Η Γη Πρέπει να Προειδοποιηθεί, ούρλιαξε η αστροναύτισσα (sci-fi)
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Stefan Keller, Pixabay

Η Γη Πρέπει να Προειδοποιηθεί, ούρλιαξε η αστροναύτισσα (sci-fi)

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Η πανέμορφη Ulyana Ihorivna Lysak, Αμερικανίδα με καταγωγή από την Ουκρανία και τον Πόντο, γιατρός, μηχανικός και αστροναύτης της NASA, η οποία διέθετε, επίσης, πιστοποίηση ως μηχανικός και πιλότος έκτακτης ανάγκης σε διαστημικό λεωφορείο, και είχε πτυχία MS και Ph.D στην αεροδιαστημική μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, επιτέλους, βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Έπλεε στο τμήμα του Σταθμού με το μεγαλύτερο λαβύρινθο καλωδίων που μπορούσε να υπάρξει σε όλη την επικράτειά του όταν, εκείνη τη στιγμή, ήρθε στο σύστημα μία επείγουσα αναφορά από τη Γη. Ενημέρωνε για μια υποθαλάσσια ανωμαλία στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου, όπως αυτή έγινε αντιληπτή από ηχοεντοπιστικά συστήματα σόναρ. Επειδή ο Σταθμός πλησίαζε στην περιοχή, τους ζητήθηκε επιβεβαίωση για το αν μπορούσαν να δουν κάτι από τα 227 ναυτικά μίλια πάνω από τη Γη, όπου βρίσκονταν (δηλαδή κάπου 365 χλμ. ύψος από την επιφάνεια του πλανήτη, όσο περίπου η απόσταση Πειραιάς-Κέρκυρα). Επτά μέλη του πληρώματος πήγαν στον θόλο, δηλαδή στο παρατηρητήριο του Σταθμού με τα επτά παράθυρα. Από εκεί, στις χαλαρές στιγμές τους, μπορούσαν να απολαύσουν κάποιες από τις συνολικά 16 ανατολές και δύσεις του Ήλιου, την ημέρα, που βιώνει ο διαστημικός σταθμός κάθε μέρα. Πήραν θέσεις προκειμένου να ενημερώσουν αν φαινόταν κάτι. Ανάμεσά τους και η Ulyana.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε νεότερη αναφορά πως μερικοί χωρικοί ανέφεραν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με γιγάντιο ιπτάμενο δίσκο ότι, προερχόμενο από το βυθό, πετάχτηκε ξαφνικά από την επιφάνεια της θάλασσας προς τον ουρανό με μεγάλη ταχύτητα. Στο Σταθμό, δεν είχαν προλάβει καλά-καλά να δεχτούν το επείγον μήνυμα και όλοι είδαν κάτι σαν μια τεράστια μέδουσα που ανέβαινε γρήγορα από τον ωκεανό και έτρεχε με υψηλή ταχύτητα για να βγει από την ατμόσφαιρα. Στη θάλασσα, από όσο μπορούσαν να διακρίνουν, το άγνωστο αντικείμενο άφησε πίσω του ένα γιγαντιαίο φούσκωμα στα νερά, ενώ πριν προλάβει να καταλαγιάσει η τρικυμία που δημιούργησε, το άγνωστο ιπτάμενο σκάφος έβγαινε κιόλας στο διάστημα.

Ήταν τεράστιο και έμοιαζε να έχει πλοκάμια λίγων χιλιομέτρων να κρέμονται κάτω από το κυρίως σώμα του. Η Ulyana, η νεαρή αστροναύτης, ενώ αρχικά είχε μείνει άφωνη με τη θέαση, στη συνέχεια λιποθύμησε και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της έσπευσαν αμέσως – όσο τους επέτρεπε η έλλειψη βαρύτητας – να την συνεφέρουν. Όταν συνήλθε, το ΑΤΙΑ είχε πλέον χαθεί κάπου στα βάθη του σκοτεινού διαστήματος.

«Η Γη πρέπει να προειδοποιηθεί», ούρλιαξε η αστροναύτισσα και έκανε μια κίνηση που έδειχνε την πρόθεσή της να πεταχτεί σαν ελατήριο από τη θέση της.

Όλοι προσπάθησαν να την ηρεμήσουν. Της εξήγησαν πως η Γη έχει ήδη ενημερωθεί, δηλαδή, είχαν απαντήσει στην αναφορά. Της θύμισαν την εκπαίδευσή της καθώς και τις πιθανότητες που υπήρχαν να δει κάτι ανάλογο ή παρόμοιο. Φυσικά, ήταν τελείως διαφορετικό να το ζεις μέσα από προσομοιώσεις και τελείως, μα τελείως, άλλο πράγμα, να βλέπεις ολοζώντανο ένα εξωγήινο σκάφος να πετιέται μπροστά στα μάτια σου. Ήταν τρομακτικό αλλά, ταυτόχρονα, συναρπαστικό.

Η αλήθεια ήταν πως από όλους εκεί μέσα, μόνο δύο εκπαιδευμένοι αστροναύτες είχαν δει διαστημόπλοιο ενός μη ανθρώπινου πολιτισμού να κινείται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης. Είπαν πως ήταν σα να ζούσες μέσα σε όνειρο, σε ένα ψυχεδελικό όνειρο, καθώς εκείνο έτυχε να περάσει μόλις λίγα χιλιόμετρα από κοντά τους, φροντίζοντας να κινηθεί με ταχύτητα και ελιγμό που δεν θα έθετε σε κίνδυνο ή εκτροπή από την τροχιά του, τον Σταθμό.

Πάντως, την πληροφόρησαν πως αυτό που είδε, που όλοι είδαν, ήταν από τα μικρά σκάφη, με περίπου γύρω στα 5 χλμ. διάμετρο, όπως το υπολόγισαν από τα ειδικά συστήματα που ήταν εξοπλισμένοι, τα οποία, φυσικά, είναι μυστικά για τον τους ανθρώπους της Γης. «Δεν πειράζουν κανέναν», εξήγησαν στην Ulyana. «Είναι ειρηνικά και φιλικά. Απλά, δεν φαίνονται πρόθυμα να συνάψουν σχέσεις με τους ανθρώπους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι καταχωρημένα ως περιπτώσεις ανεξιχνίαστων φαινομένων, αλλά και ως ύποπτα, ακόμα και απειλητικά. Πρακτικά, όμως, δεν ενοχλούν κανέναν».

«Κι όμως, η Γη πρέπει να προειδοποιηθεί», σκέφτηκε η Ulyana και εννοούσε τον πληθυσμό, τους καθημερινούς ανθρώπους. Έπρεπε να μάθουν και αυτοί, όχι μόνο οι Υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, αλλά δεν ανακοινώνουν τίποτα στον κόσμο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay