Το «Μυστικό» της Προέλευσης των Γιγάντων
Image by mangz from depositphotos

Το «Μυστικό» της Προέλευσης των Γιγάντων
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί συγγραφείς προσπάθησαν να βρουν τα αίτια και να εξηγήσουν το αίνιγμα των τεράστιων αγαλμάτων του Νησιού του Πάσχα, των κτισμάτων του Περού, των μονολίθων του Μπαμιγιάν, της ανύψωσης και τοποθέτησης των ογκολίθων του Μπααλμπέκ και των Πυραμίδων. Πρότειναν μία ράτσα γιγάντων που θα έλυνε όλα αυτά τα προβλήματα. Εξάλλου υπάρχουν πολλά αρχαία κείμενα ανά τον κόσμο –και ελληνικά– που μιλούν γι’ αυτούς.

Διαβάστε σχετικά: Καταγραφή Γιγάντιων Οστών στην Αρχαία Ελλάδα

Ακόμα και η Παλαιά Διαθήκη περιέχει σχετική αναφορά. Και δεν είναι μόνο αυτά. Θρύλοι και αστικοί μύθοι, δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρουν ότι έχουν ανασκαφεί πολλά οστά γιγάντων. Λέγεται ότι αρκετά χρονολογούνται πάνω από 300.000 ετών (σε γιγάντια οστά που βρέθηκαν στην νοτιοανατολική Κίνα, σύμφωνα με τον παλαιοντολόγο Δρ Πέι Ουέν Τσούνγκ), όμως επίσημα δεν έχει πιστοποιηθεί τίποτα. Καμία χειροπιαστή απόδειξη. Οι σκεπτικιστές μιλούν για φάρσες και ψευδείς ειδήσεις. Αλλά, ας κάνουμε μία υπόθεση. Έστω, ότι οι Γίγαντες, λοιπόν, είναι μία υπαρκτή φυλή. Ότι κάποτε, στο πολύ μακρινό παρελθόν υπήρξαν πλάσματα που έμοιαζαν με ανθρώπους, είχαν μια κάποια ευφυία και νοημοσύνη. Τι μπορεί να έπαιξε ρόλο στην ύπαρξή τους, αν υποθέσουμε ότι οι μύθοι περιέχουν αλήθειες; Ποιο ήταν το «μυστικό» της προέλευσης των Γιγάντων; Άραγε να πρόκειται για μία φυλή αυτόχθονα ή φυλή προσφύγων από κάποιον καταστραμμένο πλανήτη;

Υπάρχουν μερικές εκτιμήσεις που προτείνουν πως δύο ή και τρία φεγγάρια μπορεί να έπαιξαν τον ρόλο δορυφόρων γύρω από την Γη, σε τροχιές που μας είναι άγνωστες πια. Είτε θεωρήσουμε τους δορυφόρους αυτούς ως οχήματα (τεχνητούς δορυφόρους) ή πραγματικούς-φυσικούς, αυτά τα φεγγάρια, πλησίασαν τον πλανήτη μας κι από αυτή την γειτνίαση γεννήθηκε μία έλξη (ανάμεσα στην Γη και τους δορυφόρους) με παράξενες επιπτώσεις:

Αυτή η έλξη «μείωσε» την βαρύτητα της Γης, την έκανε πιο «αδύναμη». Κατά συνέπεια τα αντικείμενα έγιναν πολύ πιο ελαφριά. Η κυκλοφορία του αίματος πολύ πιο εύκολη, η κούραση πολύ λιγότερη για ολόκληρο τον οργανισμό και ο άνθρωπος ήταν εξαιρετικά μακρόβιος. Είχε πολύ πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο με ικανότητα που του επέτρεψαν να αποκτήσει γνώσεις διαφορετικές από τις δικές μας. Μέσα από αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι δύσκολο να διακρίνουμε το Χρυσό Γένος, όπως το περιγράφει ο Ησίοδος.

Επιπλέον, αν λάβουμε υπόψη μας την Ελληνική Μυθολογία, οι Γίγαντες δεν ήρθαν από κάπου αλλού, γεννήθηκαν από το σώμα της Γης όταν έσταξε πάνω του αίμα από την πληγή του Ουρανού μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο (Μήπως οι σταγόνες που έπεσαν ήταν κάποια από τα φεγγάρια του πλανήτη Κρόνου που μπήκαν σε τροχιά γύρω από την Γαία-Γη;).

Διαβάστε επίσης: Γνώσεις αρχαίων Ελλήνων περί Γιγάντων Ερπετοειδών

Τι έχουμε λοιπόν; Την εποχή του γιγαντισμού της φύσης: δέντρα 100 μέτρα ύψος, ζώα τεράστια και δυσανάλογα με 50.000 κιλά βάρος και πάνω από 10 μέτρα ύψος. Με τις σημερινές συνθήκες βαρύτητας δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε ότι ζώα σαν τον βραχιόσαυρο τον υψηλοθώρακα μπόρεσαν να εξελιχτούν και να επιβιώσουν. Φυσικά, αργότερα, όταν οι δορυφόροι απομακρύνθηκαν, ο γιγαντισμός αποτέλεσε ανωμαλία της φύσης και κατέληξε να εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς, αλλά η εμφάνισή του και μόνο μας επιτρέπει να θεωρήσουμε πως κάποτε η βαρύτητα της Γης ήταν μικρότερη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί ο γιγαντισμός της ανθρώπινης ράτσας που τόσο συχνά υπογραμμίζουν τα αρχαία κείμενα. Όμως, όλα αυτά, δεν είναι παρά σκέψεις και εικασίες.

Με πληροφορίες βασισμένες στο βιβλίο
«Άγνωστη Ιστορία των Ανθρώπων», του Robert Charroux
diadrastika / Image by mangz from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.