βερίκοκα με κουκούτσια
Image by Steve Buissinne from Pixabay

Βερίκοκο, ροδάκινο, δαμάσκηνο. Δεν είναι μόνο νόστιμα, ενδέχεται να περιέχουν ένα φυσικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου. Η βιταμίνη Β17, επίσης γνωστή ως Laetrile και η Amygdalin (αμυγδαλίνη), πιστεύεται ότι είναι ικανές για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Πως οι Πυρήνες Βερίκοκου Σκοτώνουν τον Καρκίνο

Αυτή η θεραπεία υποτίθεται πως είναι συγκεντρωμένη στο σπόρο (κουκούτσι-πυρήνας) του φρούτου. Σύμφωνα με το livingtraditionally, στο βιβλίο World Without Cancer: The Story of Vitamin B17 γραμμένο από τον Edward Griffin, αναφέρεται αυτή η ανακάλυψη που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει, επίσης, ότι η πρωτοποριακή ανακάλυψη έχει απλά θαφτεί από εκείνους που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από την ασθένεια.

Επιπλέον, ο Edward Griffin εξηγεί ότι ο καρκίνος παρουσιάζεται συχνά ως διαταραγμένος μεταβολισμός στο σώμα, αφού ο καρκίνος είναι η μεταβολικός στην ουσία του. Ο μεταβολισμός του σώματος διαταράσσεται όταν η ισορροπία των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών είναι απενεργοποιημένα. Το σώμα αρχίζει να λιμοκτονεί χωρίς τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας.

Γιατί αυτή η “αλήθεια” δεν είναι ευρέως γνωστή; Η βιομηχανία του καρκίνου αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι εναλλακτικές αποτελεσματικές μεθόδους είναι κρυμμένες από τον κόσμο. Όπως εξηγεί ο Edward Griffin, το φάρμακο για τη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου υπάρχει εδώ και αιώνες και δεν απαιτεί την παρουσία του ανθρώπου για να εφαρμοστεί.

Διαβάστε επίσης: Μαγειρική Σόδα για Θεραπεία Καρκίνου: Επικίνδυνη

Το κουκούτσι βερίκοκου

Περιέχει την μεγαλύτερη πηγή αμυγδαλίνης (που ονομάζεται βιταμίνη Β-17) σε σύγκριση με άλλες φυτικές πηγές. Αυτή η ουσία έχει μια πολύ πολύτιμη ιδιότητα για το ανθρώπινο σώμα. Στοχεύει και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ οικοδομεί και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα από μία εκ νέου εμφάνιση του καρκίνου. Η έρευνα κατέδειξε ότι μία φυλή των Ιμαλαΐων, γνωστή ως «Χούνζα», δεν είχε ποτέ καμία περίπτωση καρκίνου, γεγονός που οφείλεται στην διατροφή τους που είναι πλούσια σε βερίκοκα. Η διατροφή τους περιέχει πάνω από 200 φορές την βιταμίνη Β17 σε σύγκριση με την δυτικού τύπου διατροφή μας.

Η αμυγδαλίνη περιέχει τέσσερις ουσίες: οι δύο έχουν να κάνουν με γλυκόζη, η τρίτη είναι benzaldyhide (βενζαλδεΰδη), και η τέταρτη κυάνιο. Οι άνθρωποι φοβούνται όταν αναφέρεται η λέξη «κυάνιο». Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε από τη χημεία ότι τα επιμέρους συστατικά μιας ένωσης δεν έχουν τις δικές τους ιδιότητες όσο είναι σε μορφή ένωσης. Όταν η Β17 εισάγεται στο σώμα, αυτό διασπάται από το ένζυμο Rhodanese.

Το Rhodanese σπάει το υδροκυάνιο και την βενζαλδεΰδη σε 2 υποπροϊόντα: θειοκυανικό και βενζοϊκό οξύ τα οποία είναι ωφέλιμα σε θρεπτικά υγιή κύτταρα και αποτελούν τη μεταβολική παραγωγή για τη βιταμίνη Β12. Οποιαδήποτε υπέρβαση αυτών των υποπροϊόντων αποβάλλεται με κανονικό τρόπο από τον οργανισμό μέσω των ούρων. Η βιταμίνη Β17 περνά μέσα από το σώμα αλλά δεν παραμένει για περισσότερο από 80 λεπτά, ως αποτέλεσμα της Rhodanese. (Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη έχει δειχθεί ότι είναι 20 φορές πιο τοξική από την Β17).

Διαβάστε επίσης: Όλοι τύποι καρκίνου θεραπεύονται σε 12 εβδομάδες;

Όταν η B17 έρχεται σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα, δεν υπάρχει το Rhodanese για να την εξουδετερώσει, υπάρχει μόνο το ένζυμο βήτα-Glucosidase (βήτα-γλυκοσιδάση) σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Όταν η B17 και η βήτα-γλυκοσιδάση έρχονται σε επαφή, μια χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα και το υδροκυάνιο και η βενζαλδεΰδη συνδυάζονται συνεργιστικά για να παράγουν ένα δηλητήριο που καταστρέφει και θανατώνει τα καρκινικά κύτταρα. Όλη αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως επιλεκτική τοξικότητα. “Μόνο τα καρκινικά κύτταρα στεοχεύονται και καταστρέφονται”. Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν περιέχουν Rhodanese, το κυάνιο και η βενζαλδεΰδη λειτουργούν ως “επιλεκτική τοξικότητα” και σκοτώνουν μόνο τα καρκινικά κύτταρα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η ανακάλυψη της Β17

Το 1952 ένας επίμονος βιοχημικός, ο Δρ Ernst T. Krebs ανακάλυψε μια νέα βιταμίνη την Β17 και την ονόμασε «Laetrile». Η έρευνά του τον οδήγησε στην αμυγδαλίνη, η οποία βρίσκεται σε υψηλότατη συγκέντρωση στους πυρήνες του βερίκοκου.

Δυστυχώς, ο Δρ Krebs δεν ήταν σε θέση να πατεντάρει την ανακάλυψη του από την στιγμή που η laetrile, όπως την ονόμασε, δεν είναι χημικό κατασκευασμένο από τους ανθρώπους, αλλά βρίσκεται στη φύση. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι ο καρκίνος προκαλείται κυρίως από το κάπνισμα, ή υπό την συνεχή έκθεση στο φως του ήλιου, ή ακόμα ακόμα και από τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα (οι οποίες συμβάλλουν στην κακή υγεία), ο Δρ Krebs με την έρευνα του, αντιλήφθηκε ότι ο καρκίνος είναι μια απλή ασθένεια ανεπάρκειας της βιταμίνη Β17. Παρά τη σκληρή απόδειξη της αποτελεσματικότητας της για την θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου, η FDA απαγόρευσε την laetrile το 1971. Αυτό δεν ήταν μια έκπληξη, επειδή η ανακάλυψη από τον Δρ Krebs έθετε σε σοβαρό οικονομικό πανικό τη βιομηχανία του καρκίνου.

Ένας ψευδοεπιστημονικός μύθος

Επιπλέον, όπως φαίνεται να διαπιστώνεται, όλα αυτά δεν είναι παρά ένας ψευδοεπιστημονικός μύθος, ο οποίος μπορεί να γίνει επικίνδυνος και να αποβεί μοιραίος για την υγεία των ασθενών που απεγνωσμένα στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις και θεραπείες, δυστυχώς, χωρίς να εξετάζουν όλους τους παράγοντες.

Περισσότερα για το θέμα, τους κινδύνους δηλητηρίασης από υδροκυάνιο, αλλά και την υποτιθέμενη αντικαρκινική δράση των παραπάνω, μπορείτε να διαβάσετε στο ellinikahoaxes.gr.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika / Image by Steve Buissinne from Pixabay