Το ζήτημα των ερπετοειδών είναι πολύ μεγάλο. Πόσο μάλλον η κουβέντα για βάσεις ερπετοειδών. Ωστόσο, έχει πάρα πολλούς υποστηρικτές αλλά ταυτόχρονα έχει και εκείνους που δεν πείθονται πως μπορεί να υπάρχουν τέτοια πλάσματα και ειδικά στον πλανήτη μας. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες λαϊκές παραδόσεις και άλλοι τόσοι μύθοι αρχαίων πολιτισμών που αναφέρονται σε οντότητες που έχουν ερπετοειδή χαρακτηριστικά πλασμάτων, οι σκεπτικιστές αντιτίθενται σθεναρά στο θέμα, αφού δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία και αποδείξεις για αυτά, στις μέρες μας.

Κρυμμένη ερπετοκρατία

Ακόμα και στην περίπτωση αξιόπιστων μαρτύρων που αναφέρονται σε αυτά -και πάλι δεν υπάρχουν όσα χρειάζονται για να πείσουν (διαβάστε επίσης: Στρατηγός που μιλάει για ερπετοειδείς εξωγήινους). Όμως, πέρα από την σαφή έλλειψη αποδείξεων όσο και ενδείξεων, υπάρχουν και εκείνοι που με τον δικό τους τρόπο βρίσκουν πως μπορούν να συνδέσουν όλα εκείνα που οι αντίπαλοί τους αμφισβητούν.

Για αυτούς, υπάρχουν βάσεις ερπετοειδών. Επιπλέον υπάρχει μια κρυμμένη ερπετοκρατία που αποτελείται από εξωγήινους πολιτισμούς, σε υπόγειες βάσεις και εγκαταστάσεις μέσα στην Γη. Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην επιφάνεια, αποδίδονται σε αυτήν και εξηγούν την παρουσία τους, όπως περίπου αναφέρεται σε πολλού από τους αρχαίους μύθους των θεών που περπατούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους.

Μόνο που στην εποχή μας, τα ερπετοειδή, ήδη έχουν αναζητήσει υπόγεια καταφύγια καθώς η Γη και οι κλιματικές αλλαγές που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 12.000 χρόνια, δεν τα ευνοεί να ζουν στην επιφάνειά της. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που το εξηγούν όλο αυτό, ενώ παράλληλα υπονοείται πως και οι δεινόσαυροι δραπέτευσαν από την επιφάνεια και ζουν κάπου στο εσωτερικό της Κούφιας Γης, για τους ίδιους κλιματικούς λόγους.

Πως ξεκίνησαν όλα

Όλα φαίνονται να ξεκινούν από τον David Icke. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Βρετανό θεωρητικό συνωμοσίας, ο οποίος δημοσίευσε για πρώτη φορά το θέμα στο βιβλίο του από το 1999, The Biggest Secret, πανύψηλα, αιμοδιψή, ανθρωποειδή ερπετά που αλλάζουν σχήμα, έχουν έρθει από το αστρικό σύστημα Alpha Draconis και κρύβονται σε υπόγειες βάσεις ερπετοειδών, κάτω από τη Γη. Εκεί οργανώνουν μια παγκόσμια συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας. Ανάμεσα σε άλλα, υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι από τους αρχαίους και σύγχρονους ηγέτες του κόσμου σχετίζονται με αυτά τα ερπετά. Ισχυρίζεται ακόμη ότι η διαμόρφωση των εξωγήινων ερπετοειδών ελέγχει τη Γη παίρνοντας ανθρώπινες μορφές και αποκτώντας πολιτική δύναμη χειραγωγούν τις ανθρώπινες κοινωνίες. Ο Icke έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες είναι ή διακατέχονται από τα λεγόμενα ερπετοειδή. Ωστόσο, αν και φαίνεται να έχει χιλιάδες υποστηρικτές σε έως καμιά πενηνταριά χώρες στον κόσμο, η όλη ιδέα φαίνεται να έχει τελείως διαφορετικές βάσεις.

Διαβάστε επίσης; Απόλλωνας ο Σαυροκτόνος. Θεωρίες που Εξιτάρουν

Ο Michael Barkun, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών, μαντεύει και υποθέτει ότι η όλη ιδέα για βάσεις ερπετοειδών προέρχεται από τον δημιουργό Robert E. Howard που είναι γνωστός από το μυθιστόρημά τoυ Κόναν ο Βάρβαρος. Σε ένα άλλο βιβλίο του με τίτλο The Shadow Kingdom, που δημοσιεύθηκε στο Weird Tales, τον Αύγουστο του 1929, η ιστορία βασίστηκε σε θεοσοφικές ιδέες των «χαμένων κόσμων» της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας, ιδιαίτερα όπως αναφέρονται από την Έλενα Μπλαβάτσκυ στο βιβλίο της Η Μυστική Δοξασία, γραμμένο το 1888. Εκεί υπάρχει η αναφορά σε δράκους-άντρες οι οποίοι είχαν κάποτε ένα ισχυρό πολιτισμό στη Λεμουρία.

Οι άνδρες-δράκοι ή φίδια του Χάουαρντ περιεγράφηκαν ως ανθρωποειδή, με ανθρώπινα σώματα και κεφάλια φιδιού, που μπορούσαν να μιμηθούν τους ανθρώπους κατά βούληση και που ζούσαν σε υπόγεια περάσματα (θα μπορούσαν να είναι οι βάσεις ερπετοειδών) και χρησιμοποιούσαν τις ικανότητές τους για να αλλάζουν σχήμα και να ελέγχουν το μυαλό τους για να διεισδύσουν στην ανθρωπότητα. Ένας άλλος συγγραφέας, ο Clark Ashton Smith χρησιμοποίησε τους άνδρες-φίδια του Χάουαρντ στις ιστορίες του, καθώς και θέματα από τον Lovecraft, και – κάπως έτσι – σε μία νοητική συνεργασία, τέθηκε η βάση για τον Μύθο του Κθούλου.

Στη δεκαετία του 1940, ο Maurice Doreal (επίσης γνωστός ως Claude Doggins) έγραψε μια ιστορία με τίτλο Mysteries of the Gobi όπου περιέγραφε μια φυλή φιδιών με σώματα σαν τον άνθρωπο αλλά με κεφάλια από ένα μεγάλο φίδι που επίσης είχαν την ικανότητα να πάρουν ανθρώπινη μορφή. Αυτές οι φανταστικές μορφές, σταδιακά και με τα χρόνια, εμφανίζονται τακτικά στην ποίηση και την μυθοπλασία. Όλοι αυτοί αλλά και οι μετέπειτα συγγραφείς. φαίνεται να έχουν επηρεαστεί βαθιά από το βιβλίο «The Shadow Kingdom», κυρίως. Με τη σειρά του και ο Ντέηβιντ Άικ, μόνο που εκείνος διαμορφώνει την ιστορία ως πραγματικότητα, ως συνωμοσιογραφία, οπότε και την συνδέει με πασίγνωστα πρόσωπα, κυρίως, ηγετών προκειμένου το αφήγημά του να αποκτήσει υπόσταση και αληθοφάνεια.

Η θεωρία συνωμοσίας των ερπετοειδών

Τέλος, ο ιστορικός Edward Guimont υποστήριξε ότι η θεωρία συνωμοσίας των ερπετοειδών – κατά συνέπεια και για τις βάσεις ερπετοειδών-, όπως επεξηγήθηκε από τον Icke, δεν αποκλείεται να προήλθε ή να επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από παλαιότερους ψευδοϊστορικούς μύθους που αναπτύχθηκαν κατά τον αποικισμό της Αφρικής, ιδιαίτερα γύρω από τη Μεγάλη Ζιμπάμπουε και το mokele-mbembe, ένα τέρας αντίστοιχο του Λοχ Νες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Η Μεγαλειώδης Στρατηγική των Ερπετοειδών

Όλα φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους. Οι σκόρπιες κουκίδες μπορεί να είναι μεμονωμένες ενδείξεις αλλά αν τις ενώσουμε θα διαπιστώσουμε πως βρίσκονται σε πολύ συγκεκριμένα σημεία και σχηματίζουν μία εικόνα, όπως συμβαίνει με τις σπαζοκεφαλιές που συναντάμε σε περιοδικά με σταυρόλεξα. Mαζί συνθέτουν την υπόθεση ότι μπορεί να υπάρχουν πράγματι βάσεις ερπετοειδών μέσα στη Γη που ζουν ακριβώς από κάτω μας, αλλά στη φαντασία συγγραφέων του προηγούμενου αιώνα, που – και πάλι – φαίνεται να βασίστηκαν ή να εμπνεύστηκαν από δοξασίες ή/και θρύλους αλλά και αρχαίες παραδόσεις.

diadrastika / Image by Robert Balog from Pixabay