Η φωτογραφία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του άρθρου και αποτελεί μία τυχαία επιλογή. Image by Majabel Creaciones from Pixabay

Όταν τέτοιες ιστορίες έχουν δύο όψεις. Ας δούμε την πρώτη:

Το καλοκαίρι του 1969, μια απίστευτη και ελάχιστα γνωστή ανακάλυψη έγινε στο μικρό χωριό Rzhavchik Tisulskago στην περιοχή Κεμέροβο της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας σε τοπικό ανθρακωρυχείο, ένας ανθρακωρύχος που ονομάζεται Karnaukhov βρέθηκε σε ένα περίπλοκα επεξεργασμένο μαρμάρινο φέρετρο περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης (γεγονός που δεν μπορεί να ισχύει καθώς οι αρχαιότερες εναποθέσεις άνθρακα υπολογίζονται όχι πριν από 350 εκ. έτη, σύμφωνα με την τρέχουσα επιστήμη, οπότε αυτή η πληροφορία καταργεί ολόκληρο το άρθρο). Αυτό που βρήκε μέσα σε αυτό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την ανθρώπινη κατανόηση της ιστορίας αυτού του πλανήτη.

Θα μπορούσε η ανακάλυψη μιας 800 εκατομμυρίων ετών γυναίκας να αντικρούσει τη θεωρία της εξέλιξης; Το φέρετρο το έφεραν στην επιφάνεια και οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να το ανοίξουν από τις άκρες. Το φέρετρο άρχιζε να λιώνει στον ήλιο και τελικά άρχισε να ρέει, στόκος πάνω στο έδαφος και αποκάλυψε αυτό που ήταν μέσα.

Αρχικά, οι ανθρακωρύχοι επισήμαναν ότι το φέρετρο ήταν γεμάτο με αγνώστων στοιχείων ροζ και μπλε υγρό. Ταριχευμένη μέσα στο υγρό ήταν μια απίστευτα όμορφη γυναίκα περίπου τριάντα χρονών με μεγάλα, γαλάζια μάτια που παρέμειναν παράξενα ανοικτά. Ήταν ντυμένη με ένα καθαρό λευκό φόρεμα κομμένο περίπου ως το γόνατό της. Οι άνδρες που εργάζονταν στο ορυχείο σημείωσαν ότι φάνηκε σαν να μην ήταν νεκρή και ίσως μόνο να κοιμόταν. Στο πάνω μέρος του φέρετρου, οι ανθρακωρύχοι βρήκαν ένα μαύρο ορθογώνιο μεταλλικό κουτί.

Τα νέα της ανακάλυψης γρήγορα εξαπλώθηκαν ανάμεσα στον τοπικό χωριό (σύμφωνα με ανταποκριτής της εφημερίδας Sibdepo, Roman Yanchenko, οι ντόπιοι δεν φαίνεται να γνώριζαν την ιστορία αυτή) και στη συνέχεια ενεπλάκησαν και οι αρχές. Περίπου στις δύο το απόγευμα, ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στην περιοχή και δήλωσε ότι η περιοχή ήταν σε καραντίνα και ότι όλοι όσοι είχαν δει αυτό που ήταν μέσα στο φέρετρο θα πρέπει να απομονωθούν προσωρινά. Το φέρετρο ήταν πολύ βαρύ για να μεταφερθεί στο ελικόπτερο, και έτσι οι υπάλληλοι αποφάσισαν να αδειάσουν το υγρό πριν από τη μεταφορά.

Καθώς άρχισαν να αντλούν μακριά το υγρό, το πτώμα άρχισε να αμαυρώνεται σχεδόν ακαριαία. Περιέργως, όταν αντικατέστησαν το υγρό, το πτώμα ξαναπήρε τη μορφή της όμορφης γυναίκας. Το φέρετρο στη συνέχεια σφραγίστηκε, και ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο κλήθηκε να αναλάβει το φέρετρο σε άλλη θέση. Πέντε ημέρες μετά την ανακάλυψη, ένας καθηγητής από το Νοβοσιμπίρσκ ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του σώματος, δήλωσε ότι το εύρημα είχε τη δυνατότητα να μετατρέψει την ανθρώπινη κατανόηση ανάποδα.

Ο καθηγητής είπε ότι ήταν βέβαιος ότι το σώμα ήταν τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων χρονών και ότι το σώμα της γυναίκας ήταν μεγαλύτερο από ό, τι ο άνθρακας που είχε σχηματιστεί γύρω από το φέρετρο. Είπε ότι αυτό σήμαινε ότι η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης θα έπρεπε να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Δείτε και ένα σχετικό βίντεο με τίτλο Строго секретные раскопки – Тисульская принцесса

Η ανακάλυψη γυναίκας σε τάφο 800 εκ. ετών είναι μια ψευδής ιστορία

Η δεύτερη όψη της παραπάνω ιστορίας είναι ότι το δημοσίευμα ισχυρίζεται ψευδώς ότι ανακάλυψαν γυναίκα σε μαρμάρινο τάφο 800 εκ. ετών στην Ρωσία. Ωστόσο, αν και ακούγεται συναρπαστικό, φαίνεται να προέρχεται από κάποιον Oleg Kulishkin, ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε αυτήν την ιστορία από έναν συνταξιούχο συνταγματάρχη της KGB, αλλά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να την υποστηρίζουν.

Το άρθρο πρωτοεμφανίζεται στο διαδίκτυο, το 2013, με αναφορά σε ένα ακόμα παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2007. Όταν ο ανταποκριτής της εφημερίδας Sibdepo, Roman Yanchenko, αποφάσισε να ελέγξει την αλήθεια αυτής της υπόθεσης κατέληξε στο συμπέρασμα, ύστερα από σχετική έρευνα που έκανε, ότι κανείς από τους ντόπιους δεν γνώριζε το γεγονός της “ανακάλυψης” και πως μάλλον επρόκειτο για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που απέκτησε διαστάσεις.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ακόμα και οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν το κείμενο σε διάφορες δημοσιεύσεις, δεν είναι πραγματικές, αλλά δανεισμένες από κινηματογραφικές ταινίες, ή από βιβλιοθήκες φωτογραφιών στο διαδίκτυο που ταιριάζουν με το αφήγημα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία “επίσημη” φωτογραφία από το υποτιθέμενο συμβάν.

Με βάση τα παραπάνω, το βίντεο περιέχει ψευδείς πληροφορίες, δεν πρόκειται για αληθινή ιστορία. Κατά συνέπεια δεν υπήρξε ποτέ ανακάλυψη γυναίκας 800 εκ. ετών – με γνώμονα τα επίσημα στοιχεία. Περισσότερες και εκτενείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο από 23/7/2020 δημοσίευμα του ellinikahoaxes.gr

Image by Majabel Creaciones from Pixabay