Μπλε αιμοσφαίρια
Μπλε αιμοσφαίρια. Image by plrang from depositphotos

«Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια γαλάζια απόχρωση…»

Την αποκάλυψη έκαναν επιστήμονες, εξηγώντας ότι οι γαλαζοαίματοι δεν τυγχάνουν… «ευγενικής καταγωγής» απλά ο σίδηρος στο αίμα τους, έχει αντικατασταθεί από χαλκό.

Καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:

«Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια γαλάζια απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (Λατινικά – κυανό)., χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα γαλάζιο-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου».

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι το γαλάζιο αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο γαλάζιο δεν επιτίθενται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό αίμα.Οι επιστήμονες, από την άλλη, αποδίδουν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης.

Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα «κανονικά» πεθαίνουν τα «μετατραπόμενα» μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.

Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος – τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το γαλάζιο αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.

Χαρακτηριστικό το παράδει γμα της 12χρονης Αγγλίδας Polly Neti.

Το αίμα της είναι μπλε!

Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ; Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπαιρνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια προτού μείνει έγκυος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σχόλιο diadrastika: Κάπως έτσι, ενδεχομένως, θα μπορούσε να υπάρχει συσχετισμός με τους γαλοζοαίματους θεούς, την σχέση τους με τον χαλκό, ειδικά σε περιγραφές του Ομήρου και άλλων αρχαίων συγγραφέων για χάλκινο στερέωμα, χάλκινους ναούς, χαλκόβατα άρματα. Επιπλέον, ο χαλκός φαίνεται να έχει ανεπιθύμητες ιδιότητες στα “ρυπαρά γένη”…

Image by plrang from depositphotos.com