Γίγαντες του Πνεύματος Έχτισαν τις Πυραμίδες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι πυραμίδες του πλανήτη μας αποτελούν ένα μυστήριο της σημερινής ανθρωπότητας. Ειδικότερα, η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα έχει πολλά επιπλέον μυστήρια καθώς φαίνεται να εμπεριέχει στην αρχιτεκτονική και την τοποθεσία της πολλά μυστικά μίας άγνωστης εποχής…

Ωστόσο φαίνεται πως αυτή η πυραμίδα στο πλατώ της Γκίζας, θα μπορούσε να μας έχει δώσει και την λύση, τουλάχιστον, ενός μυστηρίου: Ποιοι την οικοδόμησαν και, ίσως, πως. Αυτά σκεφτόταν ο Misfar al-Musa, συντηρητής αρχαιοτήτων, καθώς κοιτούσε μία γιγάντια τοιχογραφία από τις πολλές που υπήρχαν γύρω στους τοίχους, ακόμα και στο ταβάνι. Βρισκόταν στο τάφο TT 100 του Rekhmire (Ρεχμιρέ), ενός ανώτατου πολιτικού αξιωματούχου της περιοχής κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Tuthmose III και του Amenhotep II. Βρίσκεται στην περιοχή Sheikh Abd el Qurna της Αιγύπτου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χάζευε για ώρα μια συγκεκριμένη τοιχογραφία και άφηνε τη φαντασία του να ζωντανεύει τις εικόνες που ήταν ζωγραφισμένες επάνω της.

Έβλεπε ανθρωπόμορφες φιγούρες αρχαίων Αιγύπτιων που έφτιαχναν μικρούς λόφους από κάτι σαν τσιμέντο, που το ανακάτευαν με τα φτυάρια τους, που μετρούσαν μήκος, πλάτος και ύψος και έφτιαχναν καλούπια κύβων που μέσα έριχναν το υγρό υλικό για να του δώσουν το σχήμα που ήθελαν. Στη συνέχεια έδεναν κάθε μπλοκ στην άκρη ενός μακριού κονταριού και το σήκωναν στους ώμους, σαν τους παλιούς νερουλάδες για να τα μεταφέρουν εκεί που θα οικοδομούσαν. Σύμφωνα με άλλες απεικονίσεις αυτοί οι κουβαλητές θα έπρεπε να είναι γίγαντες. Πως αλλιώς θα μπορούσαν να σηκώνουν, να μεταφέρουν και να στοιβάζουν ογκόλιθους που ζύγιζαν τόνους ολόκληρους, πολλούς τόνους.

Ποιοι να ήταν αυτοί που τα έκαναν αυτά; Μην ήταν απλοί Αιγύπτιοι, όπως θέλουν οι αρχαιολογικές εκτιμήσεις; Μην ήταν άνθρωποι που είχαν γερά μπράτσα; Μήπως ήταν εξωγήινοι και αρχαίοι αστροναύτες από άλλους πλανήτες; Ο Misfar δεν είχε ποτέ πειστεί με τις επίσημες θεωρίες για το πως μπορεί να χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα, καθώς, κατά τη δική του εκτίμηση, όλες σκόνταφταν σε κάποια πρακτικά θέματα που δεν είχαν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Σκεφτόταν πως οι Γίγαντες θα πρέπει να υπήρχαν και στην εξουσία και σαν εργάτες, ταυτόχρονα με τους ανθρώπους. Ποιοι ήταν, όμως, οι Γίγαντες; Πολλοί τους αποκαλούν και Νεφελίμ. Όμως, οι Νεφελίμ φαίνεται πως συνδέονται με τους Έλληνες. Όμως, υπήρχε και κάτι που πολύς κόσμος δεν γνώριζε, ότι μάλλον ο Ορέστης και ο Αχιλλέας ήταν γίγαντες. Επίσης, ο γίγαντας Γολιάθ ήταν Φιλισταίος και άρα Έλληνας από την Κρήτη. Μάλιστα, κάπου είχε διαβάσει ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως τις πυραμίδες έχτισαν Έλληνες. Αν, λοιπόν, οι Έλληνες έχτισαν την πυραμίδα του Χέοπα, μήπως έχτισαν και όλες τις υπόλοιπες πυραμίδες του πλανήτη;

Ένα θρόισμα από χαλίκια που κάποιος περπατούσε επάνω τους και τον πλησίαζε, τον έβγαλαν από τη φαντασία του. Οι εικοτολογικοί συνειρμοί του σκόρπισαν στο ελαφρό αεράκι που πηγαινοερχόταν σαν την άμπωτη με την παλίρροια. Οι φιγούρες που είχε πλάσει με το μυαλό του και πριν κινούνταν και ήταν ζωντανές, έγιναν πάλι ακίνητες ζωγραφισμένες μορφές πάνω στην τοιχογραφία που, στην πραγματικότητα, δεν έδειχνε τον τρόπο που αρχαίοι γίγαντες έχτιζαν τις πυραμίδες, αλλά αναπαριστούσαν σκηνές από πλινθοποιούς, που έφτιαχναν πλίνθους. Άλλες τοιχογραφίες έδειχναν τη ζωή και το περιβάλλον του Rekhmire: ψάρεμα, οινοποιία, κυνήγι και άλλα.

Η Zuhriyaa al-Siddique, η προϊστάμενός του, τον πλησίασε και του χαμογέλασε. “Πάλι χορεύεις με τις εικόνες;” τον ρώτησε καλοσυνάτα. Ευτυχώς δεν είχαν μόνο εργασιακή σχέση. Ήταν και φίλοι. Της είχε εμπιστοσύνη. “Πάλι βλέπεις Γίγαντες να χτίζουν Πυραμίδες;”

“Ναι”, της είπε. “Γίγαντες έχτισαν τις πυραμίδες της Αιγύπτου”, της χαμογέλασε και έβγαλε το κινητό του. “Ήταν γίγαντες του πνεύματος αυτοί που τις έχτισαν”, προσδιόρισε. “Όπως αυτός εδώ”, είπε και της έδειξε ένα βίντεο στο κινητό με τίτλο “AMAZING VIDEO! Man Lifts 20 Ton Block By Hand?”. “Ξέρω ότι δεν ήταν γίγαντες-γίγαντες αυτοί που έχτισαν την Μεγάλη Πυραμίδα ή οτιδήποτε άλλο κυκλώπειο. Αλλά είναι συγκλονιστικό για μένα που δεν έχω σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, αλλά στην πραγματικότητα, στο βίντεο υπάρχει ένας άνθρωπος, ένας γίγαντας του πνεύματος, αφού σκέφτηκε και αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μετακινήσει πραγματικά μεγάλους ογκόλιθους, πολλών τόνων, μόνος του. Φαντάσου να υπάρχει υπόβαθρο και οργανωμένος σχεδιασμός από πολλά άτομα, όπως θέλω να πιστεύω ότι είχαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μου”, είπε και έδειξε στην Zuhriyaa το βίντεο:

diadrastika / Image by WikiImages from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.