αρχαίο βιβλίο

Τρία Αρχαία Κείμενα που θα Μπορούσαν να Καταρρίπτουν την Ιστορία όπως την μάθαμε
της Χριστίνας Φλάσκου

Κατά καιρούς έχουν βρεθεί αρχαία και νεότερα κείμενα ανά τον κόσμο τα οποία έχουν απορριφθεί εξ αρχής από μελετητές, κυρίως, είτε διότι αμφισβητείται η γνησιότητά τους, είτε γιατί θεωρούνται μυθολογικά. Άραγε, αν κάποια από αυτά γίνονταν αποδεκτά, θα μπορούσαν να καταρρίψουν την ιστορία όπως την μάθαμε; -d-

Είναι βέβαια γνωστό ότι αρκετά από τα αρχαία κείμενα αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνίας μας, αφού από αυτά πηγάζουν πεποιθήσεις και δόγματα που φτάνουν που έχουν χρησιμοποιηθεί στο σύγχρονο κόσμο. Το παρόν κείμενο περιλαμβάνει τρία αρχαία χειρόγραφα / κείμενα που ανατρέπουν τα όσα γνωρίζουμε για την ιστορία

Βίβλος Kolbrin: Η ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας…

Η Βίβλος Kolbrin είναι μια συλλογή από αρχαία κείμενα που αποτελείται από έντεκα βιβλία. Τα πρώτα έξι βιβλία λέγεται ότι έχουν γραφτεί από Αιγυπτίους συγγραφείς λίγο μετά την Έξοδο, και ονομάζονται «Bronzebook.» Τα τελευταία πέντε βιβλία ονομάζονται «Coelbook,» ή «Kailedy», και λέγεται ότι έχουν γραφτεί από αρχαίους Δρυΐδες παράλληλα με την Καινή Διαθήκη.

Η Βίβλος Kolbrin ανάμεσα στα πολλά πράγματα που αναφέρει, αφηγείται και την ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας. Αναφέρει την ύπαρξη των αρχαίων πολιτισμών που έζησαν στη Γη πριν από την άφιξη του Αδάμ και της Εύας. Είναι ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αρχαία κείμενα που αναφέρει την ύπαρξη εξαιρετικά προηγμένων αρχαίων πολιτισμών στη Γη πριν από τη «γραπτή ιστορία».

Πρόκειται για ένα αρχαίο κείμενο που σύμφωνα με πολλούς μελετητές χρονολογείται 3.600 ετών, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ παλαιότερο.

Αφηγείται επίσης την ιστορία αρχαίων γεγονότων της ξεχασμένης ιστορίας της ανθρωπότητας. Μερικά αποσπάσματα από τη «Γραφή Kolbrin» λέγεται ότι προβλέπουν ακόμα και την ιστορία μας, ενώ άλλες γραφές του προβλέπουν κατακλυσμικά γεγονότα που ακόμα δεν έχουν συμβεί τη Γη.

Θεωρείται ως μια Βίβλος παράλληλη με την κλασική Χριστιανική Αγία Γραφή. Πιστεύεται ότι συμπεριλαμβάνει συναρπαστικές λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένα αποσπάσματα, όπως ο κατακλυσμός και η Έξοδος.

Τα αρχαία αυτά κείμενα ήταν κρυμμένα για αιώνες, και διατηρημένα από υποτιθέμενες μυστικές ομάδες για σχεδόν χίλια χρόνια. Λέγεται ότι έχουν διασωθεί από τον εμπρησμό στο Glastonbury Abbey το 1184. Ορισμένοι ισχυρίζονται ακόμη ότι υπάρχει μια βαθιά σχέση μεταξύ των αρχαίων κειμένων με τον Ιησού Χριστό.

Διαβάστε επίσης: Βίβλος Kolbrin. Αρχαίοι Πολιτισμοί πριν τον Αδάμ

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η Βίβλος Kolbrin γράφτηκε από διάφορους συγγραφείς, και τα αρχαία κείμενα του περιγράφουν -μεταξύ άλλων- και τους Έκπτωτους Αγγέλους.

Το Βιβλίο του Ενώχ

Από τότε που ανακαλύφθηκε, το Βιβλίο του Ενώχ έχει θεωρηθεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αρχαία κείμενα ανακαλύφθηκαν στον πλανήτη. Το Βιβλίο του Ενώχ είναι ένα αρχαίο εβραϊκό θρησκευτικό χειρόγραφο το οποίο ανάγεται στο Ενώχ, τον προπάππου του Νώε. Το Βιβλίο του Ενώχ θεωρείται από πολλούς μελετητές ένα από τα πλέον σημαίνοντα απόκρυφα συγγράμματα.

Πιστεύεται ότι έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις χριστιανικές πεποιθήσεις, και άσχετα με την ορθότητα ή μη των διηγήσεών του, όπως και όλα της Παλαιάς Διαθήκης, προσφέρεται για γόνιμους προβληματισμούς γύρω από θρησκευτικά- θεολογικά και όχι μόνο ζητήματα.

Το αρχαίο κείμενο περιγράφει (το πρώτο μέρος) την πτώση των αγγέλων

Το βιβλίο αποτελείται από πέντε τελείως διαφορετικές μεγάλες ενότητες (βλ κάθε ενότητα για λεπτομέρειες):

  • Το Βιβλίο των παρατηρητών (1 Ενώχ 1-36)
  • Το βιβλίο με τις Παραβολές του Ενώχ (1 Ενώχ 37-71) (ονομάζεται επίσης Similitudes του Ενώχ)
  • Το Αστρονομικό Βιβλίο (1 Ενώχ 72-82) (ονομάζεται επίσης το βιβλίο του ουράνιου Φωτισμού ή Βιβλίο της Φώτισης)
  • Το βιβλίο των ονείρων με τα οράματα (1 Ενώχ 83-90) (ονομάζεται επίσης το Βιβλίο των Ονείρων)
  • Η Επιστολή του Ενώχ (1 Ενώχ 91-108)

Διαβάστε επίσης: Τι φανερώνει το Βιβλίο του Ενώχ και αποκηρύχτηκε

Το Βιβλίο των Γιγάντων

Το Βιβλίο των Γιγάντων -που παρεμπιπτόντως είναι ελλιπής, προσφέρει μια διαφορετική προοπτική για τους Nephilim.

Αυτό το αρχαίο κείμενο που πιστεύεται ότι χρονολογείται πάνω από 2000 ετών αποδεικνύει -σύμφωνα με πολλούς- ότι οι αρχαίοι Νεφελίμ ήταν πραγματικά όντα.

Ανακαλύφθηκε πριν από αρκετές δεκαετίες στις σπηλιές του Κουμράν στην Νεκρά Θάλασσα. Συγκεκριμένα, το Βιβλίο των Γιγάντων μιλάει για τα πλάσματα που κατοικούσαν τον πλανήτη μας στο μακρινό παρελθόν και πώς καταστράφηκαν. Αν και ελλιπές, τα θραύσματα του δίνουν μια ζοφερή εικόνα: οι Νεφελίμ συνειδητοποιούν ότι, ως αποτέλεσμα των βίαιων και αποκλινόντων τρόπων τους, αντιμετωπίζουν μία επικείμενη καταστροφή, κάτι που τους φοβίζει αρκετά, γι” αυτό ζητούν από τον Ενώχ να μιλήσει εξ ονόματός τους ενώπιον του Θεού.

Το κείμενο ξεκινά με λεπτομέρειες του πώς οι Νεφελίμ μαστίζουν την Γη και όλους όσους ζουν σε αυτήν. Αλλά από τη στιγμή που άρχισαν να βλέπουν προφητικά όνειρα, ο φόβος διέρρευσε στις καρδιές τους. Ο πρώτος που είχε αυτά τα όνειρα ήταν ο Mahway, ο τιτάνας γιος του αγγέλου Barakel.

Στο όνειρό του, είδε μία πινακίδα να βυθίζεται στο νερό. Όταν τελικά βυθίστηκε, μόνο τρία ονόματα έμειναν -όλα τα άλλα σβήστηκαν. Αυτό συμβόλιζε τον Κατακλυσμό και την επακόλουθη καταστροφή όλων, εκτός από τους γιους του Νώε.

Δυστυχώς, τμήματα των παπύρων έχουν ανεπανόρθωτες ζημιές, αλλά η γενική κατεύθυνση του κειμένου είναι προφανής.

Διαβάστε επίσης: Το Βιβλίο των Γιγάντων Νεφελίμ που βρέθηκε στις σπηλιές του Κουμράν

pronews