ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ Εκστρατεία: Μια Αποσιωπημένη Ελληνική Ιστορία: Οι Αργοναύτες έφθασαν έως την Κίνα, όπου ήταν η Κολχίδα

Οι Αργοναύτες έφθασαν έως την Κίνα, όπου ήταν η Κολχίδα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο «μύθος» ή η «ιστορία» της Αργοναυτικής Εκστρατείας, είναι μία από τις πιο αγαπημένες διηγήσεις στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Δεν είναι μόνο η γοητεία των περιπετειών του Ιάσονα και των συντρόφων του.

Είναι οι διαστάσεις αλλά και οι προεκτάσεις που μπορεί να αποκτήσει η συγκεκριμένη εκστρατεία, καθώς άλλοι την βλέπουν ως έναν απλό μύθο, ως ένα παραμύθι, άλλοι διακρίνουν μία ιστορικότητα που μπορεί να αποδειχθεί σε κάποια πλαίσια, άλλοι έχουν την πεποίθηση μίας πιο φανταστικής αφήγησης που θα μπορούσε να αγγίξει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Άλλοι έχουν μία θεώρηση που περιλαμβάνει «λίγο απ’ όλα»…

Με την αργοναυτική εκστρατεία έχουν ασχοληθεί σοβαρά πανεπιστήμια και αρχαιολόγοι που, με διάφορα στοιχεία ή ευρήματα, προσπαθούν να συνθέσουν το παρελθόν του μύθου μέσα σε μία πιθανή πραγματικότητα.

Ωστόσο, ακόμα και όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ή και αποδείξεις που τοποθετούν την ιστορία της Αργοναυτικής Εκστατείας πέρα από τα γνωστά και περιφραγμένα όρια, τότε αυτές, συνήθως αποσιωπούνται… Βάλε το email σου στην φόρμα εγγραφής για να λαμβάνεις τα άρθρα μας. Διαβάστε το εκπληκτικό άρθρο του Γιώργου Λεκάκη από το arxeion-politismou.gr κάνοντας κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:

ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ Εκστρατεία: Μια Αποσιωπημένη Ελληνική Ιστορία: Οι Αργοναύτες έφθασαν έως την Κίνα, όπου ήταν η Κολχίδα

diadrastika.com

loading...