Τοp image by David Mark from Pixabay

Μυστηριώδεις Στήλες Φωτός στο Άγιο Όρος

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κατά καιρούς έχουμε συναντήσει αρκετές φορές ένα περίεργο φαινόμενο και αφορά ανεξήγητους πυλώνες φωτός σε διάφορα μέρη και περιοχές ανά τον κόσμο και, κυρίως, σε γνωστές πυραμίδες. Τώρα, μία νέα παρατήρηση έρχεται να ταράξει τα νερά καθώς ένα παρόμοιο φαινόμενο γίνεται αντιληπτό στο Άγιον Όρος. Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα γεγονότα που συμβαίνουν στο ελληνικό έδαφος και λέγεται ότι απασχολεί αρκετούς επιστήμονες στον κόσμο, τη NASA αλλά και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών. Φανταστείτε για λίγο να είστε ένας μοναχός σε κάποιο κελί του Αγίου Όρους:

Προσεύχεται δίπλα στο ασκητικό κρεβάτι του. Κάνει το σταυρό του. Προχωρεί μερικά βήματα στο πέτρινο παραθύρι. Ρίχνει μια τελευταία ματιά έξω, πριν ξαπλώσει. Δεκάδες φαρδιές στήλες φωτός ξεπηδούν από διάφορα σημεία του εδάφους και ενώνονται με τον ουρανό. Είναι σαν πολύχρωμοι αρράβδωτοι κίονες παραπλήσιας απόχρωσης του χρυσοκίτρινου που, χωρίς βάσεις και κιονόκρανα, μοιάζουν να υποστυλώνουν το στερέωμα. Είναι οι κολώνες της κατοικίας του Θεού, θα μπορούσε να σκεφτεί ο μοναχός. Αυτό μάλλον θα σκεφτόταν οποιοσδήποτε άλλος μοναχός. Με τη διαφορά ότι κανείς άλλος δεν τις έβλεπε.

Το ήξερε ότι κανείς δεν μπορούσε να τις δει. Είχε μιλήσει γι’ αυτές τις στήλες φωτός, παλιά, μέχρι που βεβαιώθηκε ότι δεν γίνονταν ορατές από κανέναν. Στην αρχή φοβήθηκε μήπως είχε αρχίσει να τα χάνει. Αλλά δεν ήταν έτσι. Ο ίδιος είχε εμπιστοσύνη στα μάτια του και, κυρίως, στο Θεό. Έψαχνε συνεχώς για πληροφορίες. Αναζήτησε στην βιβλιοθήκη οτιδήποτε σχετικό. Τίποτα. Μέχρι που μια μέρα είδε σε ένα περιοδικό φωτογραφία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σχετικά με το φως πάνω στη θάλασσα του Αιγαίου. (Διαβάστε σχετικά: Το Εντυπωσιακό Φαινόμενο που Κατέγραψε η NASA πάνω από το Αιγαίο)

Είχε ακούσει πολλά και διάφορα για φώτα που κατέβαιναν από τον ουρανό και, μάλιστα είχε διαβάσει κάπου ότι ήταν Άγγελοι Κυρίου που μας επισκέπτονταν για να παρατηρήσουν την συμπεριφορά των ανθρώπων. Αν και θεοσεβούμενος, για κάποιο λόγο δεν είχε πειστεί από αυτή την ερμηνεία. Αποφάσισε να ψάξει για το θέμα που τον απασχολούσε μέσα από την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Τελικά, το internet αποδείχτηκε μεγάλος διάβολος. Ανακάλυψε, τελικά, ότι αυτοί οι φωτεινοί πίδακες ήταν γνωστοί στον ευρύτερο κόσμο. Βρήκε πάρα πολλά, όμως, δεν είχαν κάποια επιστημονική ή έστω θεολογική βάση.

Να, ας πούμε, διάβασε πως αυτές οι στήλες φωτός παράγονταν από πνευματική άσκηση και τις προσευχές των μοναχών. Αλλά αυτό δεν μπορούσε να ισχύει γιατί αυτή η άγνωστη φωτεινή μορφή ενέργειας έβγαινε από τα εδάφη, τα άλση και τα δάση. Εκεί δεν υπήρχαν μοναχοί που προσεύχονταν. Εξάλλου, αυτοί οι πυλώνες γεμάτοι φως φανερώνονταν και την ημέρα, απλά δεν είναι τόσο ευδιάκριτοι – τουλάχιστον στον ίδιο. Έπειτα, οι μοναχοί δεν προσεύχονται όλο το 24ωρο.

Διάβασε ακόμα πως το φαινόμενο προκάλεσε το ενδιαφέρον της NASA αλλά και πρακτόρων από διάφορες μυστικές υπηρεσίες και ότι κάποιοι επιστήμονες επισκέπτονταν την περιοχή και προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη και να εξηγήσουν, γιατί αυτές οι στήλες φωτός εμφανίζονται εκεί που τις έβλεπε και όχι σε άλλα σημεία, πέρα από τον Άθω, μακριά από την Χαλκιδική, πέρα από την Ελλάδα.

Ούτε η ερμηνεία πως οι στήλες φωτός ήταν από την Παναγία με τους Αγγέλους της που περικύκλωναν την Ελλάδα μας, του φαινόταν πειστική. Βέβαια, η αλήθεια ήταν πως δεν μπορούσε να ξέρει τι γινόταν στην επικράτεια. Για κάποιο λόγο, όμως, είχε τη βεβαιότητα, μέσα του, ότι απλά οι ερμηνείες δίνονταν με βάση την πίστη. Ό,τι δεν μπορούσε να εξηγηθεί, οι άνθρωποι το απέδιδαν είτε στην αγάπη του Θεού, είτε στις πονηριές του Σατανά. Μα, δεν ήταν σωστό.

Δεν ήταν, διότι ο ίδιος είχε πάει να μονάσει επειδή είχε διαπράξει ένα έγκλημα καρδιάς. Βρήκε καταφύγιο στη μονή για να γλιτώσει τη σύλληψη από την αστυνομία. Στην κοσμική του ζωή δεν ήταν ιδιαίτερα καλός άνθρωπος. Ναι μεν, μετάνιωσε, αλλά σίγουρα δεν ήταν το αγαπημένο τέκνο του Θεού για να του δώσει το χάρισμα να βλέπει, πράγματα που δεν μπορεί να δει άλλο ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορούσαν να ανιχνεύονται και να καταγράφονται, αυτά τα τεράστια ποσά ενέργειας, από τα όργανα των τεχνητών δορυφόρων που ήταν στον ουρανό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Για εκείνον, δεν ήταν σωστό, οι άνθρωποι να δίνουν ερμηνείες για φαινόμενα, με βάση τη θρησκοληψία τους και την κάθε είδους δεισιδαιμονία που μπορεί να είναι ριζωμένα μέσα τους. Εξ άλλου, πριν το Άγιο Όρος γίνει αυτό που είναι σήμερα και ξεκίνησε από τον 7ο με 8ο αιώνα, στα αρχαία χρόνια αποτελούσε το ιερό άλσος της θεάς Αρτέμιδος.

Από την άλλη γνώριζε για την άφιξη Γερμανών επιστημόνων την εποχή των Ναζί, οι οποίοι στη διάρκεια της επίσκεψής τους έκαναν 1900 φωτογραφικές λήψεις χειρογράφων, μικρογραφιών, εικόνων και άλλων κειμηλίων. Μάλιστα, αποπειράθηκαν να κλέψουν αγιορείτικους θησαυρούς. Γεγονός που λέγεται ότι απετράπη. Μπορεί, όμως, να βούτηξαν κάποιο βιβλίο που περιείχε πληροφορίες για τις στήλες φωτός. Εξάλλου ήταν γνωστό πως ο Χίτλερ και η παρέα του ενδιαφέρονταν για τέτοια παράξενα ζητήματα.

Για έναν ακόμα λόγο, μέσα του ήταν βέβαιος, πως οι στήλες φωτός, προϋπήρχαν του Αγίου Όρους. Το όρος Άθως συνδέεται με τη γιγαντομαχία μεταξύ των Γιγάντων και των Ολύμπιων θεών, όπου ηγέτης των πρώτων ήταν ο Άθως, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Επίσης, ο θεός Απόλλωνας ερωτεύτηκε τη Δάφνη, κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας, η οποία προκειμένου να κρατηθεί αγνή, βρήκε καταφύγιο στον κύριο λιμένα του Άθωνα. Κατά την περσική εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας, ο περσικός στόλος πλέοντας στη χερσόνησο συνάντησε παράξενη κακοκαιρία με αστραπές και υπέστη φοβερή καταστροφή. Κατ’ αυτό τον τρόπο η απόπειρα εισβολής ματαιώθηκε. Όλα αυτά, με τον τρόπος τους, έχουν στενή σχέση με το φως. Ίσως όχι με στήλες φωτός, αλλά σίγουρα έχουν να κάνουν με το φως.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όσο γίνεται νωρίτερα, εμείς οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουμε να είμαστε έντιμοι με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Και σε ότι αφορά κάποια μυστήρια, να μην τα εξηγούμε με βάση αυτό που θα θέλαμε να είναι, αλλά με γνώμονα τι θα μπορούσαν να είναι, αναζητώντας όλες τις πιθανές εκδοχές, όσο κι αν είμαστε προκατειλημμένοι με κάποιες από αυτές. Η λύση είναι πάντα εκεί μπροστά μας, αρκεί να έχουμε ανοιχτό μυαλό και χωρίς παρωπίδες. Αυτή η συμβουλή θα μπορούσε να είναι το θέλημα του Θεού.

Αυτά που έβλεπε ο γέροντας θα μπορούσαν είναι κάπως έτσι από το παραθύρι του:

Image by Momentmal from Pixabay, photoshopped

** Αυτή “η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει τις μυστηριώδεις στήλες φωτός του Αγίου Όρους”. Όπως αναγράφεται και στην λεζάντα είναι photoshopped. Δηλαδή, σύμφωνα με τη διευκρίνηση από το ellinikahoaxes.gr “αποτελεί φωτομοντάζ δυο διαφορετικών εικόνων που απαρτίζουν το υπόβαθρο και το πλαίσιο. Για το υπόβαθρο χρησιμοποιήθηκε μια λήψη του 2016 στην οποία απαθανατίζεται η λίμνη Coruisk της Σκωτίας, ενώ για το πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε η φωτογραφία ενός λίθινου παραθύρου του κάστρου Hohentwiel, το οποίο εντοπίζεται στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ως εκ τούτου, η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με το Άγιο Όρος ή με μυστηριώδεις στήλες φωτός του.” Επάνω σε όλο αυτό τοποθετήθηκε επιπρόσθετα και ένα τρίτο πλαίσιο με πυλώνες φωτός προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση του συγκεκριμένου φαινομένου. Η διευκρίνηση ότι εικόνα είναι προϊόν photoshopped, οπότε δεν είχε παραπλανητικό σκοπό, βρίσκεται στο τέλος του αρχικού κειμένου, ενώ μάλλον θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στην λεζάντα του, όπως τώρα.

*Το κείμενο αποτελεί μαρτυρία ενός μοναχού που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διανθισμένη με στοιχεία δημιουργικής σκέψης και φαντασίας, από τον γράφοντα, με την άδειά του. Περιλαμβάνεται στο ανέκδοτο μυθιστόρημα του Σπύρου Μακρή, με προσωρινό τίτλο “Αθώα Γη”.

diadrastika/ Τοp image by David Mark from Pixabay