Απο ψηλά μοιάζει με κλειδί και είναι ένα από τα απόκρυφα της πόλης του Βατικανού

Τα Απόκρυφα της Πόλης του Βατικανού. Πέρα από Κάθε Φαντασία
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Βατικανό, η καρδιά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ήταν πάντα τυλιγμένο σε έναν αέρα μυστηρίου και ίντριγκας. Λέγεται, λοιπόν, ότι πίσω από τις μεγάλες προσόψεις και τις θρησκευτικές τελετουργίες του, ψίθυροι κρυμμένης γνώσης και απόκρυφων μυστικών αντηχούν στις αίθουσες. Αυτά και πολλά άλλα αποτελούν τα απόκρυφα της πόλης του Βατικανού.

Σήμερα, ξεκινάμε ένα μικρό ταξίδι για να αποκαλύψουμε μερικές από τις αινιγματικές πτυχές του Βατικανού, εμβαθύνοντας στη σύνδεσή του με τον αποκρυφισμό, τον συμβολισμό των αρχαίων αντικειμένων του και τα σκοτεινά μυστικά που, ενδεχομένως, κρύβονται μέσα του.

Όμως, όλα απορρίπτονται από τους σκεπτικιστές και κατατάσσονται στις θεωρίες συνωμοσίας, καθώς στερούνται αποδεικτικών στοιχείων.

Διαβάστε επίσης: Η Αίθουσα Ακροατηρίων του Πάπα στο Βατικανό

Ο πανύψηλος οβελίσκος

Ένα εντυπωσιακό σύμβολο που τραβάει τα βλέμματα κατά την είσοδό τους στο Βατικανό, είναι ο πανύψηλος οβελίσκος που στέκεται περήφανος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αυτό το αρχαίο αιγυπτιακό τεχνούργημα, που μεταφέρθηκε από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου στη Ρώμη γύρω στο 37 με 40 μ.Χ., έχει συνδεθεί από καιρό με εσωτερική γνώση και κρυμμένα μυστήρια.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο οβελίσκος αντιπροσωπεύει έναν φαλλό, σύμβολο γονιμότητας και δύναμης. Επίσης ότι σχετίζεται με τον αιγυπτιακό θεό Όσιρι. Θα μπορούσε όμως να έχει ένα βαθύτερο νόημα ώστε να αποτελεί ένα από τα απόκρυφα της πόλης του Βατικανού;

Ο φαλλός του Όσιρι

Βουτώντας στο βασίλειο του αποκρυφισμού, ανακαλύπτουμε τον θρύλο του Όσιρι, του Αιγύπτιου θεού της αναγέννησης και της μετά θάνατον ζωής.

Σύμφωνα με το μύθο, λέγεται ότι μετά τη δολοφονία του, ο Όσιρις διαμελίστηκε και ο φαλλός του χάθηκε. Αυτός ο φαλλός, γνωστός ως “Ο φαλλός του Όσιρι”, πιστεύεται από ορισμένους ότι είναι κρυμμένος στον οβελίσκο του Βατικανού.

Θα μπορούσε αυτός ο αρχαίος οβελίσκος του 1990 π.Χ. που σήμερα φτάνει στα 40 μέτρα, μαζί με την προσθήκη του σταυρού, να έχει τεράστια δύναμη; Άραγε να αποτελεί ένα κλειδί για να ξεκλειδώσει κρυμμένα μυστικά;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Η Αίθουσα του Θρόνου στο Βατικανό

Μοτίβα από κουκουνάρι

Ένα άλλο ενδιαφέρον σύμβολο που συναντάμε στο Βατικανό είναι η παρουσία από διάφορα μοτίβα από κουκουνάρι.

Αυτός ο παράξενος κώνος σε σχήμα σταγόνας που θυμίζει αυγό με λέπια, είχε μεγάλη σημασία στους αρχαίους πολιτισμούς και στις εσωτερικές διδασκαλίες.

Πιστεύεται ότι στην αρχαία Αίγυπτο, το κουκουνάρι συνδεόταν με τον θεό Όσιρι, αντιπροσωπεύοντας τη φώτιση και την πνευματική μεταμόρφωση. Σήμερα πιστεύεται ότι ήταν σύμβολο της επίφυσης που λόγω σχήματος ονομάζεται και κωνάριο, δηλαδή κουκουνάρι. Ταυτίζεται με το τρίτο μάτι.

Το κουκουνάρι συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, όπως οι Σουμέριοι. Τον βρίσκουμε, επίσης, στην ελληνική μυθολογία και κάποια αρχαία ελληνικά Μυστήρια: ο Θύρσος, ως πνευματικό όπλο του θεού Διόνυσου.

Στο Βατικανό, το κουκουνάρι μπορεί να βρεθεί σε διάφορα γλυπτά και ακόμη και ως σιντριβάνι στην αυλή του Μουσείου του Βατικανού. Άραγε, είναι αυτό ένα λεπτό νεύμα στην ιερή γνώση που φυλάσσεται με ορισμένα από τα απόκρυφα της πόλης του Βατικανού;

Διαβάστε επίσης: Επίφυση ή Κωνάριο ως η Μεγαλύτερη Συγκάλυψη

Ευθυγράμμιση του Βατικανού και Ωρίων

Αν κοιτάξουμε τα αστέρια, ο αστερισμός του Ωρίωνα, γνωστός ως «Κυνηγός», αποκαλύπτει ακόμη ένα στρώμα από τα κρυμμένα μυστικά του Βατικανού. Ο Ωρίωνας έχει γίνει σεβαστός από διάφορους πολιτισμούς ως σύμβολο δύναμης.

Ορισμένοι θεωρητικοί προτείνουν ότι η ευθυγράμμιση του Βατικανού με τη ζώνη του Ωρίωνα δεν είναι απλή σύμπτωση, αλλά δείχνει μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ του Βατικανού και της αρχαίας κοσμικής σοφίας.

Θα μπορούσε το Βατικανό να αξιοποιεί τις ουράνιες ενέργειες για τους δικούς του σκοπούς;

Μοιάζει με ένα τεράστιο κλειδί

Έχετε δει το Βατικανό από ψηλά; Μάλλον όχι. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από drone ή με άλλους τρόπους. Δείτε μία, στο επάνω μέρος τους άρθρου.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης μοιάζει με ένα τεράστιο κλειδί, όταν φαίνεται από ψηλά. Αποτελείται από τη Βασιλική, μαζί με την πλατεία του Αγίου Πέτρου, την Via della Conciliazione και το Castel Sant’Angelo (Μαυσωλείο του Αδριανού).

Μπορεί να είναι σύμπτωση, όμως πολλοί σχηματίζουν τη θεωρία πως έχει να κάνει με την Κλείδα, δηλαδή το Κλειδί του Σολομώντα που είναι ευρύτερα γνωστό ως Σολωμονική. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μοιάζει λίγο ύποπτο; Αυτό κι αν συγκαταλέγεται στα απόκρυφα της πόλης του Βατικανού.

Ξετυλίγοντας αυτά τα αινιγματικά νήματα

Καθώς ξετυλίγουμε αυτά τα αινιγματικά νήματα, γίνεται σαφές ότι το Βατικανό κρατά περισσότερα μυστικά ή/και γνώσεις από όσα φαίνεται. Ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, μία μυστικοπάθεια που το διακρίνει, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας: Εντός των τειχών του κρύβονται πολλά από τα απόκρυφα της πόλης του Βατικανού.

Διαβάστε επίσης: Μυστικά του Βατικανού σε Υπόγεια Υψίστης Ασφαλείας

Τα αρχαία τεχνουργήματά του, όπως ο οβελίσκος και το κουκουνάρι, φαίνεται να είναι φορτωμένα με στρώματα συμβολισμού και κρυμμένης γνώσης. Ενώ ορισμένοι μπορεί να απορρίψουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως απλές θεωρίες συνωμοσίας, άλλοι υποστηρίζουν ότι παρέχουν μια ματιά σε έναν κόσμο εσωτερικών διδασκαλιών και αρχαίας σοφίας που το Βατικανό φυλάει με ζήλο.

Τα σκοτεινά μυστικά του Βατικανού συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν τη φαντασία όσων αναζητούν απαντήσεις πέρα ​​από τη σφαίρα της συμβατικής γνώσης. Είτε ο Φαλλός του Όσιρι βρίσκεται συμβολικά κρυμμένος μέσα στον οβελίσκο, είτε το κουκουνάρι κρατά το κλειδί για τη φώτιση και το άνοιγμα του τρίτου ματιού, ένα είναι σίγουρο:

Το Βατικανό, με την πλούσια ιστορία και τον περίπλοκο συμβολισμό του, μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τα μυστήρια που βρίσκονται μέσα στα τείχη και τα όρια της πόλης της Ρώμης. Είναι ένα κράτος εν κράτη.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από revealedtheninthwave
diadrastika / Image by Walkerssk from Pixabay