Ο Πύργος του Τέσλα στη Ρωσία για ελεύθερη ενέργεια στον κόσμο και η έρευνα γύρω από αυτόν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι από εμάς κάπου, σε κάποια κουβέντα, ή σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα έχουμε ακούσει ή διαβάσει σχετικά με τον Nicola Tesla, έναν εφευρέτη που ανάμεσα σε άλλες κατασκευές του, τα είχε δώσει όλα προκειμένου να καταφέρει να φτιάξει αυτό που λέμε, μετάδοση ελεύθερης ενέργειας που θα φτάνει σε κάθε σπίτι, χωρίς την διαμεσολάβηση κάποιας εταιρίας που θα παράγει και θα πουλάει ενέργεια.

Πάρα πολλά έχουν λεχθεί για αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, τον “έφαγε” το κατεστημένο, ενώ πολλές από τις εφευρέσεις του δεν βρήκαν την σωστή ανταπόκριση και παρέμειναν στα συρτάρια ή χάθηκαν, ή κάποιοι τις έκρυψαν και τις εκμεταλλεύονται μυστικά.

Είναι τόσα πολλά που λέγονται για αυτόν τον προικισμένο άντρα που ακόμη και το FBI έχει ασχοληθεί μαζί του, ενώ σε κάποια από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφά του φαίνεται να εξετάζει την πιθανότητα να ήταν Αφροδιατιανής καταγωγής. Δηλαδή να ήταν ένας πρώην κάτοικος του πλανήτη Αφροδίτη οπότε με κάποιο τρόπο ήρθε και έζησε στην Γη – ή έστω ότι αντλούσε από την Αφροδίτη ιδέες και σχέδια που προσπαθούσε να κατασκευάσει στην Γη.

Διαβάστε επίσης: FBI: ο Νίκολα Τέσλα είναι από τον Πλανήτη Αφροδίτη, σύμφωνα με καταχωρημένη πληροφορία σε επίσημο έγγραφο

Ωστόσο, πέρα από αυτήν περίεργη υπόθεση που μοιάζει βγαλμένη μέσα από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, υπάρχουν πολύ πιο πραγματικά και απτά θέματα που μπορούμε να προσεγγίσουμε ή, μάλλον, για την ακρίβεια που φαίνεται να προσπαθούν να προσεγγίσουν Ρώσοι επιστήμονες. Ο λεγόμενος “Πύργος Τέσλα”.

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά, ίσως, μας τρόμαζαν οι δυνατοί κεραυνοί και οι εκτυφλωτικές αστραπές που προκαλούσαν τρομερές βροντές. Λέγεται ότι και παλαιότερα, αυτές τρομοκρατούσαν τους ανθρώπους, οπότε αρχικά θεοποιήθηκαν, μέχρι που ήρθε η επιστήμη και εξήγησε ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο. Οι κεραυνοί μπορούν σκοτώσουν άνθρωπο αν τον χτυπήσουν, όμως, στις μέρες μας φαίνεται να έχει εξημερωθεί με κάποιον, όχι μαγικό, αλλά επιστημονικό τρόπο.

Η απειλητική ομορφιά της οργής της φύσης, των κεραυνών, φαίνεται πως στον καιρό μας, έχει εξημερωθεί ή/και τιθασευτεί, με το πάτημα ενός κουμπιού. Η Illya Petrenko αναφέρει ότι οι κεραυνοί μπορούν να ελέγχονται από το πάτημα ενός κουμπιού που βρίσκεται στο κέντρο ελέγχου μιας σειράς ψηλών εγκαταστάσεων που θυμίζουν εξωγήινους πύργους, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για 300 τόνους πυκνωτών και καλωδίων, με την πιθανότητα ύστερα από πολλούς πειραματισμούς και ελέγχους, που μετά από πολλές δεκαετίες, βαθιά μέσα στο δάσος, μια κατασκευή τεραστίων διαστάσεων και εκτάσεων, θα φτάνει για να τροφοδοτήσει μια πόλη, δύο φορές όπως η Μόσχα.

Όχι, αυτή την στιγμή δεν ξεδιπλώσουμε κάποιους φανταστικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο Χόλιγουντ, για τα εφέ κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά για έναν ζωτικό εξοπλισμό παραγωγής τεχνητών καταιγίδων, τους μεγαλύτερους κεραυνούς που έχουν παραχθεί ποτέ, με τεχνητό τρόπο, μήκους πάνω από 200 μέτρα.

Σε αυτό το “σπίτι των κεραυνών” γίνονται διάφορες δοκιμές που θα μπορούσαν να σώσουν επικίνδυνες καταστάσεις, όπως τον αντίκτυπο της αστραπής σε πράγματα όπως τα αεροσκάφη. Αν ένα αεροπλάνο χτυπηθεί από κεραυνό, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή τόσο στο ίδιο όσο και στους επιβαίνοντες. Στο “σπίτι των κεραυνών” δοκιμάζονται μοντέλα που θα επιβεβαιώσουν ότι τα αεροπλάνα προστατεύονται σωστά και ότι οι σχεδιαστές ξέρουν πως να χειριστούν την όλη κατάσταση για να είναι ασφαλή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το “σπίτι των τεχνητών καταιγίδων” έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς παράνομους επισκέπτες, αλλά και για τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας που θέλουν να πιστεύουν ότι ουσιαστικά πρόκειται ένα ιδανικό και πιστό αντίγραφο ενός εκ των σχεδίων του Nicola Testla, που όταν το έφτιαχνε οραματιζόταν την διακίνηση της “ελεύθερης ενέργειας”. Όμως η πραγματικότητα παρουσιάζεται να είναι αρκετά διαφορετική, σύμφωνα με το RT.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια γεννήτρια σοβιετικής κατασκευής που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή της αντίστασης των αεροσκαφών στους κεραυνούς, αλλά τώρα σε μεγάλο βαθμό έχει εγκαταλειφθεί λόγω του απαγορευτικού κόστους της και έπεσε σε αχρηστία, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Η συσκευή 6-Megavolt, μία από τις πιο ισχυρές στον κόσμο, είναι ικανή να παράγει κεραυνούς μήκους 200 μέτρων και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 σε κλειστή εγκατάσταση έξω από τη Μόσχα. Το φουτουριστικό σύμπλεγμα εμπλεγμένων μεταλλικών πηνίων είναι στην πραγματικότητα μια Marx Generator, όχι ένα πηνίο Tesla, όπως πολλοί υποστηρίζουν – αν και είναι γνωστότερο ως “Πύργος Τέσλα”.

Διαβάστε επίσης: Η Απαγορευμένη Συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα. Ήταν Κρυμμένη για 116 χρόνια

Ωστόσο, παρά την εγκατάλειψή του στο παρθένος δάσος, ο “Πύργος Τέσλα” είναι ακόμα “ζωντανός” και πολλοί από τους “τουρίστες” που τον επισκέπτονται κρυφά, μόλις για λίγα δευτερόλεπτα γλίτωσαν το θάνατο, όταν ένιωσαν τα μαλλιά και τις τρίχες τους να σηκώνονται ξαφνικά καθώς πλησίαζαν, αλλά ευτυχώς έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή.

Πράγματι, παρά τη φήμη του ως εγκαταλελειμμένη τοποθεσία, ο «Πύργος Tesla» δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια. Το Κέντρο Έρευνας Υψηλής Τάσης στο All Russian Electrotechnical Institute με το όνομά VI Lenin, γνωστό και με το ακρωνύμιο VNITZ VEI, μπορεί να δέχεται να κάνει δοκιμές αντοχής, αν κάποιος το ζητήσει και μπορεί να πληρώσει το τεράστιος κόστος, σε αστραπές και μόνωση για αεροπλάνα και άλλους βαριά βιομηχανικούς εξοπλισμούς που χρειάζονται πιστοποίηση.

Το παράξενο είναι πως οι θεωρίες συνωμοσίας έφεραν τον κόσμο πιο κοντά σε αυτή την εγκατάσταση και ένα νέο ενδιαφέρον δημιουργείται, πράγμα που ίσως οδηγήσει σε μια πιο μόνιμη λειτουργία της.

Έτσι, λοιπόν, όπως προκύπτει από το άρθρο του rt.com, η κατασκευή γνωστή ως “Πύργος Τέσλα” της Ρωσίας, καμία σχέση δεν έχει με τον Τέσλα, την ελεύθερη ενέργεια και οτιδήποτε σχετίζεται με όλα αυτά, αλλά είναι τα απομεινάρια μιας εγκατάστασης που δεν χρησιμοποιείται πια, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θέλουν να πιστεύουν οι συνωμοσιογράφοι και οι οπαδοί τους.

Παρόλα αυτά, όχι ο “ρώσικος” αλλά ο αυθεντικός, ο τεράστιος πύργος του Νίκολα Τέσλα για να στέλνει ασύρματα ηλεκτρική ενέργεια σε όλο τον κόσμο ήταν στα σκαριά, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε προγραμματίσει, ο λαμπρός εφευρέτης.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την εγκαταλειμμένη εγκατάσταση και το γύρω χώρο, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να την δείτε σε κατάσταση λειτουργίας καθώς παράγει έναν τεχνητό κεραυνό σε μια εντυπωσιακή δοκιμή επίδειξης, κατόπιν αιτήματος του RT:

Spectacular! Thunderbolt-shooting ‘Tesla Tower’ restarted near Moscow

‘Tesla Tower’ video: Futuristic high voltage machine in lightning action near Moscow

diadrastika / Image by bobkovayana from Pixabay