γράμμα γάμμα
Image by georgios from depositphotos

Το γράμμα… Γ (ΓΑΜΜΑ)

Το γράμμα Γ…(γάμμα) γεννάει….γράφει (χαράσσει) και γεωμετρεί επί της επιφάνειας της Γαίας. Βρίσκεται υπό γωνία 90ο μοιρών… και μας θυμίζει… μέσω της Πρόνοιας…. την Αρετή. Το γράμμα γάμμα είναι η στερέωση της ροής στο χώμα. Είναι το γαιώδες σωματίδιο.

Η Γη μας γειώνει… κι εμείς οι Άνθρωποι στεκόμαστε όρθιοι κι έχοντας γυμνά τα πόδια μας… ερχόμαστε σε επαφή με το Θείον… ανοίγοντας τα χέρια μας ψηλά σε γωνία… σχηματίζοντας το γράμμα Έψιλον… για να έχουμε επαφή με το φως… και για να λαβαίνουμε τις ενέργειες. Η επαφή μας με τον Ήλιο… είναι ακριβώς αυτό το φως που ορούμε… ενώ νιώθουμε την ψευδαίσθηση… ότι μας ζεσταίνει… αλλά αυτό όμως συμβαίνει μόνον μέσα στον γήινο χώρο και στην επιφάνεια της Γαίας. Ο Ήλιος όπως θα δούμε παρακάτω φτάνοντας στο γράμμα Η… δεν είναι παρά ένας Κοσμικός Δίαυλος…!

Η Γραφή και η καταταγραφή επί της γαιωδαισίας επί του Πλανήτη Γαία…. έγινε από τους Προγόνους μας με την πρώτη εποίκηση των Εξωγήινων-Ελλήνων ξεκινώντας από τον Ταύγετο.

Η λέξη ΓΡΑΦΗ… έχει το γράμμα Γ… που μας δείχνει τη γωνία πρόσπτωσης… ώστε να γίνει σωστά η καθετοποίησις των άστρων επάνω στο Πλανήτη μας… το γράμμα Ρ… δείχνει τη ροή… το γράμμα Α… την Αρχή… το γράμμα Φ… δείχνει το φως… και τέλος το γράμμα Η… μας δείχνει την κατερχόμενη ενέργεια επί των στερεών σωμάτων. Η Γραφή είναι αποτύπωσις όλων των ενεργειακών δυνάμεων επί του Πλανήτου Γαία… κι ότι επάνω… έτσι και κάτω… μπόρεσαν και χαρτογράφισαν όλο τον πλανήτη. Επάνω στη γη… υπάρχουν γεωγραφικοί κόμβοι και ενεργειακά σημεία… που μπορούμε να λαμβάνουμε φαεινά σήματα και ενέργειες.

Η Γεωμετρία… μετράει τους σχηματισμούς του Ζωδιακού και όλων των άστρων ως μία αποτύπωσις επάνω στο στέρεο έδαφος… κι γι’ αυτό όταν δεν έβρισκαν κατάλληλο γεωγραφικό σημείο… φτιάχνανε Πυραμίδες… τεχνικές. Εάν υπήρχε φυσική πυραμίδα-βουνού… χρησιμοποιούσαν αυτή ως αναφορά.

Οι Πρόγονοί μας…. εκτός από την αριθμητική και τη γεωμετρία μας έδωσαν και την ίδια τη Γλώσσα. Η λέξη ΓΛΩΣΣΑ… έχει το γράμμα Γ… που φανερώνει τη Γνώση… που προέρχεται από το γράμμα Λ…. που είναι ο Λόγος… που προέρχεται από το γράμμα Ω…. δηλαδή από τα Ωράνια… με τα γράμματα Σ και Σ… και επέρχεται δια διπλής παλινδρομικής κίνησης… από την Αρχική Πηγή…. που δηλώνεται από γράμμα… Α.

Η ΓΛΩΣΣΑ-ΓΛΩΘΘΑ-ΓΛΩΤΤΑ … μας ιστορεί την Δημιουργία… του Σύμπαντος Κόσμου… και είναι μία Δήλωση… επί της στερεάς Α-λήθειας. Έτσι ο Ωράνιος Λόγος… είναι ο Φωτισμός που έρχεται και φωλιάζει επάνω στη Γαία. Ο Λόγος αυτός είναι ο ίδιος…. ο Ήλιος με τις ακτίνες του… και είναι ο μεταβιβαστής της ενεργείας που τα πάντα θρέφει.

Το Ελληνικό Αλφάβητο…. είναι ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΝΝΕΑ…. των θεωριών της Δημιουργίας της Ζωής, οι οποίες παρεχωρήθησαν, για να εκφράσουν με την σύνθεσή τους Έννοιες και Γνώσεις της Αρμονικής Εικόνας των Επίγειων… ως Εικόνα και Ομοίωση των Ουράνιων Σωμάτων.

Όμως οφείλουμε όλοι μας… ας μην το ξεχνάμε αυτό…. και πρέπει να το γνωρίζουμε πολύ καλά… η Σκέψη μας χωρίς τη Γλώσσα…. είναι ΒΟΥΒΗ, αλλά και η Γλώσσα… χωρίς τη Σκέψη… γίνεται ΚΡΑΥΓΗ. Συνείδηση της Γλώσσας… σημαίνει Συνείδηση της Σκέψης. Έτσι ο Λόγος παίρνει σάρκα και οστά… και χτίζεται κατ’ εικόνα και ομοίωση της Σκέψης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πάντως ΑΔΕΛΦΙΑ μου καλά…. ένα είναι το σίγουρο…. ότι μόνον με προσωπικό ΑΓΩΝΑ φτάνει ο κάθε ομιλητής… στη Συνείδηση του Λόγου. Η κορυφαία στιγμή του ΑΓΩΝΑ που πραγματώνει ο Λόγος είναι η… ΠΟΙΗΣΗ. Στον Ποιητικό Λόγο… οι Δυναμικές της κάθε Λέξης φτάνουν στην πιο υψηλή τους ΕΝΤΑΣΗ, γι’ αυτό και κατοικούν το υψηλότερο Δείκτη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Η Ελευθερία του Λόγου… οδηγεί στη Δημιουργία του Λόγου. Η ζωή όμως μας διδάσκει… ότι μερικές φορές… η φωνής της Σιωπής… είναι καλύτερη πολλές φορές… από το Λόγο της Φωνής.

Η ΓΛΩΣΣΑ για τους θνητούς…. είναι ένα Κοινωνικό προϊόν, επικοινωνιακό, έχει ενέργεια, κοινωνική ενέργεια, κοινωνική αλληλενέργεια και αλληλεπίδραση και αποτελεί το δεύτερο σύστημα σήμανσης. Ανάμεσα στα γνωρίσματά της βλέπουμε τη διαφορετικότητα της Γλώσσας και διαπιστώνουμε ότι είναι η ίδια…η ΖΩΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ. Με απλά λόγια… είναι ένα Πολιτιστικό Προϊόν. Ας μην ξεχνάμε όμως… ότι με τη Γλώσσα και τη Γραφή… έφτασε ο Άνθρωπος στη μεγαλύτερη επιτυχία της Πολιτιστικής του διαδρομής… επάνω στη Γαία. Αυτό είναι το θείον δώρον… των Ολύμπιων θεών.

Φυσικά… η πιο κρίσιμη ηλικία είναι και τα πρώτα χρόνια της ζωής του Ανθρώπου. Ο προορισμός του κάθε μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας είναι να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τη Μητρική μας Γλώσσα. Αλλά κοιτώντας πίσω … διαπιστώνουμε ότι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ενσωματώνει συνολικά τα Γλωσσικά στοιχεία από αρχαιοτάτων χρόνων… έως σήμερα.

Εάν τώρα καταφέρουμε και γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν… στις ρίζες μας… εκεί στα ΚΕΙΜΕΝΑ των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ … σίγουρα δούμε … ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μας….!

Η Γλώσσα… ταυτίζεται με τη Σκέψη: ΔΙΑΝΟΙΑ+ΛΟΓΟΣ. ΔΙΑΝΟΙΑ… είναι ο ΝΟΥΣ του ΔΙΟΣ… και ΛΟΓΟΣ… είναι το μέσον έκφρασης και κατανόησης της Πνευματικής μας εξέλιξης. Η Σκέψη… είναι εσωτερική Γλώσσα … ενώ η Γλώσσα είναι εξωτερικευμένη Σκέψη. Μεταφορικά… θα έλεγα ότι…το σύννεφο με το νερό είναι η Σκέψη και…. η βροχή που πέφτει… είναι οι Λέξεις. Είναι πολύ ωραίο αίσθημα να σας πλυμμηρίζουν Ουράνιες Ελληνικές Λέξεις… οι οποίες θα γίνουν ΕΛΞΕΙΣ… για να ενεργοποιήσουν τον Έλικα της Υπόφυσής σας. Η σχέση σκέψεως και λέξης… είναι μια ζωντανή διαδικασία της γέννησης της σκέψης μέσα στη λέξη. Η λέξη που της έχουν αφαιρέσει τη σκέψη… είναι ΝΕΚΡΗ λέξη. Έτσι … η Γλώσσα δεν είναι έκφραση μιας έτοιμης σκέψης. Όταν μεταβάλλεται η Σκέψη σε ομιλία, διαρθρώνεται και μεταβάλλεται. Δηλαδή…. η Σκέψη δεν εκφράζεται στη λέξη… αλλά επιτελείται στη Σκέψη.

Η Γλωσσική και Πνευματική ανάπτυξη του Ανθρώπου είναι αποτέλεσμα κοινωνικής συμβίωσης, ανθρώπινης επικοινωνίας και αλληλενέργειας. Η Γλωσσική καλλιέργεια και η Πνευματική καλλιέργεια συμβαδίζουν. Οπότε οι ΛΕΞΕΙΣ που κουβαλάμε μέσα μας… είναι φορείς του Ανθρώπινου Πολιτισμού μας. Η Γλώσσα ξεκινά ως ένα εξωτερικό εργαλείο και στην συνέχεια χρησιμοποιείται για κοινωνική αλληλεπίδραση. Η ομιλία με τον εαυτό μας…. είναι σε μεγάλο βαθμό… ένα εργαλείο κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Σταδιακά, η ομιλία με τον εαυτό μας χρησιμοποιείται περισσότερο ως ένα εργαλείο για την αυτο-κατεύθυνση και αυτο-ρύθμιση της συμπεριφοράς μας. Η ομιλία έχει αναπτυχθεί σε δύο γραμμές: τη γραμμή της κοινωνικής επικοινωνίας και τη γραμμή του εσωτερικού λόγου… με τις οποίες ο Άνθρωπος μεσολαβεί και ρυθμίζει τη δραστηριότητα του μέσα από τις Σκέψεις του. Οι Σκέψεις, με τη σειρά τους, προκαλούνται από τη σημειολογία του εσωτερικού Λόγου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Σκέψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη Γλώσσα… αλλά μάλλον ότι διαμεσολαβείται από αυτό και έτσι αναπτύσσεται σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο πολυπλοκότητας.

Η Γλώσσα… είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας που την χρησιμοποιεί κατάλληλα και την διαμορφώνει ανάλογα. Η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη. Η Ελληνική Γλώσσα και ειδικά η Αρχαιοελληνική μας Γλώσσα…. που είναι μία συνέχεια…. έως τώρα… παρότι έχει εξασθενήσει… από την αρχική δομή… εξακολουθεί… να μας διαμορφώνει κοινωνικοπολιτικά και να μας κρατάει όρθιους, ζωντανούς και ξύπνιους.

Στην Ελληνική Γλώσσα κρύβονται…κάποιες Αλήθειες – Έννοιες – Γνώσεις…. όπου εμείς οφείλουμε να τις ανακαλύψουμε. Αυτό κάνουμε και τώρα… με την παρουσίαση αυτών των μαθημάτων. Η δύναμη και η δυναμική της Ελληνικής Γλώσσας… βρίσκεται στην ικανότητά της να πλάθεται όχι μόνο προθεματικά ή καταληκτικά, αλλά διαφοροποιώντας σε μερικές περιπτώσεις μέχρι και την ρίζα της λέξης π.χ. στις λέξεις : «τρέχω» και «τροχός» …που παρόλο που είναι από την ίδια οικογένεια λέξεων…. αποκλίνουν ελαφρώς στην ρίζα. Η Ελληνική Γλώσσα είναι ειδική στο να δημιουργεί σύνθετες λέξεις με απίστευτων δυνατοτήτων χρήσεις, πολλαπλασιάζοντας το λεξιλόγιο. Αυτή… αλλά και πολλές άλλες δομές της Γλώσσας μας… την κάνουν μία νοήμονα Γλώσσα προς εξερεύνηση.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
Ioannis Stogiannos / Image by georgios from depositphotos.com