ΣΕΝΕΛΛΕΝΕΣ. Το Συμπαντικό Όνομα των Ελλήνων; Σκέψεις.
Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο νόησης, δημιουργικής σκέψης και ελεύθερου συνειρμού
Παλιά είχα διαβάσει κάπου ότι οι Έλληνες είμαστε ο μοναδικός λαός σε όλο το σύμπαν, που το αρχικό όνομά μας είναι ΣΕΝΕΛΛΕΝΕΣ το οποίο είναι καρκινικό, δηλαδή, διαβάζεται και ανάποδα. Ο συντάκτης του δεν απάντησε ποτέ που το είδε γραμμένο ή πως προέκυψε αυτή η ιδέα. Αν δηλαδή θα μπορούσε να ισχύει με κάποιο τρόπο. Έψαξα κι εγώ αρκετά, αλλά δεν εντόπισα κάτι συγκεκριμένο, μόνο λίγα πράγματα που όμως δεν πρόσφεραν ικανοποιητική λύση με θλιβερό αποτέλεσμα τα όσα βρήκα να μένουν ορφανά. Επινόησα, λοιπόν, μια φανταστική ιστορία με αληθοφανή ακρίβεια, όπου σε αυτήν μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να βρουν στέγη και λίγη θαλπωρή.
Είναι γνωστό ότι όλα γύρω μας εκπέμπουν δονήσεις. Το ίδιο και όλοι οι άνθρωποι. Αυτές είναι μοναδικές για τον καθένα, όπως για παράδειγμα είναι τα αποτυπώματα και η ίριδα του ματιού. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ονόματα για να καλούν ο ένας τον άλλον. Σε αντίθεση με τη μοναδικότητα των δονήσεων, το όνομα ενός ανθρώπου συναντάται σε χιλιάδες άλλους. Υπάρχει, όμως, το Κοσμικό Όνομα που μας δόθηκε και θα το έχουμε για πάντα. Διαθέτει μοναδική δονητική αξία και δεν μπορεί να το έχει κανένας άλλο. Το ίδιο ισχύει και για μια ομάδα ανθρώπων που μεταξύ τους έχουν μια συνοχή. Η ομάδα αυτή μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο ένας λαός. Κατά συνέπεια οι διάφοροι λαοί έχουν ο καθένας το δικό τους Κοσμικό Όνομα. Για τους Έλληνες είναι ΣΕΝΕΛΕΝΕΣ και είναι μοναδικό σε όλο το Σύμπαν. Αλλά τι σημαίνει;
Το Κοσμικό Όνομα ενός ανθρώπου, όπως και ενός λαού, είναι το συμπαντικό κλειδί που αποκαλύπτει ποιοι είμαστε πραγματικά. Μπορούμε να το μάθουμε με πολλούς τρόπους, ένας είναι ο βαθύς διαλογισμός, ένας άλλος είναι το συνειδητό ονείρεμα. (Διαβάστε επίσης: Πως να Μάθετε το Κοσμικό Όνομα που σας Δόθηκε και να γνωρίσετε το σχέδιο της ψυχής σας)
Μέσα από το αιθερικό πεδίο ή ακόμα καλύτερα από τα λεγόμενα Ακασικά Αρχεία, μπορεί κάποιος να μάθει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι το Κοσμικό Όνομα. Το ΣΕΝΕΛΛΕΝΕΣ συνδέεται και ταυτίζεται ταυτόχρονα και άμεσα με δυο ρίζες από λέξεις-κλειδιά: α) Ενελαύνω = μπήγω, βυθίζω μέσα με ορμή. Το Ενελαύνω έχει ισχυρή σχέση με το Ελαύνω που αναλόγως με τα συμφραζόμενα μπορεί να έχει την έννοια του οδηγώ, προχωρώ, προβαίνω, απομακρύνω, συνωθώ, πιέζω στη μάχη, πλήττω, διαπερνώ, παράγω, κατασκευάζω, στοιχίζω, παρατείνω, διατηρώ. β) Ενελίσσω = περιτυλίγω καλύπτω.
Όλες οι έννοιες των λέξεων που αναφέραμε, εμπεριέχονται στην, Κοσμική πλέον, ρίζα -ενελ- γι’ αυτό και μπαίνει μπροστά το γράμμα Στίγμα που αντιπροσωπεύει τον Κεραύνιο Δία για να επισημάνει την σύζευξη και συνύπαρξη όλων των εννοιών. Το γράμμα Στίγμα έχει σχήμα κεραυνού με αριθμητική αξία το 6 που είναι ο αριθμός της ψυχής και ουσιαστικά προσδιορίζει ότι αναφέρεται στο Κοσμικό Όνομα, ή πιο απλά στο όνομα της ψυχής. Με τα χρόνια το Στίγμα καταργήθηκε ως γράμμα και πλέον την αριθμητική του αξία παριστάνουν το ζεύγος ΣΤ, ενώ ως σχήμα, κακοποιήθηκε με μία επιπλέον γραμμή ώστε να μοιάζει με το Σ, προκειμένου να μην θυμίζει τον κεραυνό, το σύμβολο του Δία. (Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά του Στίγμα. Το γράμμα του Διός που καταργήθηκε)
Με βάση τα σύγχρονα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, έχουμε την Κοσμική λέξη Σ ΕΝΕΛ η οποία σημαίνει ότι ο λαός που το φέρει είναι σε θέση να ηγηθεί, να προχωρήσει, να δημιουργήσει αλλά και να μπήξει ένα αιχμηρό όργανο μέσα σε κάτι και να ασκήσει πίεση. Ωστόσο, το Κοσμικό Όνομα μπορεί να διπλασιάζεται και να γίνει καρκινικό, επειδή όλα αυτά τα πλεονεκτήματα μπορεί ο λαός αυτός να τα στρέψει εναντίον του εαυτού του, μπορεί με ευκολία να τα μετατρέψει σε μειονεκτήματα εις βάρος του, σε σημείο να αμφισβητήσει τον εαυτό του και την προέλευσή του. Έτσι, μία ακόμα μοναδικότητα εμπεριέχεται στο Κοσμικό Όνομα ΣΕΝΕΛΛΕΝΕΣ που κανείς άλλος λαός στο Σύμπαν δεν την έχει, είναι ότι μπορεί όχι μόνο να προβεί σε νοητικό εμφύλιο αλλά και να αυτοκτονήσει νοητικά και, ενδεχομένως, υπαρξιακά.
*Στοιχεία και πληροφορίες αξιοποιήθηκαν από το Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Ι. Σταματάκου
diadrastika / Image by Brigitte Vanlerberghe from Pixabay