γυναίκες ντυμένες στα λευκά και με λουλουδένια στεφάνια στα μαλλιά υψώνουν τα χέρια στον ουρανό
Image by Jozef Klopacka from depositphotos

Εαρινή Ισημερία. Oι Πύλες Ανοίγουν

Εαρινή ισημερία, η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ισημερία που συμβαίνει την άνοιξη ονομάζεται εαρινή (εαρινή ισημερία), είναι από τις 20 έως 22 Μαρτίου κάθε χρόνο ενώ η φθινοπωρινή (φθινοπωρινή ισημερία), είναι στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης και η διάρκεια της ημέρας είναι περίπου ίση με της νύχτας.

Ισημερία, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, είναι το φαινόμενο που υποδηλώνει ότι η διάρκεια της νύχτας, είναι ακριβώς ίδια με τη διάρκεια της ημέρας.

Συμβαίνει δύο φορές – δύο ημέρες το χρόνο: μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο.

Μυθαγωγικά και Μυσταγωγικά, οι αρχαίοι πολιτισμοί οι οποίοι ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με την Γαία, δια μέσω των τελετουργιών τους ήθελαν να αλληγορήσουν, πως όπως αυτή την εποχή φυτεύουμε τους καρπούς (οι οποίοι παραμένουν αόρατοι στην αγκαλιά της Γαίας για όσο αναπτύσσονται με την αύξηση του ηλιακού φωτός και της θερμοκρασίας) τους οποίους θα θερίσουμε το καλοκαίρι, κατά τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε στις ψυχές μας και στο πνεύμα όλες τις ανώτερες ψυχικές και πνευματικές ιδιότητες ώστε να γίνουν πραγματικότητα.

Θερίζουμε ότι σπέρνουμε. Σύντομοι και εύκολοι δρόμοι δεν υπάρχουν!

Σπείρετε όνειρα και θετικά συναισθήματα. Όπως γράφει ο Ρίτσος: “Η καρδιά του ανθρώπου.. είναι σαν μια ρίζα μέσα στο χώμα.. Όταν πλησιάζει η Άνοιξη.. μπορεί να πετάξει πάλι βλαστάρια” !! xletsos-basilhs

Από Nicos Kastanias:

Επί τη ευκαιρία της Εαρινής Ισημερίας, εύχομαι στους φίλους μου υγεία, πνευματικήν ευτυχία και μακροημέρευση!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Ιδανικότερες ημέρες για τις μυητικές διαδικασίες, είναι τα Ηλιοστάσια και οι Ισημερίες. Κατά τις ημέρες αυτές ανοίγει το φωτεινό περίβλημα της Γαίας, οι φωτεινοί δαχτύλιοι των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών και μαζί με αυτούς ανοίγουν και όλοι οι ουράνιοι δίαυλοι. Σε ολόκληρο το Σύμπαν τις ημέρες αυτές κυριαρχεί η θεία ευαρέσκεια του Δημιουργού..

– Στην Εαρινή Ισημερία ανοίγουν οι πύλες του πυρός και κατέρχονται οι πυρφόρες οντότητες”..”

[Στην εικόνα, ο Ναός του Απόλλωνα Υλάτη στο Κούριον Λεμεσού]

Συνδυασμός κειμένων diadrastika / Image by Jozef Klopacka from depositphotos.com