Ο Μέγας Αλέξανδρος καβάλα στο μαύρο άλογό στα χιόνια
Image by AI generator from Canva

Μέχρι τη Σιβηρία έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος, σύμφωνα με ενδείξεις

Επιμέλεια Σπύρος Μακρής

Τα σχολικά βιβλία δεν το αναφέρουν. Στα εξωσχολικά προσπερνιέται. Στα αρχαία κείμενα αποσιωπείται. Έρευνες αποκρύπτονται. Όμως τα στοιχεία υπάρχουν: ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε ως την Σιβηρία…

Οι σημερινοί αρμόδιοι ελληνικοί φορείς και οι εντολείς τους θάβουν σχετικά εύκολα το θέμα του τι ακριβώς περιέχει ο Λόφος Καστά. Οι έρευνες σταμάτησαν και δεν συνεχίζονται, ενώ δεν έχουν φτάσει ούτε στο 1/10 της ανασκαφής….

Φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να θάψουν ένα κομμάτι του παρελθόντος της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Ας τα δούμε, όμως, ένα-ένα:

Ο Αλ-Ομάρι, ο γραμματέας του σουλτάνου της Αιγύπτου, στον XIV αιώνα. στο βιβλίο «The Way» από τα μάτια των μεγάλων κέντρων των κρατών, έγραψε ότι:

«Στην γη της Σιβηρίας που έχει πολύ κρύο, και χιόνι …χιονι που σκεπαζει τα πάντα για 6 μηνες πήγαιναν εμποροι μέχρι την Yugorskaya όπου κατοικούσαν λιγοι άνθρωποι . Πίσω από την Yugorskaya είναι ο Βορρας με συνεχες σκοταδι όπου δεν υπαρχει τίποτα εκτός από ένα μεγάλο πύργο που χτίστηκε από τον Iskender. (τον Μ. Αλέξανδρο δηλαδή)

Ο Quintus Curtius Rufus – Ρωμαίος ιστορικός, ρήτορας, διάσημος για το έργο «Η ιστορία του Μεγάλου Μακεδόνα Αλεξάνδρου», γράφει τα εξής:

«Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του έτους, υπάρχει τόσο πολυ χιόνι παντού που δεν υπαρχει κανένα ίχνος πτηνών ή οποιοδήποτε άλλου ζώου. Αιώνιο σκοτάδι καλύπτει τον ουρανό, μέρα και νύχτα, και με πολύ δυσκολία μπορείς να διακρίνεις τι υπαρχει δίπλα σου. Δεν υπήρχε απολύτως καμία ανθρώπινη παρουσια και ο στρατός του Μ. Αλεξάνδρου, υπέστη καταστροφές:.. από την πείνα, το κρύο, την υπερβολική κούραση και την απελπισία»

Σε αυτές τις βόρειες παγωγμένες περιοχές, βρέθηκε μπρουτζινο άγαλμα του Ηρακλη καθώς και μακεδονικα οπλα και θωρακες. Των αξιωματικων ειναι φτιαγμένες από χρυσάφι ενώ των στρατιωτων του από ασημι… Πιστεύεται ακόμα ότι εκεί υπάρχουν 3 τονοι χρυσού του Μ.Αλεξανδρου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μπρούτζινο Άγαλμα Ηρακλή
Μπρούτζινο Άγαλμα Ηρακλή

Τα παραπάνω γραπτά κείμενα είναι ένα μικρό δείγμα ανάμεσα από πολλά ντοκουμεντα.

Μελέτες επάνω σε αυτά έδειξαν ότι οι πληροφορίες δεν μπορεί να είναι παρά αυθεντικές. Παράδειγμα: από το μηκος των ισκιων των δενρων το μεσημερι, οι σημερινοί επιστημονες συμπέραναν σε πιο γεωγραφικο πλατος και μηκος έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος και το επιστημονικο συνεργείο που τον συνοδευε. Που ήταν αυτό;

Δείτε τον χάρτη:

Μέχρι εδώ έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος
Карта И.Гондиуса. Западнее Телецкого озера обозначена страна катаев, которые встречались на пути А. Македонского
Μέχρι εδώ έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος
Χάρτης του1673: I.Gondiusa. Στα δυτικά της λίμνης Teletskoye ορίζεται ο δρομος προς τη χώρα Kataev, ο οποίος συναντήθηκε με το δρόμο του Α Μακεδόνα.

Καταλαβαίνετε: Μας κρυβουν την ιστορια δεν καταλαβαινετε; Μας μιλανε για τους πολεμους των Ελληνων μεταξυ τους που ειναι κλεφτοπολεμοι μπροστα στους πολεμους του Μ. Αλεξανδρου . Μας λενε για τους 300 του Λεωνιδα ως το φωτεινοτερο παραδειγμα αλλά μας αποκρύπτουν για τις νικες του Μ. Αλεξανδρου που με 30.000 στρατο νικησε εκατομμυρια Περσες και προχωρούσε προς τον Β. Πόλο.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να μάθουμε και τι πήγε να κάνει εκεί στην Σιβηρία.

Ο Καθηγητής Bernard Heuvelmans, ο Σοβιετικός επιστήμονας στις ΗΠΑ Ivan T. Sanderson, ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Φιλοσοφίας Boris Fedorovich και άλλοι υποστηρίζουν την θεωρία ότι οι «Γωγ και Μαγώγ» που τους έκλεισε στα τάρταρα ο Μ.Αλεξανδρος ήταν Νεάντερταλ. Βρέθηκαν πολλά στοιχεία για το μέρος που έκλεισε ο Αλέξανδρος τους «Γωγ και Μαγώγ», αλλά θα αναφερθούμε, ίσως κάποια άλλη στιγμή…

Αναπαράσταση της χάλκινης πόρτας της εισόδου του Μ.Αλεξανδρου στα Τάρταρα
Αναπαράσταση της χάλκινης πόρτας της εισόδου του Μ.Αλεξανδρου στα Τάρταρα

Απομεινάρια των Νεάντερνταλ ήταν τα ρυπαρά γένη «Γώγ και Μαγώγ». Κατοικούσαν σε 6 πόλεις γράφει ο Διόδωρος .Η κυριότερη πόλη ήταν σε απότομο βράχο και λέγονταν AORN. Ο Ηρακλής τρεις φορές προσπάθησε να την κατακτήσει αλλά δεν τα κατάφερε . Όταν οι γύρω κάτοικοι που υπέφεραν από τους «Γωγ και Μαγώγ» ζήτησαν την βοήθεια του Αλεξάνδρου, εκείνος δέχτηκε αυτήν την πρόκληση.

Αυτό που δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Ηρακλής το κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος δίνοντας 30 αργύρια σε έναν γέρο με τους 2 γιους του και του έδειξαν ένα κρυφό μονοπάτι και έτσι ο Αλέξανδρος κατέκτησε την πόλη στον βράχο AORN. Μου κάνουν εντύπωση τα 30 αργύρια . Τόσα αργύρια πήρε και ο Ιούδας. Άρα κάτι συμβολίζουν αυτά .

Χάρτης που δείχνουν οιΡρώσοι με ντοκουμέντα ότι ο Μ.Αλεξανδρος πλησίαζε τον Βόρειο Πόλο.
Χάρτης που δείχνουν οιΡρώσοι με ντοκουμέντα ότι ο Μ.Αλεξανδρος πλησίαζε τον Βόρειο Πόλο.

Το έχουν καμάρι οι Ρώσοι αλλά οι Έλληνες τα κρύβουν.

Όταν βρήκαν περγαμηνές στην Αίγυπτο που έγραφαν για τον Αλέξανδρο τις πήρε το Βατικανό και φώναξε επιστήμονες να τις μελετήσουν . Έγραφε πράγματα άγνωστα για τον Αλέξανδρο. Ενθουσιασμένοι οι επιστήμονες είπαν να έρθουν στην Ελλάδα να φέρουν τις μεταφράσεις. Η Εκκλησία αντέδρασε και όπως έγραψαν ξένες εφημερίδες, το Άγιο Όρος έκαψε το πλοίο Ελεανα που ήταν αυτοί οι επιστήμονες.

Ας το πάμε και λίγο πιο πέρα…

Αυτά είναι πετρογλυφικά που βρέθηκαν στην Ρωσία
Αυτά είναι πετρογλυφικά που βρέθηκαν στην Ρωσία

Αυτά είναι πετρογλυφικά που βρέθηκαν στην Ρωσία. Δείχνουν καμήλες. Μάλλον κάποτε η περιοχή δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα, καλυμμένη με χιόνια και πάγους. Το κλίμα ήταν διαφοερτικό.

Λίγο παραπέρα είναι και η λίμνη Taimyr:

Λίμνη Tamyr

Στη λίμνη Taimyr υποστηρίζουν Ρώσοι επιστήμονες ότι βρίσκεται η βιβλιοθήκη των Υπερβορείων, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής της ιστορίας της Ατλαντίδας, τα έργα του Ασκληπιού, και του Χείρωνα.

Αλλά ο τόπος αυτός δεν είναι εύκολα προσβάσιμος και δεν έχει μελετηθεί ακόμη.Ειναι στον Βορειο Πόλο…

Συρραφή πληροφοριών από το Περιοδικό Αναζήτηση.
Επιμέλεια diadrastika / Top Image by AI generator from Canva