Γυναίκα Πυροσβέστης στο πίσω μέρος πυροσβεστικού οχήματος
Image by IgorVetushko from depositphotos

Πυροσβέστης Άναβε τη Σπίθα Ψυχικών Ικανοτήτων
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, στην πολυσύχναστη πόλη, ζούσε μία πυροσβέστης με το όνομα Δωροθέα, όμως όλοι την φώναζαν Δώρα. Η Δώρα ήταν σκληρή σαν άντρας, αλλά ευαίσθητη σαν γυναίκα. Ωστόσο, δεν ήταν μία συνηθισμένη πυροσβέστρια.

Διέθετε ένα αξιοσημείωτο χάρισμα που την ξεχώριζε από όλους τους συναδέλφους της, άντρες και γυναίκες. Ενώ το πρωταρχικό της καθήκον ήταν να σβήνει πυρκαγιές και να σώζει ζωές, είχε μια ασυνήθιστη ικανότητα να αφυπνίζει αδρανείς ψυχικές δυνάμεις στα θύματα που έσωζε.

Μια ανεξήγητη σχέση

Αυτή η παράξενη διαπίστωση της Δώρας ξεκίνησε για πρώτη φορά μια μοιραία μέρα όταν έσωσε μια νεαρή κοπέλα που την έλεγαν Λάουρα από μια φλεγόμενη κόλαση. Καθώς την μετέφερε στην ασφάλεια, ένιωσε μια ανεξήγητη σχέση μαζί της που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει – δεν ήταν φιλική, ούτε ερωτική, ήταν κάτι που υπερέβαινε την κατανόησή της.

Διαβάστε επίσης: Αναζητώντας το Νόημα της Ζωής

Ήταν σαν αδιόρατα πράγματα να σπινθήρισαν μέσα της, για λόγους που υπερβαίναν τη λογικής και τις γνώσεις της. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν και γιατί της συνέβαινε αυτό. Σαν κάτι να ξύπνησε μέσα της που άρχισε να διαμοιράζεται ενώ παράλληλα ένιωθε μια ανείπωτη χαρά και έλαμπε όπως οι μητέρες που περιμένουν να γεννήσουν ή που μόλις γέννησαν.

Μέρες αργότερα, οι γονείς της Λάουρας επισκέφτηκαν την πυροσβεστική για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Ζήτησαν την Δώρα και της εξήγησαν πως έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η Λάουρα είχε αναπτύξει τηλεπαθητικές ικανότητες μετά το περιστατικό. Η πυροσβέστης δεν καταλάβαινε τι της έλεγαν. Αυτά γινόντουσαν στις ταινίες.

Ανάμεσα στις φλόγες

Κάποιο θυελλώδες απόγευμα, ένα σπίτι στα περίχωρα της πόλης έπιασε φωτιά. Η Δώρα με τους συναδέλφους του έφτασαν στο σημείο, με βροχή να πέφτει γύρω τους. Μέσα στο φλεγόμενο σπίτι, βρήκαν έναν νεαρό άνδρα, τον Ευτύχη, παγιδευμένο ανάμεσα στις φλόγες.

Η πυροσβέστης έδρασε γρήγορα, σώζοντάς τον λίγες στιγμές πριν ο χώρος καταρρεύσει. Πάλι αισθάνθηκε αυτό που είχε νιώσει με την Λάουρα. Κάτι μέσα της διέρρευσε προς τον Ευτύχη όσο τον κρατούσε αγκαλιά για να τον βγάλει στον καθαρό αέρα.

Καθώς ο Ευτύχης ανέκτησε τις αισθήσεις του, ανακάλυψε μια εξαιρετική αλλαγή μέσα του. Αντικείμενα του φάνηκαν να αιωρούνταν γύρω από το πυροσβεστικό όχημα, ανταποκρινόμενα στις απλές σκέψεις του.

Ένα μπουκάλι νερό ήρθε μόνο του και έπεσε στο χέρι του να το πιεί γιατί διψούσε. Η Δώρα σάστισε. Χωρίς να ξέρει πως, είχε αφυπνίσει τις τηλεκινητικές δυνάμεις του Ευτύχη και ο νεαρός άνδρας ένιωθε δέος για τις νέες ικανότητές του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το παράδοξο νέο διαδόθηκε

Η είδηση ​​της θαυματουργής μεταμόρφωσης του Ευτύχη, αλλά και όλες όσες ακολούθησαν, εξαπλώθηκε αστραπιαία σε όλους τους συναδέλφους και σταδιακά στις γειτονιές και σε όλη την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνοντας μία Ξεχωριστή Εμπειρία Ζωής

Το παράξενο και παράδοξο νέο διαδόθηκε σε όλη την Υπηρεσία και σύντομα η πυροσβεστική πλημμύρισε από αιτήματα για τη βοήθειά της. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα ήλπιζαν ότι η πυροσβέστρια θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ξεκλειδώσουν τις κρυμμένες ψυχικές τους δυνατότητες.

Όταν την έβλεπαν στο δρόμο και την αναγνώριζαν, ζητούσαν τις συμβουλές της. Εκείνη δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πάντα. Σταδιακά αντιλήφθηκε πως γινόταν σύμβολο του εκπληκτικού που κρύβεται μέσα στο συνηθισμένο.

Το “Τάγμα της Έκλειψης”

Αλλά δεν θεωρούσαν όλοι το δώρο της Δώρας ως ευλογία. Μια σκιώδης οργάνωση γνωστή ως το “Τάγμα της Έκλειψης” παρατήρησε το έργο της με αυξανόμενη ανησυχία. Πίστευαν ότι οι ψυχικές δυνάμεις προορίζονταν να ελέγχονται και να εκμεταλλεύονται, όχι να αφυπνίζονται για το ευρύτερο καλό.

Το Τάγμα έστειλε το πιο ικανό μέλος του, έναν τηλεπαθητικό και ισχυρό υπνωτιστή που ονομαζόταν Γκάμπριελ, για να αντιμετωπίσει την Δώρα.

Ο Γκάμπριελ διέθετε τεράστια δύναμη και είδε τις ικανότητες της Δώρας ως απειλή για τον έλεγχο του Τάγματος. Αποφασισμένος να την σταματήσει, την έβαλε σε μια ψυχική μάχη μαζί του, ελπίζοντας να την κατατροπώσει με την τηλεπαθητική και υπνωτική του ανδρεία.

Σύγκρουση σε ένα μεταφυσικό βασίλειο

Η μάχη μαίνεται, τα μυαλά της Δώρας και του Γκάμπριελ συγκρούονται σε ένα μεταφυσικό βασίλειο. Αλλά η αποφασιστικότητα της Δώρας ήταν ανυποχώρητη, τροφοδοτούμενη από την επιθυμία να προστατεύσει την πόλη και να απελευθερώσει τις δυνατότητες των ανθρώπων της.

Διαβάστε επίσης: Ποια η σχέση μεταξύ παραφυσικού, υπερφυσικού και μεταφυσικού

Αντλώντας δύναμη από τη συλλογική συνείδηση ​​της πόλης αλλά των συναδέλφων πυροσβεστών, η Δώρα διάρρηξε την έκτη του αίσθηση, διαβλέποντας κάθε κίνηση του Γκάμπριελ.

Με ένα κύμα ενέργειας, η πυροσβέστης έσπασε τις άμυνες του Γκάμπριελ, κατακλύζοντάς τον με την δική της δύναμη. Καθώς ο Γκάμπριελ παραδόθηκε, συνειδητοποίησε το λάθος του τρόπου του. Οι προθέσεις της Δώρας ήταν αγνές και δεν είχε καμία επιθυμία να χρησιμοποιήσει το εξαιρετικό της δώρο για επηρεασμό ή για κακό.

Οι σκεπτικιστές ζητούν την απόλυσή της

Όταν και αυτή η είδηση κυκλοφόρησε στα τοπικά νέα, οι σκεπτικιστές επιτέθηκαν με πείσμα στην Δώρα και την χαρακτήρισαν απατεώνισσα. Απαίτησαν από το Πυροσβεστικό Σώμα να την διώξει εάν δεν αποδείκνυε έμπρακτα τις δυνάμεις της, μπροστά τους και σε διάφορα εργαστήρια.

Ωστόσο, η Δώρα δεν είχε σκοπό να γίνει πειραματόζωο, ούτε την ενδιέφερε να αποδείξει κάτι με αυτές της τις ικανότητες. Ας την έδιωχναν. Κάπου αλλού θα έβρισκε δουλειά και όταν θα χρειαζόταν θα συμμετείχε ως εθελόντρια πυροσβέστρια – από εκεί δεν μπορούσαν να την απολύσουν.

Όμως, ο αρχηγός του σώματος επενέβη. Η πυροσβέστης δεν είχε κάνει κάποιο παράπτωμα για να απολυθεί και ήταν πολύ καλή στη δουλειά της. Φώναξε και συνεχάρη την Δώρα για την προσφορά της, τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στην άλλη – αν και δεν κατανοούσε πολλά από αυτά. Επιπλέον, της ανέβασε βαθμό.

Οι αξιοσημείωτες ικανότητες της Δώρας

Η πόλη χάρηκε καθώς οι ηρωικές ενέργειες και οι αξιοσημείωτες ικανότητες της Δώρας έγιναν θρυλικές. Υπό την καθοδήγησή της σώθηκαν αμέτρητες ζωές και παράλληλα άνθισε το ψυχικό δυναμικό των κατοίκων της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Μετρήστε τις Ψυχικές Ικανότητές σας Κάνοντας ένα Απλό Τεστ

Τα κατορθώματα της Δώρας έζησαν στις μνήμες όλων, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές να αγκαλιάσουν τις λανθάνουσες δυνάμεις τους και να τις χρησιμοποιήσουν για τη βελτίωση της ανθρωπότητας.

Και έτσι, στην πόλη, η πυροσβέστης που μπορούσε να σβήσει τις φωτιές όχι μόνο έσωζε ζωές αλλά και άναβε τη σπίθα των ψυχικών ικανοτήτων, αλλάζοντας για πάντα τη μοίρα της κοινότητάς της.

diadrastika / Image by IgorVetushko from depositphotos.com