Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ «ΕΡΧΕΤΑΙ» στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (νέες εικόνες)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ατλαντίδα… Ένα μυθικό νησί ή μήπως όχι;

Τόνοι μελάνης έχουν καλύψει εκατομμύρια σελίδων σχετικά με την ύπαρξη αυτού του νησιού.

Πέρα όμως, από τις διάφορες «λογοτεχνικές» διαμάχες μεταξύ επιστημόνων, ερευνητών και πνευματικών, η σύγχρονη και συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία, είναι σε θέση να «δει» και να μας μεταφέρει να δούμε κι εμείς τι μπορεί να υπάρχει στην περιοχή του ατλαντικού όπου, κατά κύριο λόγο, «τοποθετείται» η βυθισμένη Ατλαντίδα του Πλάτωνα.

Αν και, πρέπει να σημειώσουμε, δεν είναι λίγες οι θεωρίες μαζί με τις αποδείξεις τους, που «τοποθετούν» την Ατλαντίδα στην Ελλάδα.

Ας δούμε, τώρα, τι έχει εντοπιστεί στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το 1998 και πάλι το 2007, η ARE χρηματοδότησε υποβρύχια έρευνα σε περιοχές-στόχους που είχαν ανακαλυφθεί χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εικόνες δορυφόρων και αεροπλάνων. Ακολουθώντας το μονοπάτι του τεράστιου τείχους του Bimini, μια τεράστια σειρά από υποβρύχιες πέτρες που σχημάτιζαν έναν δρόμο που μπορεί να ήταν μέρος ενός αρχαίου λιμανιού, ο αρχαιολόγος William Donato, με τον Michael Pateman και μια ομάδα τεχνικών σάρωσης σόναρ, έκαναν μια καταπληκτική ανακάλυψη.

Στις απεικονίσεις σόναρ Target 1, περίπου 40 μέτρα κάτω από το νερό, μια σειρά από κτίρια έγιναν ορατά, παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν στη Χερσόνησο του Γιουκατάν. Μια σειρά (που απεικονίζεται σε εικόνες που δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ πριν), είναι παρόμοια με το σύνθετο πυραμιδικό Puuc Maya που βρίσκεται στην πλευρά του Κόλπου του Μεξικού από τη Χερσόνησο.

Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ «ΕΡΧΕΤΑΙ» στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (νέες εικόνες)
Εικόνες από το Μπίμινι (Image provided by William Donato)

Όταν εισάγεται ένα πλευρικό σόναρ σάρωσης, μπορούμε να δούμε την πλήρη εμπρόσθια πρόσοψη μιας σειράς κτιρίων που περιλαμβάνουν σκάλες, πόρτες και κολώνες.

Σε συνέντευξη του William Donato, ανέφερε ότι είχε μείνει έκπληκτος από το στυλ των πυραμίδων στα έγχρωμα σκαναρίσματα και την ομοιότητά τους με τα σύμπλοκα της Μάγιας. Πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες, αλλά λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης και της μεγάλης δαπάνης για τη χρήση υποβρύχιου εξοπλισμού σάρωσης, δεν έχουν πραγματοποιηθεί επιθεωρήσεις.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ «ΕΡΧΕΤΑΙ» στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (νέες εικόνες)
Βυθισμένο συγκρότημα κοντά στο Μπίμινι όμοιο με κτίρια στο Γιουκατάν (Image provided by William Donato)

Κάποιοι μπορεί να προτείνουν ότι αυτά στις εικόνες είναι πόλεις των Μάγια και ότι ποτέ δεν υπήρξε η Ατλαντίδα.

Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ «ΕΡΧΕΤΑΙ» στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (νέες εικόνες)
Εικόνες από πλευρικό σόναρ στο Μπίμινι. Βλέπουμε καθαρά: πυραμίδες, κτίρια, σκάλες. (Image provided by William Donato)

Κάποιοι άλλοι, όμως, αντιπαραθέτουν αναμφισβήτητα στοιχεία ότι οι Μάγια μπορεί να ήταν απόγονοι ενός επιστημονικά ισχυρού πολιτισμού που ξαφνικά εξαφανίστηκε. Οι υποβρύχιες σαρώσεις του Bimini θυμίζουν πράγματι τα κτιριακά συγκροτήματα στο Γιουκατάν και σε άλλες περιοχές του Μεξικού.

Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ «ΕΡΧΕΤΑΙ» στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (νέες εικόνες)
Εικόνες από πλευρικό σόναρ στο Μπίμινι. Βλέπουμε συγκρότημα πυραμίδων. (Image provided by William Donato)

Υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι από την στιγμή που βυθίστηκαν αυτές οι μεγαλιθικές κατασκευές έπαψε και η ανάπτυξη των Μάγια. Γι αυτό και στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ οι η περίοδος των Μάγια διαθέτει επιστήμη, μηχανική, τεχνικές κατασκευής, ιατρική, μαθηματικά και πολλά άλλα, όλα αυτά εμφανίζονται στείρα και χωρίς συνέχεια. Άρα, φαίνεται ότι πιθανότατα αυτές οι γνώσεις κληρονομήθηκαν από μια μητρική κουλτούρα που δημιουργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια, μετά από χιλιάδες χρόνια έρευνας και ανάπτυξης!

diadrastika

AMP code