Καλλιτεχνική απεικόνιση από Kien Virak στο Pixabay

Η εξωγήινη σφαίρα που θα παραδινόταν στο Ινστιτούτο Smithsonian

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον άρθρο που εμφανίστηκε στην εφημερίδα The Local Record στις 30/7/1887, με τίτλο FROM ANOTHER WORLD ο δρ. Seyers περιέγραψε μία εκπληκτική ανακάλυψή του στο Clayton County, της Georgia, στις 23 του ίδιου μήνα. Καθώς επέστρεφε σπίτι του, το βραδάκι στις 7:45, το άλογό του κάτι «έπιασε» στον αέρα και τέντωσε τα αυτιά του. Τότε και ο ίδιος πρόσεξε κάτι λαμπερό στον ουρανό, σαν αστραπή. Ακούστηκε ένας θόρυβος σαν σχίσιμο στον αέρα. Ένα αντικείμενο έπεσε στο έδαφος αφήνοντας μία τρύπα που κάπνιζε.

Ο δρ. Seyers πήγε σπίτι του, πήρε ένα φτυάρι και επέστρεψε στο σημείο. Αφού έσκαψε περίπου δύο μέτρα βρήκε αυτό που έψαχνε. Ήταν ακόμη καυτό. Το σήκωσε με το φτυάρι και αντιλήφθηκε πως ήταν αρκετά βαρύ για τον όγκο του. Όταν γύρισε σπίτι του, αυτό είχε κρυώσει, αφαίρεσε από πάνω του τα χώματα για να διαπιστώσει πως ήταν μία τέλεια σφαίρα, λεία, μεταλλική που μπλέδιζε λαμπερά, άτηκτη και σκληρή σαν χαλκός, με γυαλισμένη επιφάνεια που επάνω της είχε χαραγμένες εικόνες και γραπτά.

Διαβάστε επίσης: Μυστηριώδες αντικείμενο 5.000 ετών εξωγήινης ή αρχαίας προηγμένης τεχνολογίας στο Μουσείο του Καΐρου

Στην επιφάνειά της υπήρχε βαθιά χαραγμένος ένας κύκλος και ένα τετράκτινο αστέρι, ένα αρχαίο πουλί που του θύμιζε «αρχαιοπτέρυξ» ένα ήδη εξαφανισμένο ερπετοειδές πτηνό (όπως το περιγράφει – ουσιαστικά πρόκειται για το αρχαιότερο και πιο πρωτόγονο γένος πτηνών που είναι γνωστό), είχε και μερικά μικρότερα που έμοιαζαν με σύγχρονη στενογραφία. Πήρε μερικά ξύσματα και τα έδωσε στον αναλυτικό χημικό H. Randolph Stevens, ο οποίος είπε τα εξής: «Έχω κάνει μια φασματοσκοπική ανάλυση των δειγμάτων που μου στείλατε. Το μέταλλο είναι εύτηκτο μόνο στο ηλεκτρικό τόξο. Πρόκειται για ένα νέο στοιχείο. Κατά την εξέταση από το φασματοσκόπιο, δίνει τρεις λεπτές κίτρινες γραμμές στα αριστερά της γραμμής D του Νατρίου, ένα ευρύ πράσινο στα δεξιά της γραμμής του Βαρίου και αναρίθμητες λεπτές μωβ».

Το άρθρο της εφημερίδας τελειώνει διευκρινίζοντας ότι «η μπάλα βρίσκεται τώρα στην κατοχή του Δρ Seyers, αλλά θα σταλεί στο Smithsonian Institution σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν θα γίνει επίσημη έκθεση». Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να εντοπίσω αποκόμματα της ίδιας εφημερίδας είτε άλλων που να αφορούν την συνέχεια, δηλαδή εάν έγινε και τι έγραφε η επίσημη έκθεση, εάν πράγματι παραδόθηκε ή όχι στο Smithsonian, ή εάν στην πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για απάτη και ότι η μπάλα δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά κατασκευάστηκε εδώ στη Γη ως μέρος κάποιας φάρσας ή προσπάθειας εξαπάτησης του κοινού.

diadrastika / Image by kien virak from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.