Ήταν γίγαντας ο Αχιλλέας;;;
O Αρριανός γράφει ότι όταν ο Μ. Αλέξανδρος βρέθηκε στην Μ.Ασία πήγε στον τάφο του Αχιλλέα. Εκεί βρήκε την ασπίδα του Αχιλλέα του ζύγιζε 150 κιλά και μπορούσαν να την σηκώσουν 3 γεροδεμένοι άντρες…

Έρχεται λοιπόν η ερώτηση. Πως την μεταχειριζόταν ο Αχιλλέας; Μήπως ήταν γίγαντας;. Θα αρχίσουν μερικοί να λένε ότι πετώ τούβλα. Διαβάστε όμως τα πιο κάτω που έγραψαν αρχαίοι ιστορικοί.

Ο Παυσανίας γράφει ότι τον σκελετό του Αίαντα , (άλλου ήρωα του Τρωικού Πολέμου), που τον ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή που ανήκε στον Αίαντα και ήταν τεράστιων διαστάσεων…

Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό που λέει ο Ηρόδοτος , για τα “κόκαλα του Ορέστη” που προστάτευαν την Τεγέα, όπου μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης της πόλης από τους Σπαρτιάτες, το μαντείο των Δελφών τους είπε να βρούν και να ξεθάψουν τα κόκαλα του, τα οποία ήταν γιγάντια.

Αν όμως ο Ορέστης ήταν γίγαντας, τότε και οι Ατρείδες ήταν γίγαντες. Ο Φιλόστρατος λέει για τα κόκαλα του Ορέστη (Philostratus, On Heroes 7.9-8.10) ότι είχαν μήκος 7 πήχες. (1 πήχης= 64 εκατοστά 7×0.64 = 4.48 μέτρα).

Αυτό σημαίνει πως στον Τρωικό πόλεμο οι βασικοί ήρωες ήταν γίγαντες;;;
Δαρίβας Κατερίνη 
Πηγή: http://master-lista.blogspot.gr/2015/02/blog-post_63.html#sthash.qsfoLTwS.dpuf
eleysis-ellinwn

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.