρκίνου μαστού και ουροδόχου κύστης μπορούν να θεραπευθούν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, το πολύ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με την χορήγηση από διττανθρακικό νάτριο στην πάσχουσα περιοχή.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν υπάρχει που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό περί θεραπείας συγκεκριμένων τύπων καρκίνων με διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο (NaHCO), δηλαδή, τη μαγειρική σόδα. Αυτό που διακρίνεται είναι πως η θεραπεία με την σόδα είναι επικίνδυνη. Κάπως έτσι, λοιπόν, η ιατρική άδεια του Simoncini του είχε αφαιρεθεί από το 2003 ενώ το 2006 καταδικάστηκε για απάτη από Ιταλικό δικαστήριο. Αλλά και η Ολλανδική επιθεώρηση υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα της επικινδυνότητας αυτής της μεθόδους, σύμφωνα με το https://quackwatch.org/cancer/reports/simoncini.

Από την άλλη, στο βιβλίο «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο» (Winning the War on Cancer), του Δρ Mark Sircus, ο ίδιος φαίνεται να γράφει, όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών. Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».

Διαβάστε επίσης: Άμεσο ξαλάφρωμα με μαγειρική σόδα και 8 ακόμα συνταγές για την δυσκοιλιότητα

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ακριβώς, λοιπόν, για λόγους που φαίνονται να προτείνονται ως σωστοί και υγιείς, πρέπει να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά. Το ίδιο και το μυαλό σας. Η μαγειρική σόδα για θεραπεία καρκίνου του Δρ Simoncini, ΔΕΝ εγκρίνεται από την ιατρική κοινότητα και θεωρείται επικίνδυνη. Περισσότερα σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά από το ellinikahoaxes.gr

Διαβάστε επίσης: Όλοι τύποι καρκίνου θεραπεύονται σε 12 εβδομάδες;

Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε και κάποια σχετικά βιντεάκια:

Baking Soda Dosage with Tullio Simoncini | How Much Baking Soda Should You Consume. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Sodium Bicarbonate – CANCER CURED! Here is the Proof! Pt 1 of 3

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Με πληροφορίες και στοιχεία από thesecretrealtruth και ellinikahoaxes.gr

Image by Monfocus from Pixabay