Κάτι αλλόκοτο συμβαίνει στο Ηλιακό Σύστημα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πλανήτης μας υποφέρει από μία ανεξήγητη ταραχή. Το ίδιο και οι άλλοι πλανήτες. Κάτι άσχημο συμβαίνει και, ίσως, κάτι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από παρατηρήσεις που αναρτώνται στο universetoday.com, η ατμόσφαιρα στον πλανήτη Ουρανό δεν είναι όπως πριν. Έγινε τραχιά και αλλάζει.

Ο καιρός έχει αγριέψει και στον Κρόνο σύμφωνα με άρθρο του astronomy.com, όπως ακριβώς και στον Ουρανό. Επιπλέον, σύμφωνα με φωτογραφίες του Cassini το βόρειο μέρος είναι δυο φορές πιο λαμπερό σε σχέση με το νότιο ημισφαίριο. Ενώ πρόσφατα το χαρακτηριστικό “εξάγωνο” έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και ένα από τα δαχτυλίδια του έχει “σπάσει”…

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε για τον πλανήτη Δία, καθώς και εκεί ο καιρός έχει χειροτερέψει τα τελευταία 4-5 χρόνια, σύμφωνα με το space.com. Για δραματικές αλλαγές μιλάει το άρθρο.

Ο Πλανήτης Άρης και αυτός έχει πρόβλημα και, μάλιστα, σοβαρότερο. Σύμφωνα με το universetoday.com, η κλίση του άξονά που είναι σχεδόν ίδια με της Γης, έχει διαφοροποιηθεί, κάτι όμως που φαίνεται να έχει ξανασυμβεί κάποτε στο παρελθόν.

Στην Αφροδίτη, σύμφωνα με το scitechdaily.com, γιγαντιαίες εκρήξεις, που ονομάζονται hot flow anomalies, είναι τόσο μεγάλες που «σκεπάζουν» τον ίδιο τον πλανήτη.

Ο πλανήτης μας υποφέρει από σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, ακραία καιρικά φαινόμενα. Το ξέρουμε, το ζούμε, το ακούμε καθημερινά στις ειδήσεις.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;

Πλανήτης Χ

Πρόσφατα έγινε μία νέα θεωρητική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε χάρη σε προσομοιώσεις με υπολογιστές, με επικεφαλή την αστροφυσικό Ελίζαμπεθ Μπέιλι και τον αστρονόμο Μάικ Μπράουν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech). Σύμφωνα με αυτήν, ο υποθετικός Πλανήτης Εννέα, και η μεγάλη βαρυτική επίδρασή του, μπορεί να προκάλεσε μία κλίση 6° του επιπέδου όλων των άλλων πλανητών σε σχέση με τον Ήλιο -με αποτέλεσμα το ηλιακό σύστημα να “γέρνει”. Οι ανακοινώσεις της μελέτης έγιναν στο American Astronomical Society’s Division for Planetary Sciences, σύμφωνα με την nydailynews.com.

Ο πλανήτης 9, (που τίποτα δεν αποκλείει την ύπαρξή του, απλά δεν τον έχουν δει ακόμα λόγω μεγάλης απόστασης) βρίσκεται πέρα από τον Ποσειδώνα με πιθανή μάζα δεκαπλάσια της Γης, ενώ η πιθανή πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο, υπολογίζεται στα 15.000 χρόνια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Planet Nine Tilts the Sun! Q&A with Caltech Astronomers

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Ο Μεγάλος Ελκυστής

Μία άλλη εκδοχή, αλλά ωστόσο λίγο απομακρυσμένη θα μπορούσε να είναι ο Μεγάλος Ελκυστής. Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, πέρα από τον γαλαξία μας, της Ανδρομέδας και μίας ομάδας ακόμα, υπάρχει κάτι αόρατο σε μας που ονομάστηκε ο “Μεγάλος Ελκυστής” και είναι υπεύθυνος για την έλξη του γαλαξία μας προς την δική του κατεύθυνση με ταχύτητα που φτάνει τα 14 εκατομμύρια μίλια ανά ώρα.