Καλλιτεχνική απεικόνιση του λεγόμενου «Μαύρου Ιππότη»
Καλλιτεχνική απεικόνιση του λεγόμενου «Μαύρου Ιππότη»

Το μυστήριο του «Μαύρου Ιππότη». Όλη η αλήθεια.
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ανακάλυψη και Αρχικές Παρατηρήσεις του «Μαύρου Ιππότη»

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο λίγο έξω από τη Γη, λέγεται πως είναι ένας υποτιθέμενος εξωγήινος δορυφόρος που έχει αποτελέσει την ουσία πολυάριθμων θεωριών συνωμοσίας. Αξίζει πιστεύω να δούμε τα στοιχεία εκείνα που υποστηρίζουν την ύπαρξη του δορυφόρου του Μαύρου Ιππότη (Dark Knight) καθώς και την αντίθετη πλευρά.

Ο δορυφόρος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1954 από έναν απόστρατο αξιωματικό του ναυτικού με το όνομα Clyde Tombaugh, ο οποίος ήταν επίσης αυτός που ανακάλυψε τον μικρό και μακρινό πλανήτη Πλούτωνα.

Οι αρχικές παρατηρήσεις του δορυφόρου έγιναν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η οποία ανέφερε ότι ήταν ένα σκοτεινό αντικείμενο σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Θεωρίες που περιβάλλουν την προέλευσή του

Ο δορυφόρος έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών εικασιών και συζητήσεων, με ορισμένους ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι είναι κατάλοιπο ενός αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού που κάποτε επισκέφτηκε τη Γη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα μυστικό κυβερνητικό έργο.

Μια θεωρία προτείνει ότι ο δορυφόρος εντοπίστηκε και από τον διάσημο εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, ο οποίος ήταν γνωστός για το έργο του στον τομέα της ασύρματης επικοινωνίας και του ηλεκτρισμού.

Ωστόσο, επίσημα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν καμία από αυτές τις θεωρίες και η πραγματική προέλευση του δορυφόρου Dark Knight παραμένει ένα μυστήριο. όμως, Η ύπαρξη του αντικειμένου, του επιλεγόμενου Μαύρου Ιππότη, αποτελεί πηγή αντιπαραθέσεων και συζητήσεων για πολλά χρόνια.

Διαμάχη γύρω από την ύπαρξή του

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο δορυφόρος είναι φάρσα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι πραγματικός.

Το 1998, η NASA κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός αντικειμένου στο διάστημα που κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν ο δορυφόρος Dark Knight.

Ωστόσο, η ίδια η NASA απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν απλώς μια θερμική κουβέρτα που είχε χαθεί κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρόλα αυτά, οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον δορυφόρο Dark Knight συνεχίζουν να επιμένουν και παραμένει ένα από τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα στο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Ο «Μαύρος Ιππότης» και η πρώτη καταγραφή του από την Ελλάδα σε εικόνες

Στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη του «δορυφόρου»

Ανακάλυψη και παρακολούθηση του αντικειμένου από τη NASA

Παρόλα αυτά, η NASA παρακολουθεί το αντικείμενο από την ανακάλυψή του, δείχνοντας ότι είναι πράγματι ένα πραγματικό και απτό αντικείμενο. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σκοτεινός ή Μαύρος Ιππότης θα μπορούσε να είναι ένας εξωγήινος δορυφόρος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη εδώ και αιώνες.

Ένα άλλο στοιχείο που υποστηρίζει την ύπαρξη του Σκοτεινού Ιππότη είναι τα ραδιοφωνικά σήματα και οι ανωμαλίες που έχουν εντοπιστεί από το αντικείμενο.

Αυτά τα σήματα έχουν ληφθεί από ερασιτέχνες χειριστές ασυρμάτου και έχουν περιγραφεί ως διαφορετικά από άλλα σήματα που έχουν ανιχνευθεί από φυσικές πηγές.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο Σκοτεινός Ιππότης μπορεί να εκπέμπει σήματα σκόπιμα, κάτι που θα ήταν πολύ ασυνήθιστο για ένα φυσικό αντικείμενο.

Επιπλέον, το αντικείμενο έχει παρατηρηθεί να αλλάζει την τροχιά του απροσδόκητα, κάτι που υποστηρίζει περαιτέρω την ιδέα ότι βρίσκεται υπό έξυπνο έλεγχο.

Συσχέτιση με Αρχαίες Αστρονομικές Παρατηρήσεις

Υπάρχουν επίσης θεωρίες που προτείνουν μια σύνδεση μεταξύ του Σκοτεινού Ιππότη και των αρχαίων αστρονομικών παρατηρήσεων. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι το αντικείμενο μπορεί να έχει παρατηρηθεί από αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων.

Επιπλέον, ο εφευρέτης Nikola Tesla ισχυρίστηκε ότι είχε ανιχνεύσει σήματα από το αντικείμενο κατά τη διάρκεια των πειραμάτων του με τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό στα τέλη του 1800.

Αυτές οι συνδέσεις με αρχαίες παρατηρήσεις και ιστορικά πρόσωπα προσθέτουν στο μυστήριο γύρω από τον Σκοτεινό Ιππότη και υποδηλώνουν ότι μπορεί να ήταν παρών στην τροχιά της Γης για χιλιάδες χρόνια.

Φυσικές εξηγήσεις για το αντικείμενο του «Μαύρου Ιππότη»

Η θεωρία συνωμοσίας του «Μαύρου Ιππότη» ως εξωγήινου τεχνητού δορυφόρου κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, υποστηρίζοντας ότι ένας εξωγήινος δορυφόρος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ωστόσο, επίσημα, υπάρχουν φυσικές εξηγήσεις για την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του εν λόγω αντικειμένου.

Η φωτογραφία από τη NASA το 1998 που αναφέρεται συχνά ως απόδειξη της ύπαρξης του δορυφόρου μπορεί στην πραγματικότητα να εξηγηθεί ως διαστημικά συντρίμμια ή μια θερμική κουβέρτα που είχε ξεφύγει από προηγούμενη αποστολή.

Σύμφωνα με τη NASA το αντικείμενο ήταν ένας σύνδεσμος Trunnion Pin Thermal Cover που κατά λάθος απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια ενός EVA (Extravehicular activity – διαστημικός περίπατος).

Επιπλέον, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι το αντικείμενο βρισκόταν σε τροχιά για χιλιάδες χρόνια ή ότι είναι εξωγήινης προέλευσης.

Παρερμηνεία Δεδομένων και Εικόνων

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στη θεωρία συνωμοσίας του «Μαύρου Ιππότη», είναι η παρερμηνεία δεδομένων και εικόνων.

Πολλές από τις εικόνες και τα βίντεο που χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη του δορυφόρου έχουν παραποιηθεί ή αφαιρεθεί από το πλαίσιο.

Για παράδειγμα, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η NASA το 1991 αναφέρεται συχνά ως απόδειξη του δορυφόρου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα βίντεο με διαστημικά συντρίμμια.

Ομοίως, η διάσημη φωτογραφία «Μαύρου Ιππότη» από το 1998 αναφέρεται συχνά ως απόδειξη του δορυφόρου, αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι μια θερμική κουβέρτα από προηγούμενη αποστολή.

Έλλειψη συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων

Τέλος, η έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων για την εξωγήινη προέλευση του αντικειμένου είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα που έχει η προσέγγιση του αντικειμένου ως εξωγήινου δορυφόρου γνωστού ως «Μαύρου Ιππότη».

Ενώ ορισμένοι υποστηρικτές της θεωρίας επισημαίνουν το έργο του Νίκολα Τέσλα και τα πειράματά του με τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό ως απόδειξη της εξωγήινης επικοινωνίας, επίσημα, αυτή η σύνδεση είναι στην καλύτερη περίπτωση αδύναμη.

Επομένως, επίσημα, είναι πιο πιθανό το αντικείμενο να είναι απλώς ένα κομμάτι διαστημικών συντριμμιών ή ένα ανθρωπογενές αντικείμενο που έχει παρερμηνευτεί.

Η εμπλοκή του Νίκολα Τέσλα στη θεωρία του «Μαύρου Ιππότη»

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Μαίου του 1899, όταν ο Nicola Tesla μετακόμισε στο Colorado Springs, όπου θα διερευνούσε τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό. Δια μέσου των δεκτών του εξοπλισμού του, παρατήρησε περίεργα «σήματα αστραπής». Υπέθεσε ότι είχε εντοπίσει ασυνήθιστα ραδιοσήματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν την αρχική πηγή τους κάπου από το διάστημα.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Guglielmo Marconi εντοπίζει τα ίδια ραδιοσήματα που, επίσης, προέρχονται από το διάστημα.

Το 1928 ράδιο-ερευνητές του Eindhoven στην Ολλανδία και το 1929 ράδιο-ερευνητές κοντά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έλαβαν τα ίδια ραδιοφωνικά σήματα από το διάστημα.

Τέσσερα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος Σπούτνικ Ι, το 1953, ο λεγόμενος Μαύρος Ιππότης είχε εντοπιστεί από τον Δρ Lincoln La Paz του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού.

Το 1954 αρκετές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των St. Louis Post Dispatch και San Francisco Examiner ξεκίνησαν να γράφουν για τον Μαύρο Ιππότη, όταν ήδη ο γνωστός ερευνητής UFO, Donald Keyhoe δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε πως είχε εντοπίσει δύο δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Την εποχή εκείνη δεν είχαν εκτοξευθεί ακόμα στο διάστημα τεχνητοί δορυφόροι γήινης κατασκευής.

Τον Φεβρουάριο του 1960 υπήρξε μια νέα έκθεση στο Σύστημα Αεράμυνας Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με αυτήν «άκουσαν» ραδιοφωνική ηχώ η οποία προερχόταν από ένα σκοτεινό αντικείμενο σε τροχιά.

Ο Μαύρος Ιππότης, το Έψιλον Βοώτης και η Pepsi

Το 1973 ο Σκωτσέζος συγγραφέας Duncan Lunan ανέλυσε τα δεδομένα Νορβηγών ραδιοερευνητών και κατέλληξε στο συμπέρασμα ότι παρήγαγαν έναν αστρικό χάρτη που έδειχνε τον δρόμο για τον Epsilon Boötis -ένα διπλό αστέρι στον αστερισμό του Βοώτη. Η υπόθεση του Lunan ήταν ότι αυτά τα σήματα μεταδίδονταν από ένα αρχαίο αντικείμενο 12.600 χρόνων που βρισκόταν σε κάποιο από τα σημεία Lagrange.

Το 1998, κατά τη διάρκεια της αποστολής STS-88, το πλήρωμα της αποστολής φωτογραφίζει ένα αντικείμενο το οποίο αντιμετωπίζεται ως ο Μαύρος Ιππότης.

Στα 2015 φαίνεται ότι η ιστορία του μυστηριώδους «Μαύρου Ιππότη» έχει προσελκύσει την προσοχή της Pepsi Production. Οι παραγωγοί της Pepsi σε συνεργασία με την Levity Entertainment Group έκαναν μια ταινία μικρού μήκους για τον Μαύρο Ιππότη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταινία είναι ένα κόλπο μάρκετινγκ για την προώθηση της εταιρείας τους, αλλά πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί πληροφορίες, πραγματικές ή μιας θεωρίας συνωμοσίας, αντί να σκηνοθετήσουν μια ταινία ψυχαγωγίας βασισμένη στην επιστημονική φαντασία.

Τελικά, τι συμβαίνει με την ιστορία του «Μαύρου Ιππότη»

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το αντικείμενο είναι εξωγήινης προέλευσης.

Επίσημα, είναι πιο πιθανό ότι πρόκειται για ανθρωπογενές αντικείμενο ή για ένα κομμάτι διαστημικών συντριμμιών. Έτσι, η ιστορία του «Μαύρου Ιππότη» γίνεται ακόμα πιο αδύναμη, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Επομένως, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε την ιστορία του εξωγήινης προέλευσης δορυφόρου Μαύρου Ιππότη με μια υγιή δόση σκεπτικισμού και να εξετάσουμε προσεκτικά τα στοιχεία πριν βγάλουμε συμπεράσματα.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από huffingtonpost.gr, newsbomb.gr, wikipedia.org
diadrastika