φράκταλ από
Image by dr lange unitybox from depositphotos

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ οι ΝΑΖΙ να ΦΤΙΑΞΟΥΝ μία ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μυστικές εργασίες από κορυφαίους επιστήμονες στη ναζιστική Γερμανία οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα και μυστηριώδη όπλα. To “Die Glocke” ή στα αγγλικά, “The Bell” και επι το ελληνικότερον “Η καμπάνα”.

Αλλά τι είναι αυτό που έκανε την “Καμπάνα” τόσο θαυμαστή;

Λοιπόν, τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά εργάστηκαν πάνω σε θεωρίες της αντι-βαρύτητας, οι οποίες ήταν πολύ δημοφιλής κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν τα ίδια μυαλά που κατασκεύασαν τους πυραύλους V1 και V2. Ο V2 ήταν ο πρώτος πύραυλος που μπορούσε να αφήσει τη γήινη ατμόσφαιρα για ένα ταξίδι στα βάθη του διαστήματος. Επίσης, είναι τα ίδια μυαλά που έλαβαν μέρος στη δημιουργία της πρώτης ατομικής βόμβας.

Φαίνεται ότι ο Χίτλερ πίστευε ότι με τη δημιουργία αυτής της τεράστιας καμπάνας, θα μπορούσε να κερδίσει το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πληροφορίες που διέρρευσαν και διάφορα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μας έδωσαν την κατεύθυνση προς την κατανόηση του τι ήταν αυτή το «καμπάνα». Στο βιβλίο του Igor Witkowski με τίτλο «Η αλήθεια για το Όπλο-θαύμα», το όπλο αυτό μας “συστήθηκε” για πρώτη φορά. Ισχυρίζεται, λοιπόν, ο Witkowski ότι έχει δει διαβαθμισμένα πολωνικά κυβερνητικά έγγραφα από έναν ανώνυμο Πολωνό αξιωματούχο. Στα έγγραφα αυτά ήταν τα πιο σημαντικά ερευνητικά προγράμματα των Ναζί. Ανάμεσά τους ήταν και το Die Glocke – η Καμπάνα.

Λέγεται πως κοντά στα τσεχικά σύνορα, πολύ κοντά στο ορυχείο Wenceslaus, σε ένα γερμανικό ερευνητικό κέντρο για απόρρητες κυβερνητικές έρευνες, το πείραμα Die Glocke – η Καμπάνα, υποτίθεται πως λάμβανε χώρα. Η περιγραφή της συσκευής ήταν αρκετά ακριβής και, αν την φέρετε στο μυαλό σας, αρκετά τρομακτική.

Αυτή η μηχανή πιστευόταν ότι είχε μεγάλη δύναμη. Περιγραφές αναφέρουν ότι η συσκευή ήταν κατασκευασμένη από βαρύ μέταλλο, περίπου 9 πόδια πλάτος (3μ.) ενώ έφτανε μέχρι 15 πόδια ύψος (5μ.) και είχε, πραγματικά, σχήμα καμπάνας. Η πληροφορία αναφέρει ότι η συσκευή είχε δύο αντίθετα περιστρεφόμενους κυλίνδρους, γεμάτους με κάτι σαν υγρό υδράργυρο με γαλαζωπό χρώμα. Η ονομασία αυτού του “υγρού υδράργυρου” ήταν «Xerum 25» και φυλασσόταν σε ειδικές φιάλες. Επιπλέον περιείχε υγροποιημένα ελαφριά μέταλλα, θόριο και υπεροξείδια βηρυλλίου.

Αυτή η συσκευή εξέπεμπε ισχυρή και επικίνδυνη ακτινοβολία, η οποία συχνά προκαλούσε προβλήματα υγείας στους επιστήμονες. Οι επιστήμονες υπέφεραν από στέρηση ύπνου, ζαλάδες και μερικές φορές κάποιοι πέθαναν λόγω δηλητηρίασης από την ακτινοβολία. Ο Witkowski εικάζει ότι η περιοχή γύρω από το ορυχείο Wenceslaus χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή του Die Glocke και τις αντι-βαρυτικές του ιδιότητες. Πολλές διαφορετικές προτάσεις έγιναν σχετικά με τον απώτερο στόχο της Καμπάνας. Όλα συνδέονται με τη δημιουργία φαινομένων, όπως το Πείραμα της Φιλαδέλφειας. Λέγεται, ακόμα, ότι είχε την δυνατότητα να δημιουργήσει σκουληκότρυπες και να ταξιδέψει στον χρόνο.

Μήπως οι Ναζί, μέσω της Καμπάνας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σκουληκότρυπα η οποία τους ταξίδευε μέσα στο χρόνο; Πού βρίσκεται τώρα η συσκευή; Φυσικά, τα επίσημα μέσα αντιτάσοντε στην ύπαρξη ενός τέτοιου όπλου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ένας αστικός μύθος. Από την άλλη, θεωρείται πολύ πιθανή η ύπαρξη ενός τέτοιου όπλου και, μάλιστα, με απαίσιες προθέσεις. Υπάρχουν πολλά έγγραφα και σε ντοκυμαντέρ και το διαδίκτυο, που αναφέρουν ότι το Τρίτο Ράιχ είχε κάνει μία σχετική σκληροπυρηνική έρευνα λίγο πριν από το τέλος του πολέμου το 1945. Και, πέρα ​​από τα χημικά όπλα και τα άλλα προηγμένα για την εποχή τους πολεμικά μηχανήματα -που πέρασαν στα χέρια των ΗΠΑ-, υπήρχε η πεποίθηση ότι οι επιστήμονες του τρίτου Ράιχ εργάζονταν σε αυτή την μηχανή του χρόνου.

Είναι πιθανό ένα ταξίδι στον χρόνο;

Χρησιμοποιήθηκε η Καμπάνα των Ναζί για να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο; Μήπως ο Χίτλερ θέλησε να αλλάξει την πορεία της ιστορίας; Η Φυσική μας απέδειξε ότι ένα ταξίδι στο παρελθόν είναι πάρα πολύ δύσκολο, ως και ακατόρθωτο, ενώ υπάρχει κι ένα παράδοξο γνωστό για τον συγκεκριμένο τύπο ταξιδιού στο χρόνο που ονομάζεται το “παράδοξο του παππού”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν έχουμε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και σκοτώσουμε τον παππού μας, ο πατέρας μας, δεν θα γεννηθεί και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να γεννηθούμε και εμείς. Υπάρχει επίσης μια κβαντική θεωρία της φυσικής που ονομάζεται Πολλαπλός Κόσμος, και αναφέρει ότι κάθε πιθανό χρονοδιάγραμμα υπάρχει σε ξεχωριστά παράλληλους κόσμους, και ισούτε με το κόσμο που ζούμε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Από την άλλη πλευρά, οι σκουληκότρυπες είναι τούνελ μέσα στον χωροχρόνο που συνδέουν πολύ μακρινές αποστάσεις στο διάστημα, σχεδόν, εκμηδενίζοντάς τες. Το μοντέλο αυτό προτάθηκε από τον Αϊνστάιν το 1915, για να είμαστε ακριβείς, έτσι οι Ναζί είχαν όλο το χρόνο (και το χώρο) μπροστά τους.

Οι σκουληκότρυπες υπάρχουν στην φύση και ο θεωρητικός φυσικός John Weeler είπε ότι είναι δυνατό οι σκουληκότρυπες να εμφανιστούν αυθόρμητα οπουδήποτε και να εξαφανιστούν επίσης ξαφνικά -μια υπόθεση που ονομάζεται “quantum foam hypothesis”.

Αν υπήρξε αυτή η κατασκευή ή η προσπάθεια κατασκευής της με σκοπό το ταξίδι στον χρόνο, τότε ίσως να υπάρχει κάποια σύνδεση με την επίσκεψη των Ναζί στο Θιβέτ, όπου ενδεχομένως να έμαθαν κάποια πράγματα σχετικά, θεωρητικά ή και πρακτικά.

Είναι, πάντως, εκπληκτικό πως η Καμπάνα έχει το ίδιο σχήμα με τα λεγόμενα βουδιστικά stupas (βλ. αριστερά stupa στην Σιγκαπούρη), όπου μέσα τοποθετούνταν σε καθιστή θέση οι μοναχοί που απεβίωναν. Λέγεται, επίσης πως ο Βούδας, μέσω αυτού προσπάθησε να φτάσει στα πεδία της φώτισης. Θεωρείται, όμως, και ως όχημα, ως μεταφορικό μέσο για τον κόσμο των θεών – όπως κι αν εκλαμβάνει κάποιος την έννοια του μεταφορικού οχήματος (είτε με τα μέτρα της εποχής εκείνης είτε με τα σημερινά)…

diadrastika / Image by dr lange unitybox from depositphotos.com