Καλλιτεχνική απεικόνιση από Inactive_account_ID_249 στο Pixabay

Την υπόθεση να είναι οι δύο δορυφόροι του Άρη να είναι τεχνητοί, υποστήριξαν καταξιωμένοι αστρονόμοι στο παρελθόν.

Ο πλανήτης Άρης πάντα ασκούσε μεγάλη έλξη παρατήρησης, παράλληλα δημιουργούσε και ένα μυστήριο γύρω από τον “κόσμο” του που έχει περιγραφεί στην ελληνική μυθολογία που παραδόξως παραπέμπει σε περίεργα συμπεράσματα, αν αναλογιστεί κανείς κάποιες δηλώσεις καταξιωμένων αστρονόμων, όπως αυτές που ακολουθούν.-d-

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Πράβδα», ο Σοβιετικός Αστρονόμος και Αστροφυσικός, Δρ. Ιωσήφ Σκλόφσκι, ισχυριζόταν ότι οι δύο μικροί δορυφόροι του Άρη, ο Φόβος και ο Δείμος, είναι τεχνητοί.

Οι δορυφόροι του Άρη παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1877 από τον Αμερικανό Αστρονόμο Έιζαφ Χωλ.

Ο Δρ. Σκλόφσκι ανέφερε ότι βάσει επισταμένων παρατηρήσεων και ερευνών, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ουδεμία φυσική μέθοδος μπορούσε να εξηγήσει την προέλευση των δορυφόρων του Άρη, όπως επίσης και την παράξενη κίνηση του Φόβου, για τον οποίο υποστήριζε ότι ήταν κοίλος και κενός, πράγμα που δε συμβαίνει με κανένα άλλο φυσικό σώμα. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Δείμο.

Εάν η θεωρία του Σοβιετικού επιστήμονα επαληθευόταν, τότε ο Άρης θα έπρεπε να κατοικείται από λογικά όντα. Σύμφωνα με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, η διάμετρος του Φόβου ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα και περιφορά του γύρω από τον Άρη διαρκούσε 7 ώρες και 39 λεπτά και απόστασή του απ’ αυτόν είναι ίση προς 2,7 της ακτίνας του Άρη.

Διαβάστε επίσης: «Βρήκαμε ζωή στον Άρη πριν 40 χρόνια» ισχυρίζεται πρώην επιστήμονας της NASA

Η ταχύτητα περιφοράς του Φόβου, δεδομένου ότι η περιστροφή του Άρη διαρκεί 24 ώρες αι 37 λεπτά, είναι τόσο μεγάλη, ώστε για έναν παρατηρητή που βρίσκεται στον πλανήτη, ανατέλλει από τη Δύση και δύει στην Ανατολή. Οι φάσεις του, αντίστοιχες προς τα σεληνιακά τέταρτα, διαδέχονται η μία την άλλη εντός διαστήματος περίπου τριών ωρών. Η απόστασή του από τον Άρη, σε σχέση με τη Σελήνη, είναι πάρα πολύ κοντινή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 02/05/1959, όπως αναφέρει το strangepress.gr

Ο καταξιωμένος Σοβιετικός αστρονόμος και αστροφυσικός Iosif Shklovsky υποστήριζε ότι οι δορυφόροι του πλανήτη Άρη δεν ήταν φυσικοί, αλλά τεχνητοί!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αντιθέτως, όμως, ο συμπατριώτης του Gavriil Adrianovich Tikhov, εξίσου επιφανής αστρονόμος, αστροβιολόγος και πρωτοπόρος της αστροβοτανικής, δε συμμεριζόταν αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με τον Tikhov, λοιπόν, ο Φόβος και ο Δείμος, οι δύο δορυφόροι του Κόκκινου Πλανήτη, είναι κομμάτια ενός πλανήτη, ο οποίος εξερράγη πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια.

Αυτά τα δύο τεράστια κομμάτια, κατά τους ισχυρισμούς του Tikhov, αιχμαλωτίστηκαν από το ελκτικό πεδίο του Άρη και άρχισαν να στρέφονται γύρω του. Άλλα μικρότερα τμήματα του ίδιου πλανήτη σχηματίζουν την αστεροειδή αλυσίδα που περιβάλλεται μεταξύ του Άρη και του Δία. Μάλιστα, δυο δορυφόροι του Δία είναι επίσης δυνατόν να προέρχονται από τον ίδιο κατεστραμμένο πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε στον Άρη και Μοιάζει σαν Εξάρτημα Αρχαίας Τεχνολογίας

Εν τούτοις, η άποψη του Ακαδημαϊκού Tikhov αδυνατούσε να ερμηνεύσει και να αποκωδικοποιήσει το μεγάλο μυστήριο του Φόβου και του Δείμου: Γιατί άραγε η ταχύτητα περιστροφής των δύο δορυφόρων του Άρη ελαττώνεται με έναν ρυθμό, που μόνο η απίστευτη, κατά πολλούς, υπόθεση του Shklovsky μπορεί να εξηγήσει;

Μήπως, πράγματι, οι δύο δορυφόροι του Άρη, ο Φόβος και ο Δείμος, είναι τεχνητώς κατασκευασμένοι; Κι αν ναι, από ποιους;

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 17/10/1959 / strangepress.gr / Image by Inactive_account_ID_249 from Pixabay