άντρες από την Ατλαντίδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΟ -9.500 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.


-ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

-ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ “ΤΙΜΑΙΟ” ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 11.500 ΧΡΟΝΙΑ AΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΗΙΔΑ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΔΙΟΓΕΝΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.

-ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΙΣΩΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.

-ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

-ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΗΙΔΑ.

-Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ, ΤΟΝ “ΤΙΜΑΙΟ” ΚΑΙ “ΚΡΙΤΙΑ” , ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΠΟΥ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΛΗ, ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ.

-ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΗΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΙΨΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ.

-Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ…

-ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ & ΔΕΛΦΙΝΟΣ

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ.

-ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΣΑΝ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ.

-ΟΙ ΘΕΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕ…
” Ο ΠΩΣΕΙΔΩΝ ,ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΧΕ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΝΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ.

-ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΛΟΦΟΣ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ. Ο ΕΥΗΝΩΡ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Η ΛΕΥΚΙΠΠΗ.

-ΑΥΤΟΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΚΛΕΙΤΩ. ΟΤΑΝ Η ΚΛΕΙΤΩ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΩΡΑ ΓΑΜΟΥ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΚΟΡΗ, Ο ΠΩΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΑΓΙΑΣΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ….ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΔΙΔΥΜΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΗ”.

-ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ “ΚΡΙΤΙΑ” ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ, ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

-ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΝΙΑ (ΕΥΜΗΛΟΣ,ΑΜΦΗΡΗΣ,ΕΥΑΙΜΩΝ, ΜΝΗΣΕΥΣ, ΑΥΤΟΧΘΩΝ, ΕΛΑΣΙΠΠΟΣ, ΜΗΣΤΩΡ, ΑΖΑΗΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ) ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΑΣ.

-“…Η ΓΕΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΕΝΗ.ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ”…

-ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: “…ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΝΩ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ -ΟΡΕΙΧΑΛΚΟΣ- ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΑΦΘΟΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΕΤΡΕΦΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ”…

-ΑΚΟΜΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΟ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΜΑΖΕΥΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΔΙΑ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΣΟ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΟΣΠΡΙΑ. ΦΡΟΥΤΑ,ΠΟΤΑ, ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΗΓΕ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΦΘΟΝΙΑ.


-ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΚΡΙΤΙΑΣ”.

 
ΖΕΥΣ

…ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ.

-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ Η ΑΛΛΩΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΜΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

-ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ.

ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝΩΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ D.N.A. MAΣ.

-ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ 950 ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣEI ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ 300 ΠΛΟΙΑ. Ο ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΠΛΕΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.

-ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΛΕΕ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΛΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟΛΟ, ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΑΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

-ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΖΩΝΤΑΙ.

-Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΙ ΩΡΕΣ.ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΠΛΟΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΧΑΣΑΝ 30 ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ.

-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΠΛΟΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ.

-ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ.

-ΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΙΟ ΜΕΡΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ.

-Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΥΤΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΔΕΚΑ ΜΗΛΙΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ 17 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ.

-Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΗΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ,ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΜΟΝΟ 40 ΠΛΟΙΑ.
ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΓΥΡΝΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 45 ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ), ΜΟΛΙΣ 8 ΜΙΛΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ “ΜΑΓΚΑΝ”.

-ΟΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΛΙΡΟΪΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 250 ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ 9 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΓΚΑΝ Ή ΜΑΓΚΝΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ,ΤΟ ΕΤΟΣ 9,267 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.

-ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΦΟΒΕΡΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΗ.

-ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

-ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΨΥΧΗ, ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΤΥΡΡΑΝΙΑ…

 

ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΙΣ

…”Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΩΝ, ΕΙΧΕ ΒΑΘΙΕΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.

-ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΣ ΔΙΟΛΟΥ ΑΛΛΗ.

-Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

-ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.

-ΗΤΑΝ Η ΕΧΘΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.

-ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΚΟΙ ΗΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ.

-ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ ΗΣΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΔΙΚΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟΙ.

-Η ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΕΣΗ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΤΡΩΤΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ “ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ”.

-Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.

-ΑΚΟΜΗ,ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΒΡΟΧΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

-ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΕΡΙΔΩΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

-ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΩΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΓΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ.

-ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΒΟΜΒΑ-ΤΟΡΠΙΛΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΡΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΑ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ ΒΡΟΧΗ, ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΞΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ.

-ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΤΙΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΡΑΣ.

-ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ.

-ΟΜΩΣ, ΠΡΟΤΟΥ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ.

-ΕΞΑΠΕΣΤΗΛΑΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΥΛΗ.

-Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.

-ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ,
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΗΣ
ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΙΚΕ ΑΥΤΑΝΔΡΗ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΤΗΣ
ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ”…

ΤΕΛΟΣ.

ieraellas-kinimaethnikon / Image by AI generator from gencraft

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.