Το Mυστήριο του «Eξωγήινου» Kρανίου στην Ροδόπη

Ένα μυστηριώδες κρανίο βρέθηκε στα βουνά της Ροδόπης, στη μεριά της Βουλγαρίας από έναν 38χρονο ντόπιο από το Plovdiv. Ο άνδρας, που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος, διηγήθηκε μια συναρπαστική ιστορία για το πώς οδηγήθηκε στο συγκεκριμένο μέρος για να σκάψει και να βρει το αλλόκοτο κρανίο που ήταν θαμμένο κοντά σε ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο σε σχήμα οβάλ. Παρακάτω θα δούμε την περίπτωση του εξωγήινου Kρανίου στην Ροδόπη (The Rhodope Skull), όπως έγινε ευρύτερο γνωστό. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, στις 4/1/2002 και από τότε κάνει το γύρω του κόσμου.

Ο άντρας που το ανακάλυψε, είπε ότι είδε στο όνειρό του – ή ίσως να ήταν οπτασία ή ακόμα και πραγματικότητα – ότι πέντε μυστηριώδη ανθρωποειδή ντυμένα με κίτρινα μεταλλικά ρούχα του έδειξαν ένα σημείο στην οροσειρά της Ροδόπης, κοντά στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας. Έτσι, λοιπόν, στις 21 Μαΐου 2001, βρήκε αυτό που του αποκαλύφθηκε στο υποτιθέμενο όνειρο.

Το εύρημά του προκάλεσε πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και διαμάχη καθώς ορισμένοι αναλυτές και ουφολόγοι που πρωτοσυνάντησαν το εύρημα του Kρανίου στην Ροδόπη, το θεώρησαν ξεκάθαρη απόδειξη εξωγήινων όντων εδώ στη Γη. Στην αρχή, ο άνδρας παρουσίασε την ανακάλυψή του σε έναν περιορισμένο κύκλο ανθρώπων που ενδιαφέρονταν για το παραφυσικό αλλά το κρανίο δεν έμεινε μυστικό για πολύ.

Το παράξενο κρανίο είναι τόσο μικρό όσο ενός ανθρώπινου μωρού, αλλά η δομή των οστών του είναι ελαφρύτερη και πιο λεπτή και ζυγίζει μόνο 250 γραμμάρια. Έχει έξι κοιλότητες που οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανήκαν στα αισθητήρια όργανα του πλάσματος. Όταν ζούσε, αυτό το ον είναι πιθανό να είχε έξι μάτια ή μόνο δύο ενώ στις άλλες κόγχες μπορεί να διατηρούνταν άλλα, εντελώς άγνωστα, όργανα, ίσως, αισθητήρια. Παραδόξως, δεν διαθέτει στόμα, γεγονός που προκαλεί έκπληξη. (Μπορείτε να δείτε κάθε πλευρά του στο βίντεο με τίτλο Real Alien Skull Discovered In Bulgaria 2012 HD)

Τι μπορεί να είναι η ανακάλυψη του Kρανίου στην Ροδόπη

Τι, λοιπόν, μπορεί να είναι η ανακάλυψη του Kρανίου στην Ροδόπη; Να, προέρχεται από έναν εξωγήινο; Πριν φτάσουμε σε αυτό, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως υπάρχει η λάθος και η σωστή παρατήρηση. Οτιδήποτε που βλέπουμε και δεν είναι γνωστό σε εμάς, μας οδηγεί στο συμπέρασμα του εξωγήινου. Υπάρχουν εκατοντάδες ισχυρισμοί για παράξενα και περίεργα παραφυσικά πλάσματα, αλλά αυτό οφείλεται στην ευρέως διαδεδομένη έλλειψη γνώσης σχετικά με τη βασική ανατομία και τη βιολογία. Αναγνωρίζουμε αμέσως ένα ζώο που μπορεί να έχουμε δει σε οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ, αλλά αν δούμε μόνο ένα τμήμα του σκελετού του ίδιου ζώου, δεν θα έχουμε ιδέα σε ποιο είδος ανήκει. Αμέσως, στο μυαλό κάποιων μπορεί να γίνει «τσουπακάμπρα», ή εξωγήινος – απλώς και μόνο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν ένα ζώο χωρίς το δέρμα του και τη γούνα του. Αλλά η περίπτωση του Kρανίου στην Ροδόπη δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Μία εκτίμηση είναι πως θα μπορούσε να πρόκειται απλά για μία φάρσα που κάποιος δημιούργησε ένα δήθεν κρανίο, το έθαψε επίτηδες και μετά από μερικούς μήνες, δήθεν το ανακάλυψε τυχαία, είτε ακόμα από την καθοδήγηση ενός ονείρου. Αλλά ούτε σε αυτή την κατηγορία ανήκει το μυστηριώδες εύρημα.

Το κρανίο εξετάστηκε από την αρχαιολόγο Katya Malamet της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και από τον καθηγητή Dimiter Kovachev, διευθυντή του Μουσείου Παλαιοντολογίας στο Asenovgrad. Και οι δύο είπαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ο Dimiter Kovachev, είναι θετικός ότι η ανακάλυψη δεν είναι απολίθωμα και δεν έχει καμία αναλογία ή ομοιότητα με οποιοδήποτε κρανίο ανθρωποειδών γνωστό στην επιστήμη. Επίσης, ο ανθρωπολόγος καθηγητής Yordan Yordanov πιστεύει ότι το κρανίο δεν μοιάζει με κανένα ανθρώπινο κρανίο που είναι γνωστό στην επιστήμη τα τελευταία 30 εκατομμύρια χρόνια. Που, λοιπόν, μας οδηγεί σταδιακά το αλλόκοτο εύρημα του Kρανίου στην Ροδόπη;

Διαβάστε επίσης: «Τρύπα από σφαίρα» σε κρανίο άνω 25.000 ετών; Το μυστήριο του Rhodesian Man

Μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες

Για την συνέχεια, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες. Ο Βούλγαρος μέντιουμ Koubrat Tomov πιστεύει ότι ανήκε σε ένα γενετικά τροποποιημένο ον, που δημιουργήθηκε από τους Άτλαντες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρανίο αντιπροσωπεύει τα υπολείμματα ενός αποτυχημένου πειράματος που έλαβε χώρα πριν από χιλιάδες χρόνια σε εκείνη την περιοχή. Εάν και εφόσον θα μπορούσε να ισχύει αυτή η εκδοχή, τότε, η χρονολόγηση του Kρανίου στην Ροδόπη, μπορεί και να φτάνει τα 30.000 χρόνια πίσω.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι πρόκειται πιθανότατα για τα λείψανα βιαστικά θαμμένου εξωγήινου, που σκοτώθηκαν από στρατιώτες που δρούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι σκεπτικιστές, από την άλλη, πιστεύουν ότι το κρανίο ανήκει στην πραγματικότητα σε κάποιο είδος ζώου που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη, ή έχει εξαφανιστεί, αν και τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν με αυτά οποιουδήποτε άλλου γνωστού ζώου.

Ο Βούλγαρος χωρικός που βρήκε το κρανίο είπε ότι είχε λάβει πολλές γενναιόδωρες προσφορές για να το πουλήσει. Δυστυχώς, απορίας άξιο πως, το μυστηριώδες εύρημα του Kρανίου στην Ροδόπη εξαφανίστηκε πριν εξειδικευμένοι επιστήμονες να έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ανάλυση DNA και μία χρονολόγηση άνθρακα. Όποιος κι αν είναι ο ιδιοκτήτης σήμερα, σαφώς δεν θέλει να μοιραστεί την αλήθεια του κρανίου με τον υπόλοιπο κόσμο, παρόλο που θα μπορούσε, ίσως, κάλλιστα να είναι απόδειξη της ζωής ενός εξωγήινου, κατά το παρελθόν, εδώ στη Γη.

Όσο κι αν δεν αρέσει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η επιστημονική κοινότητα αρνείται να παραδεχτεί την ύπαρξη εξωγήινων όντων στη Γη, όσο και αν το επιθυμεί. Ο πιο συχνός είναι η απουσία σωμάτων ή φυσικών υπολειμμάτων που οι επιστήμονες δεν μπορούν να έχουν στα χέρια τους για να μελετήσουν. Καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη, καθώς μπορεί να αποτυπώνει το προϊόν μιας φάρσας, όπως ένα συναρπαστικό τεχνούργημα που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει ειδωθεί ή ανακαλυφθεί μέχρι τώρα.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν τρεις βασικές εκδοχές, ανάμεσα σε άλλες, για το τι μπορεί να ήταν το αντικείμενο αυτό, εφόσον θα πρέπει κάποιος να διαλέξει ή να αποφασίσει: Είναι φάρσα; Είναι ένα πραγματικό κρανίο ενός εξωγήινου όντος; Είναι τα υπολείμματα ενός άγνωστου (τώρα εξαφανισμένου) είδους στο πλανήτη; Ποια μπορεί να είναι η καλύτερη μαντεψιά του Kρανίου στην Ροδόπη;

diadrastika