Οι Πύλες της Κόλασης στο Καρακούμ
Οι Πύλες της Κόλασης στο Καρακούμ. Image by AlexelA from depositphotos

Πιστεύεις ότι ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι Πύλες της Κόλασης;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πιστεύεις ότι ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι Πύλες της Κόλασης; Όχι ο τρομακτικός κρατήρας Darvaza πλάτους 70 μέτρων που βρίσκεται στην έρημο Καρακούμ. Οι άλλες Πύλες…

Πιστεύεις ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας; Φαίνεται ότι έχει ανοίξει οριστικά και πως όλα τα δεινά της ανθρωπότητας σκορπίζονται το ένα μετά το άλλο, κατά πάνω μας, στα μούτρα μας, σταδιακά αλλά με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύεις ότι ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι Πύλες που σφράγισε ο Μέγας Αλέξανδρος; Κι όμως, φαίνεται ότι και αυτές έχουν ανοίξει. Τίποτα πια δεν εμποδίζει τα κακά μελλούμενα να συρθούν στους δρόμους και να αναρριχηθούν στις πολυκατοικίες, στους ουρανοξύστες, στα μυαλά μας.

Αντιμέτωποι με μία διαφαινόμενη απειλή

Τα παγκόσμια γεγονότα γίνονται ολοένα και πιο ανησυχητικά, καθώς βλέπουμε την άνοδο απάνθρωπων εγκλημάτων και την κλιμάκωση ανορθόδοξων πολέμων στους δρόμους. Είναι σαν να έχει εξαπολυθεί μια σκοτεινή δύναμη, που προκαλεί έξαρση βανδαλισμών, εμπορίας οργάνων και εμπορίας ανθρώπων. Η ίδια η ουσία της ανθρωπότητας διακυβεύεται, και είναι μια τρομακτική πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι φρικαλεότητες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την διαφαινόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη που κάποιοι τα θεωρούν απάτες. Ο πλανήτης που αποκαλούμε σπίτι μας καταστρέφεται. Λένε φταίνε οι άνθρωποι, εμείς. Μπορεί. Αλλά περισσότερο φταίνε οι άνθρωποι που διοικούν κατασκευαστικές και άλλες βιομηχανίες και τα υλικά που χρησιμοποιούν. Δεν είναι μόνο οι δικές μας πράξεις, είναι και οι δικές τους. Και όμως, συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια στις συνέπειες. Η απάθειά μας για το περιβάλλον μας ωθεί προς το χείλος της καταστροφής, με καταστροφικές συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές.

Εξαφανίσεις ανθρώπων και ξαφνικοί θάνατοι

Αλλά δεν σταματά εκεί το κακό. Οι εξαφανίσεις ανθρώπων έχουν γίνει ανησυχητικά συχνές, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες σε αγωνία και έναν κόσμο να μαστίζεται από αναπάντητα ερωτήματα. Οι ξαφνικοί θάνατοι που αψηφούν κάθε εξήγηση, καλυμμένοι με μυστήριο και καχυποψία, τείνουν να γίνουν ένας ανησυχητικός κανόνας. Είναι κάποια αυτά τα θύματα, θύματα εμπορίας και σατανικών θυσιών; Ή μήπως είναι τα θύματα νέων άγνωστων ασθενειών που εξαπολύθηκαν επάνω μας από το μάτι του κακού;

Είναι μια ανατριχιαστική πραγματικότητα να συνειδητοποιείς ότι μπορεί να υπάρχουν άτομα εκεί έξω που κρύβονται στις σκιές, λεηλατούν τους ευάλωτους και εκμεταλλεύονται τις ζωές μας για τη δική τους. Και όλοι με κάποιο τρόπο φαίνεται να ελέγχουν το χάος με το ρυθμό που βολεύει κάθε φορά. Χειρίζονται άψογα το φαινόμενο της πεταλούδας.

Ανορθόδοξοι πόλεμοι που δεν γίνονται με συμβατικά όπλα

Τα παγκόσμια γεγονότα εκτυλίσσονται με έναν ανησυχητικά χαοτικό τρόπο, εξαπολύοντας έναν χείμαρρο απάνθρωπων εγκλημάτων στην κοινωνία μας. Υπάρχουν και οι ανορθόδοξοι πόλεμοι που δεν γίνονται με συμβατικά όπλα αλλά με όπλα σαν βγαλμένα από ένα ύπουλο οπλοστάσιο του σκότους. Ο βανδαλισμός έχει ξεπεράσει την απλή καταστροφή περιουσίας, τώρα εκδηλώνεται ως μια απαίσια δύναμη που διαβρώνει τον ίδιο τον ιστό της ηθικής μας πυξίδας.

Καθώς παλεύουμε με το τεράστιο μέγεθος αυτών των φρικαλεοτήτων, μοιάζει να αναδύεται μια οδυνηρή αλήθεια: οι προάγγελοι του κακού έχουν στρέψει την προσοχή τους στους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας. Η εμπορία οργάνων και η εμπορία ανθρώπων, το λεγόμενο trafficking, έχουν μετατραπεί σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, που κυνηγούν την απόγνωση και την αδυναμία των ατόμων. Οι αθώες ζωές αγοράζονται και πωλούνται σαν εμπορεύματα, η αξία τους μειώνεται σε μια σκληρή συναλλαγή.

Απειλούν να καταστρέψουν τον μυαλό μας

Εν τω μεταξύ, το φάσμα της κλιματικής αλλαγής φαντάζει να διαλαλείται ολοένα καθημερινά και μεγαλύτερο, εντείνοντας τις φλόγες της υπερθέρμανσης του πλανήτη που απειλούν να καταστρέψουν τον μυαλό μας. Ωστόσο, ενώ προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε αυτήν την υπαρξιακή κρίση, μια άλλη ύπουλη απειλή εμφανίζεται, σαν ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που κόβοντας το ένα εμφανίζονται στη θέση του δύο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η τεχνολογία εξελίσσεται και καλά κάνει, αλλά αντί να κάνουμε βήματα μπροστά, όλα μοιάζουν σα να ζούμε σε ένα σύγχρονο Μεσαίωνα. Όλα μοιάζουν να υπαινίσσονται μια κακόβουλη δύναμη που κρύβεται στις σκιές.

Μία τρομακτική αλήθεια για τις Πύλες της Κόλασης

Τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και συνωμοσίας θολώνουν καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία τρομακτική αλήθεια: Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Έχουν ανοίξει οι Πύλες της Κόλασης. Έχουν ανοίξει οι Πύλες που σφράγισε ο Μέγας Αλέξανδρος και δεν υπάρχει άλλος ικανός να τις κλείσει και να τις σφραγίσει μια για πάντα. Ή μήπως υπάρχει; Ίσως, αν ψαχτούμε μεταξύ μας να βρούμε μερικούς, κάποιους, λίγους ή πολλούς. Ή, έστω έναν.

Γιατί ο κατάλογος απαρίθμησης του τι απελευθερώνεται από τις δύο Πύλες και το Κουτί της Πανδώρας, δεν τελειώνει. Είναι ατελείωτος. Συνεχίζει αμείλικτος. Με τον καιρό γίνεται χειρότερο, όλο και χειρότερο αυτό που δραπετεύει. Κι εμείς δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε. Είναι σα να ζούμε σε ένα πλανήτη φυλακή. Και τα δεινά εξαπλώνονται με ταχύτητα.

diadrastika / Image by AlexelA from depositphotos.com