Κρύβεται Χρονοκάψουλα Εξωγήινων στη Σφίγγα;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου αλλά και η Σφίγγα, λέγεται ότι κρύβουν πολλά μυστικά. Λέγεται ακόμα ότι πολλοί δεν θέλουν να βγουν στην επιφάνεια. Αποσιωπούν ή αποκρύπτουν γεγονότα που θα έπρεπε να έρχονται στο φως. Ωστόσο, για κάποια από αυτά, τουλάχιστον, έχουν γίνει επίσημες έρευνες και προσπάθειες για να έρθουν στο φως – αν υπάρχουν.

Υπάρχουν περίεργες ενδείξεις πως το μοτίβο της διάβρωσης στην Σφίγγα θεωρητικά δείχνει να προσδιορίζει ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε κατά το τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, όταν καταρρακτώδεις βροχές έπεφταν στην ανατολική Σαχάρα. Δηλαδή, περίπου πριν από 12.000 χρόνια. Αυτό, όμως, έρχεται σε έντονη αντίθεση με την «ορθόδοξη» και συστημική χρονολόγηση της Σφίγγας, δηλαδή περίπου πριν από 4.500 χρόνια…

Λέγεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ύστερα από ειδικές σεισμικές έρευνες που μιλούν για την πιθανή ύπαρξη αρκετών ανεξερεύνητων σηράγγων και κοιλοτήτων στο βραχώδες υπόστρωμα κάτω από τη Σφίγγα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου ορθογώνιου θαλάμου, σε βάθος περίπου 25 ποδών (περίπου 7,5 μέτρα), κάτω από τα μπροστινά της πόδια. Αλλά αυτό θεωρείται ψευοεπιστήμη και πιο συγκεκριμένα ως ψευδοαρχαιολογία.

Ακόμα λέγεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πυραμίδες, όπως και η Σφίγγα της Αιγύπτου, φαίνεται να συνδέονται με έναν ξεχωριστό τρόπο με αστερισμούς, όπως του Ωρίωνα, αλλά και του Λέοντα. Αλλά και αυτή ομοιότητα δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτή. Οι επίσημες απορρίψεις, όμως, δεν πτοούν τους λάτρεις ανάλογων μυστηρίων, ειδικά όταν κάποια από αυτά θα μπορούσαν να σχετίζονται με εξωγήινους πολιτισμούς, ή με δυνατότητες και ικανότητες που λέγεται ότι είχαν οι Άτλαντες και εύκολα με λίγη φαντασία, μερικές ενδείξεις και αρκετές υποθέσεις, ανάγονται – και πάλι – σε εξωγήινους.

Εκείνο, όμως, που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο μυστηριώδη και ενδιαφέροντα είναι ο πιθανός εντοπισμός της «Αίθουσας των Αρχείων», στην λεγόμενη από τον Ηρόδοτο «Πόλη του Κροκόδειλου», αλλά επίσης και της «Αίθουσας των Αρχείων» της Ατλαντίδας, κάτω από την Σφίγγα. «Πνευματικό κλειδί» καθοδήγησης για όλες αυτές τις έρευνες υπήρξε ο περίφημος Edgar Cayce, γνωστός ως «κοιμώμενος προφήτης». Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Cayce, ο θάλαμος κάτω από την Σφίγγα (παρέα με άλλους δύο που υποτίθεται ότι μπορεί να βρίσκονται σε άλλα σημεία του πλανήτη), περιέχει την «χαμένη» ιστορία της Ατλαντίδας, μαζί με την «χαμένη» ιστορία του ανθρώπινου γένους.

Ο Edgar Cayce και η εξωγήινη χρονοκάψουλα

Στα 1932, ο Αμερικανός ψυχολόγος και θεραπευτής Edgar Cayce Έντγκαρ Κέις, γνωστός ως ο κοιμώμενος προφήτης, κερδίζει την παγκόσμια προσοχή διαγιγνώσκοντας εξ αποστάσεως ασθένειες και ασθενείς που βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά με εκπληκτικό βαθμό ακρίβειας. Κάποια στιγμή ο Cayce κάνει έναν εκπληκτικό ισχυρισμό σχετικά με τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες, ο οποίος προέρχεται μέσα από τις αναγνώσεις του – ότι και τα δύο μνημεία χτίστηκαν περίπου στα 10.490 π.Χ.

Αναφέρει επίσης, ότι η Ατλαντίδα όπως καταγράφηκε από τον Πλάτωνα δεν ήταν μύθος και ότι υπήρχε ακριβώς την ίδια στιγμή που η αρχαία Αίγυπτος γνώρισε αυτό που αναφέρουν ως Χρυσή Εποχή. Εάν οι αναγνώσεις του Cayce για την ύπαρξη της μυθικής Ατλαντίδας είναι αληθινές, τότε μπορεί η Σφίγγα να είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι από αυτόν τον προηγμένο πολιτισμό. Ο Κέισι ονειρεύτηκε ότι κάτω από το δεξί πόδι της Σφίγγας υπήρχε ένας θάλαμος σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο που οδηγούσε στο Hall of Records από τον χαμένο πολιτισμό της Ατλαντίδας. Οι Άτλαντες γνώριζαν τη σημασία της διάσωσης αυτών των αρχείων και επίσης γνώριζαν την ανάγκη να κρύψουν τα αρχεία της προϊστορίας. Αν βρεθεί κάτι τέτοιο θα ήταν σαν να συνδεόμασταν κατευθείαν με το διαδίκτυο των γνώσεων εκείνης της εποχής που, ενδεχομένως θα κάλυπτε εκατοντάδες τομείς, όπως της τεχνολογίας, της ιατρικής και πολλών άλλων.

Το 1978, 45 χρόνια μετά την ανάγνωση του Casey, το ίδρυμα Edgar Cayce ξεκινά το έργο εξερεύνησης της Σφίγγας με μοναδικό σκοπό τον εντοπισμό μυστικών θαλάμων κάτω από τη Σφίγγα που μπορεί να οδηγήσουν στο Hall of Records.

Όπως αναφέρει το smithsonianmag.com ο αρχαιολόγος Mark Lehner που σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καίρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Cayce, συνεργάστηκε με τον τότε νεαρό Zahi Hawass, αιγυπτιολόγο και υπουργό αρχαιοτήτων της Αιγύπτου για το 2011, προκοιμένουν να ανοίξουν τρύπες γύρω από συγκεκεριμένα σημεία στο έδαφος της Σφίγγας, της οποίας δεν γνωρίζουμε το πραγματικό όνομα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τους επετράπη να ανοίξουν τρύπες κάτω από τη Σφίγγα για να ανιχνεύσουν την ύπαρξη αυτού του πιθανού θαλάμου. Άνοιξαν οκτώ τρύπες. Βρέθηκαν ανωμαλίες κάτω από τη Σφίγγα, αλλά δυστυχώς τίποτα σίγουρο. Θα μπορούσαν να είναι θάλαμοι και όχι απλώς ρωγμές ή σπηλιές; Οι έρευνες δεν συνεχίστηκαν άλλο. Άραγε, υπάρχει και απλά δεν εντοπίστηκε από τη συγκεκριμένη έρευνα, αυτή η Αίθουσα Αρχείων για την οποία προσδοκείται ότι φυλάσσονται εκεί προηγμένα μηχανήματα και τεχνολογία, καθώς και βιβλιοθήκες με γνώσεις του άγνωστου παρελθόντος;

Ο Graham Hancock, συγγραφέας του βιβλίου The Message of the Sphinx: A Quest for the Hidden Legacy of Mankind που έγραψε μαζί με τον Robert Bauval και έχει χαρακτηριστεί ως ψευδοαρχαιολογικό, λέει: Πιστεύουμε ότι όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι μια χρονοκάψουλα κρύφτηκε σκόπιμα στη Γκίζα της Αιγύπτου με σκοπό να βρεθεί μια μέρα που θα καταργούσε όλη η ασάφεια πάνω σε αυτό το θέμα και να είναι απολύτως βέβαιο για το τι είχε προηγηθεί και για το τι έχουμε ξεχάσει, αλλά μια χρονοκάψουλα που δεν προοριζόταν να βρεθεί από βάρβαρους που ήταν κρυμμένη πολύ προσεκτικά για να βρεθεί όπως λένε τα αρχαία κείμενα από τους πλήρως άξιους ανθρώπους.

Οι ενθουσιώδεις της ύπαρξης της Ατλαντίδας και της ταύτισής της ή της σύνδεσής της με εξωγήινους πολιτισμούς που ήρθαν στη Γη φέρνοντας γνώσεις από αλλού και δημιούργησαν μία Χρυσή Εποχή, εύκολα μπορούν να φανταστούν ότι αυτή η χρονοκάψουλα που αναφέρει ο Hancock, την Αίθουσα Αρχείων που προφήτεψε ο Cayce και η Πόλη των Κροκοδείλων που έγραψε ο Ηρόδοτος, περιέχει αντικείμενα εξωγήινης προέλευσης και πληροφορίες για την ιστορία των αρχαίων εξωγήινων που κάποτε επισκέφτηκαν την Γη και τον τότε πολιτισμό τον δικό τους αλλά και τον δικό μας.

Αν υπάρχει και κάποτε βρεθεί και ανοίξει αυτή η Αίθουσα Αρχείων που, ήδη από την αρχαιότητα γίνεται λόγος γι’ αυτήν – ασχέτως αν αλλάζουν οι ονομασίες – και πράγματι κρύβει και φιλοξενεί μέσα της όλα όσα υποθετικά και θεωρητικά λέγονται για το περιχόμενό της, θα έχουν άραγε οι υπεύθυνοι το θάρρος και την τόλμη να τα αποκαλύψουν στον κόσμο;

Δείτε δύο πολύ ενδιαφέροντα ολιγόλεπτα βιντεάκια-ντοκιμαντέρ με εμπλουτισμένες πληροφορίες, οπτικό υλικό και λεπτομέρειες, το ένα από το History Channel με τίτλο Ancient Aliens: The Sphinx and the Secrets of Atlantis (Season 9) | History, το δεύτερο από το κανάλι Mystery History με τίτλο Ancient Alien Time Capsule Hidden Under The Great Sphinx?

diadrastika / Image by Ramon Perucho from Pixabay